FOKoliko teorije oko potrosne robe, em sto sam laptop postaje maltene bezvredan posle 2 godine, 3 max, em' to se menja namena necemu sto je namenjeno da bude mobilno zarad sumnjivog dobitka.
FOKoliko teorije oko potrosne robe, em sto sam laptop postaje maltene bezvredan posle 2 godine, 3 max, em' to se menja namena necemu sto je namenjeno da bude mobilno zarad sumnjivog dobitka.
FOJa sam moj uzeo pre 4 godine, i god ne nadjem nesto sto mi ergonomski podjednako odgovara, mogu da se h*** da cu ga upgradujem
Sta vise, imam jedan rezervni, i gledam jos jedan da uzmem za slucaj da mi se pokvare oba
Samo ne mogu da ga nadjem
![]()
Skoro sam uzeo nekome iz familije Lenovo G780 i u svojim utility programima ima mod za zastitu baterije za laptopove koji se primarno koriste na punjacu, gde se baterija puni do max 60%. Jel ima nekog univerzalnog programa za ovo ili se zbog specificnog kontrolera za punjenje mogu koristiti samo programi proizvodjaca? Da probam na svom laptopu. Iako ga imam vec 6 godina i baterija je izgubila oko 50% kapaciteta, ali bih probao ako moze, ionako ga retko kad koristim duze od 30min na bateriji, uglavnom je na punjacu.
Skoro sam uzeo nekome iz familije Lenovo G780 i u svojim utility programima ima mod za zastitu baterije za laptopove koji se primarno koriste na punjacu, gde se baterija puni do max 60%. Jel ima nekog univerzalnog programa za ovo ili se zbog specificnog kontrolera za punjenje mogu koristiti samo programi proizvodjaca? Da probam na svom laptopu. Iako ga imam vec 6 godina i baterija je izgubila oko 50% kapaciteta, ali bih probao ako moze, ionako ga retko kad koristim duze od 30min na bateriji, uglavnom je na punjacu.
Koji je to tačno program? Za Lenovo B590 nisam našao ništa slično na Lenovo sajtu, a baš bi mi trebalo.
Power Manager
Ostavite link ako nadjete, da probam da li radi na Dell-u.
Neki kazu napuni do vrha bateriju i izvadi, drugi kazu napuni bateriju 60& i izvadi, neki koriste neke programe koji pune bateriju do 60 posto i ne vade iz laptopa, neko aka stalno bateriju (i to najbrze dovodi do propadanja sigurno), puni/koristi/dopunjuje i nikad ne skida iz laptopa i sa punjaca...
Moje iskustvo, 5g povremeno na kratko koristio bateriju na 17" tosibi, punio do vrha i vadio, koristio je samo kad nije bilo uticnice pri ruci i nakon 5g je drzala 90% od onog kad je bila nova...
Prazni sam je ponekad (u 2-3 i cak 5-6 meseci), kad mi padne na pamet, punio do vrha i vadio.
Najgora vrijanta je da ne vadis bateriju i stalno da je pomalo dopunjujes kad ukljucis na struju laptop...
Ponekad isprazni bateriju, napuni do vrha ili kako ovde predlazu do 60%, izvadi iz laptopa, koristi kad ti treba a kad imas uticnicu u dometu kabla koristi je i ne trosi bateriju...
Pa ako nisi septembra, sada nema - nemas kako da pokazes da je vec bila istrosena.
Inace, ako odmah po otvaranju ima wear baterija od 6%, znaci da je ili losa baterija, ili da je jako lose odrzavana, ili dugo stajala u izlogu da je otisla vec. Ne znam koji nivo bi uzeo kao prihvatljiv pri kupovini, ali sigurno nije >3%.
Ovde gledas wear levelDajte neki program kojim mogu da proverim kapacitet baterije na laptopu, da vidim wear level i slicno...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari