Ovako na brzinu to je to, ne da mi se u 6 ujutro opširnije istraživati, to je na tebiProdavac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača.
Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom određene nesaobraznosti.
Kod prodaje polovne robe, može se ugovoriti kraći rok u kome prodavac odgovara za nesaobraznost, koji ne može biti kraći od jedne godine.
Rokovi propisani u st. 1. do 3. ovog člana ne teku u periodu koji prodavac koristi za otklanjanje nesaobraznosti.
Roba je saobrazna, s obzirom na njenu prirodu, ukoliko po kvalitetu i funkcionisanju odgovora razumnim očekivanjima rada za određenu vrstu robe. Tako, potrošač se ne može pozivati na nesaobraznost za npr. takozvanu potrošnu robu – hleb, sijalice za auto, baterije i sl. u punom roku od dve godine, jer se saobraznost, valjanost, od ovakve vrste robe očekuje srazmeno roku trajanja.
Ni u garanciji operatera za Samsung telefon se ne pominje baterija, to mozda stoji kod onih divljaka sto daju garanciju samo na software!
Q Why does the battery have a different warranty period than my system?
A Dell's standard battery warranty is one year. Batteries are a consumable item. All batteries degrade with time and use. The warranty is very similar to common auto warranties which exclude consumable items such as tires.
Ne, nego tebi nije jasno da sam bio ironičan.Eto i tebi je jasno koliko je to glupa formulacija.
Upitaj ih šta će inspekcija reći na to.
Nisu obavezni da ti daju 2 godine garancije na bateriju, baterije su potrošna roba.
Grešim?
Sa srećom, javi kad ti uspe ta tužba (i daj nam dokaze da je uspela).
Čovek je pitao za bateriju od laptopa.Kao što sam napisao nije baterija nego punjiva baterija (akumulator) pa je pitanje da li to spada u potrošnu robu? Onda ni na akumulator u autu ne bi bili obavezni da daju 24 meseca garanciju
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari