Šta je novo?

Baterija za laptop preko Ebay-a

DjoleMC

Čuven
Učlanjen(a)
18.04.2005
Poena
765
Da li je neko kupovao ove kineske baterije od 25-30$ ?

Ima li nekih problema sa carinom?

Kakav je kvalitet? Treba mi baterija koja ce da drzi bar sat vremena, posto je stara skroz crkla.Ne bih da dajem ovde 50e za triax bateriju, koja ne verujem da je mnogo bolja od ovih kineskih.

Iskustva?

Ako sam promasio forum, molim admine da premeste post.

Ja sam, cini mi se, prosle godine uzeo jednu bateriju za Asus eee laptop od nekog prodavca iz Nemacke za nekih ~30E i dobro se pokazala.
Koristio sam je nekih mesec dana i dobro je drzala.
Baterija je bila proizvedena u Kini.
Nisam platio nikakvu carinu.

Hvala za info.
Svakako sam vec porucio bateriju, pa kako bude... :)

Stigla je malopre baterija.

Pored 25$, platio sam jos 470din, valjda carina.

Stigla je pristojno upakovana, tezina baterije je (odokativno) ista kao i originalne.
Baterija je stigla napunjena na 58%, ubacio sam je u laptop i pustio youtube i ekran na 80% osvetljenosti. Za sad dobro drzi, cenim da ce trajeti oko 2-2.5h normalnog rada. I stara je otprilike toliko trajala dok je bila ispravna.

Za par dana update, ali mislim da je sasvim ok.

Moze apdejt :) ako si zadovoljan napisi i ime prodavca od kojeg si porucio. Jel si imao i traking ukljucen u cenu?

Dell Inspiron 15r N5110, baterija mi na izdisaju, pa kontam da porucim neku od preko, posto vidim da su cene kod nas simpaticne.

Pa ovako, laptop vise koristi lepsa polovina, i ne zali se ovih par dana, baterija traje nesto preko 2 sata, nisam bas pazljivo pratio.
Prodavac je: http://www.ebay.com/usr/kqin-store

i sad tek vidim da je poslao i tracking number, roba je isla iz Svedske(?), proverio sam status posiljke, vidi se tacno po danima gde je bila i sta su radili sa njom.

Super, dobra je cena, pa i da drzi malo manje od originala, bio bi zadovoljan. Aj pa nek traje.
Hvala na informaciji.

Kako se pokazala baterija. Vidim navedeni prodavac ima bateriju A32-N50 za moj laptop, pa da i ja narucim. Mrzim ovo kad imam vise izbora, pa ne znam od koga. :)

Radi sasvim dobro, posto ja ne koristim taj laptop ne mogu tacno da ti kazem, ali sigurno preko 2 sata, ako ne radis nesto zahtevno, moze i do 3 da izgura.

Narucio sam potpuno istu kao sto Triax prodaje. 25$ je, a kod Triaxa 45€. Vidim na slici da je potpuno ista, a Triax je hvali u svojoj specifikaciji. Baterija ima sve potrebne certifikate (4-5), nije bas strogi kinez, trebalo bi da valja. Sad ono najgore cekati mjesec dana. To najvise mrzim kad narucujem iz Kine. Iz EU dodje za najdalje 2 sedmice.

Narucio sam potpuno istu kao sto Triax prodaje. 25$ je, a kod Triaxa 45€. Vidim na slici da je potpuno ista, a Triax je hvali u svojoj specifikaciji. Baterija ima sve potrebne certifikate (4-5), nije bas strogi kinez, trebalo bi da valja. Sad ono najgore cekati mjesec dana. To najvise mrzim kad narucujem iz Kine. Iz EU dodje za najdalje 2 sedmice.
Meni je stigla relativno brzo, oko 20 dana.

Ja sam kupio bateriju za MacBook preko eBay od nekog prodavca koji nije Kinez, znači sa zapada. Imao je zamenske baterije i kao original po višoj ceni, i pošto je to bilo za sestrin Mekbuk, ona se odlučila za zamensku, a prodavac nije imao negativnih ocena na eBay. Međutim baterija se pokazala kao krš, eksplodirala je nakon nekoliko meseci. Sestra je morala da kupi novi laptop, neki MacBook Pro iz 2012.

Drugarica je opet kupovala bateriju za neki stariji Mekbuk Pro (core 2 duo T7500), i ona je naručila original (€50), i nije se žalila a prošlo je nekih 2 i nešto godine čini mi se od tada.

Eto, to je moje iskustvo.

Poslednja izmena:
Pre par dana mi je stigla baterija sa ebaya iz Amerike ali kineske proizvodnje za laptop deel. Baterija duplo jaca nego sto nasi prodaju ovde . Znaci kod nas je oko 60eura a ja sam je platio 30 dolara i bez postarine . Znaci nije bilo carine.

I ja sam narucio sa ebaya, gura kao i original.
Mislim, samo treba znati izabrati. Nista one nisu manje kvalitetnije nego original.

Nemojte kupovati strogo kinesku robu bez odredjenih certifikata. To obicno bude naglaseno na samom uredjaju kao npr. CE, RoHS, FC, ISO...itd
Kada je elektronika u pitanju, ako to ne vidim, bjezim ko djavo od krsta. Ne mora biti poznati brend, ali to mora zadovoljiti. Imas u Kini onu oblast sto gleda tamo prema Tajvanu, Shenzhen je u toj oblasti vodeci. Tu ima dosta manje poznatih ali odlicnih firmi, i mnogi poznati odatle dobijaju robu za svoje asortimane, samo nalijepe svoj logo, pogotovo sitna elektronika.

Poslednja izmena:
Primjetio sam da mi se desava sa kineskom baterijom sledece:

Naime, kada baterija malo duze stoji u lapu nekoriscena (par dana) i procenti spadnu barem teorijski za 2-3%, upali se led indikator za punjenje baterije na lp-u, a pokazuje i charging u sysbaru kod sata dole. Medjutim nikad da se pokrene sa mrtve tacke i da se napuni.

Tek kad skinem sa punjaca, mrvu ispraznim, recimo do 95%, vratim punjac, krene punjenje, i kad dodje do 100% iskljucuje se lampica i ok je.

Dolazimo do zakljucka da elektronika se ne slaze sa kinezom, baterija se u stvari i ne puni, ili elektronika baterije odradjuje posao overcharginga ili stalnog dopunjavanja.

Radio sam kalibraciju i uninstaliraon ne drajvere za bateriju i nije do toga.

Poslednja izmena:
Vrh Dno