Šta je novo?

Baterija

booris

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
319
Imam nokia 6230i i u njoj bateriju BL-5C koja je stara 2 godine i pochinje da bude neupotrebljiva. Kupio bih BL-5CA (negde na forumu samprochitao da je to isto samo vecci kapacitet ispravite me ako greshim) ali gde??? Kada sam imao nokia 3210 i doshlo na red da se menja baterija morao sam dva puta da kupujem jer prvi put sam kupio nego golo g****, a ni drugi put nije bilo bog zna shta.
Interesuje me gde mogu da kupim original ili nashta da obratim pazznju kod kupovine ili neshto drugo shto bi mi pomoglo da neprodjem kao proshli put.

Hvala unapred

A sto ne uzmes bl-6c? Ja je imam i mnogo je jaca od bl-5c.

Koliko znam "original" baterije za Nokiu ima CT. E sad svaka original baterija ima hologram i serijski broj koji se nalazi ispod zastitne stampe kao na greb karticama, i mozes da izvesis verifikaciju na nokia sajtu, ali samo jedanput. Detalje oko holograma na bateriji imas na nokia sajtu. Isto tako mozes i da vidis info u vezi toga koju bateriju mozes da ubacujes kao jacu za svoj mob.

Kupio sam je u Novom Sadu, ali nisam siguran da je original. Vazno je da radi i da traje... :)

BL-5C ima u dvije varijante. Stara od oko 650 mAh i nova oko 850 mAh. Bl-6C je milimetar deblja i ne može stati u svaki mob koji podržava 5C bez većih modifikacija, a kapacitet joj i nije nešto puno veći u odnosu na novu 5C (mislim oko 970 mAh).

BL-5C ima u dvije varijante. Stara od oko 650 mAh i nova oko 850 mAh. Bl-6C je milimetar deblja i ne može stati u svaki mob koji podržava 5C bez većih modifikacija, a kapacitet joj i nije nešto puno veći u odnosu na novu 5C (mislim oko 970 mAh).

Nazzalost u moju nokiju jedva staje, a mob nabubri kao da je pun kvasca. Znachi reshenje je u novoj 5C bateriji :type:

5C ima kapacitet od 970mAh bar ova koju sam ja kupio pre par dana u YBC na cosku velikim slovima pise nokia :D

imaju i 6C kapacitet ako se ne varam 1070mAh ali je deblja i posto su upakovane sa hologramom nisam mogao da probam a nisam bas ni hteo da rizikujem pa sam uzeo manju :D i za sad drzi :)

evo sad sam vadio bateriju i na njoj pise 1020mAh, dok na pakovanju pise 970mAh :D

5C ima kapacitet od 970mAh bar ova koju sam ja kupio pre par dana u YBC na cosku velikim slovima pise nokia :D

imaju i 6C kapacitet ako se ne varam 1070mAh ali je deblja i posto su upakovane sa hologramom nisam mogao da probam a nisam bas ni hteo da rizikujem pa sam uzeo manju :D i za sad drzi :)

ali tamo je cena baterije vishestruko vecca nego shto je i u centru bgd-a

o ceni nisam razmisljao jer ne placam ja :D

Nazad
Vrh Dno