Šta je novo?

Batch programming HELP

neutral

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2005
Poena
310
E ovako , pokushao sam da napravim mali batck koji ce da sluzi za uklanjanje nekog Worm-a.... da ne duzim
Kako da iz DOS-a/Prompta izbrishem registry kljuch/string ?¿?
moram sa napomenem da nisam mogao ni save-ovan kljuch [test.reg] koji je bio u My Documents-u da obirishem uz prompt-a![?]

Eh, taj batch

Prvo attrib -r -h -s -a za skidanje atributa sa bilo kog fajla pa onda brisanje.

Cackanje registry baze nisam radio iz prompta nikada, ali imas -[regkey] za brisanje grane ili dela.

Mozda bi pomoglo pravljenje *.bat za pokretanje nekog *.reg sa spiskom stvari koje hoces da obrises.

CoR je napisao(la):
Prvo attrib -r -h -s -a za skidanje atributa sa bilo kog fajla pa onda brisanje.

Cackanje registry baze nisam radio iz prompta nikada, ali imas -[regkey] za brisanje grane ili dela.

Mozda bi pomoglo pravljenje *.bat za pokretanje nekog *.reg sa spiskom stvari koje hoces da obrises.

Extra, hvala na pomotji!
samo ...
ajd isprobacu pa cu da javim shta sam uradio

Javi i pitaj ako ima nesto ne jasno...

CoR, jel imas popisane te komande na jednom mestu ?
Zgodna stvar.. :crash:

Cuo sam da postoji taj help. :d Mislio sam da imas negde opsirnije opisano kako se prave batch dadoteke,sa nekim primerima itd. Nije ni mnogo bitno,samo me zanimalo.

Cor i ya sam zainteresovan za te tutore.
Malo opshirnije [ali jako malo] sa nekim primerima ima na... e nesecam se adrese, ali postovacu kad dodjem kutji, a imam i neki malo opshirniji tut... to mogu na mail da ti poshaljem , ili da uploadujem negde pa cu da ostavim linAk. [ovo se odnosi nA frenky-a, a i na ostalie koje zanima]
A shto se tiche onog mog pokushaja brisanja registry kljucha... nisam uspeo, mada imam josh par idejica, ali malo vremena... vecheras kad se vratim sa posla cu da isprobam pa cu detaljno da opishem shta sam sve pokushao i shta moze a shta ne.
p0z

Poslednja izmena:
Super momci, to me bas zanima. Samo okacite vezu(link srp.) za taj tut da znamo gde se nalazi. 🙂

Poslednja izmena:
JOOOJ, ovo je vishe kao neki help pochetnicima u batch programinG-u nego trazenje pomoci.
Dakle...
primetio sam da neshto nije kako treba... napravio test.txt u My Documents i pokushao da ga obrishem [del test.bat na E:], i NISHTA!
Batch se uopshte ne izvrshava, odnosno ne brishe. NI JEDAN FILE [*.txt/gif/exe]
-
Razlog::
nemoze da udje u folder koji ima ime iz dve rechi [my documents] !?!
ok, ovo nije problem za moju konkretnu situaciju , jer se .exe file-ovi nalaze u c:\windows\system32\ime.exe
ali problem nastaje ako se virus [ili bilo shta drugo] nalazi u folderu koji ima ime iz dve rechi [Program Files, My Documents... neshto neshto]
-
Reshenje::
I tako ja mladi neiskusni batch programming pochetnik pochnem da mozgam i pokrenem command.com[Start»Run»command.com] i kao pochetna address-a stoji "C:\DOCUME~1\MAXA"
Dakle, folder "Documents and Settings" je napisan kao "DOCUME~1" ¡
Sada vam je reshenje jasno , udjite u C:\Windows\system32\ kopirajte command.com u folder chije ime zelite da vidite , pokrenite ga i dobicete skracenicu koju se *.bat da prepoznaje
================================================================
A moj problem oko brisanja .reg i dalje stoji...
Cor , rekao si da bi mozda pomoglo pravljenje *.bat za pokretanje nekog *.reg sa spiskom stvari koje hoces da obrises.
Ajd mi malo pojasni to pravljenje -.reg sa spiskom stvari koje se brishu ako ti nije probl, ako jeste samo mi kazi da ne ochekujem odg.
hvala unapred

A mogao si da stavis i putanju u navodnike del "C:\My folder sa razmacima\file"

Nisam siguran da sam razumeo tacno razumeo sta zelis da uradis, ali ako zelis da obrises neku granu iz reg baze moja ideja je bila ovo:
Napravis neki test.reg
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Cdrom]
"AutoRun"=dword:00000000
Samo stavis minuse ispred grana koje zelis da brises i to je to.

Kasnije dvoklik na taj reg ili ga bacis u neki.bat:
Kod:
SET PUT = "C:\moja putanja sa razmacima\folder"

%PUT%\test.reg

I za kraj...
Tvoja skracenica vuce korene iz MS-DOS-a. Tamo si imao limit od 8 karaktera za ime i 3 (ili manje) za extenziju. Onda je dosao win95 i dos prompt se izborio sa njegovim "dugim" imenima pomocu ~1.
Znaci ne moras da kopiras command.com (WoW, ti koristis Win98?!) Dovoljno je da izbrojis prvih 6 karaktera od dugog imena i dodas ~1 na kraju.
Jedino sto to ne radi ako imas dva ili vise foldera sa slicnim imenima. Npr:
My pictures, My pictures1, My pictures2...
Tu ti samo navodnici pomazu + nema sanse da uletis neplanirano u neki folder.

Postavljaj koliko god hoces pitanja, ali gledaj da budu konkretna :wave:

yao Cor hvala ti , mozda je izgledalo kao da odbijam pomoc, ali navikao sam da uglavnom sve sam radim i uchim jer ljude chesto smara kad neshto pitam .... onda sednem sam i ...
hvala josh jednom.
nisam stigao da isprobam josh ... vecheras cu kad se vratim sa posla
p0z
c ya

Relax 😉
Rekoh vec, slobodno pitaj! Ako znam odgovoricu.
Samo kazem da osmislis pitanje jer tako ne moram da nadadjam "sta je pisac zeleo da kaze" 😉

I javi kako si unakazio tog crva ili se pohvali kako si razneo makar pola reg baze 😀

Poslednja izmena:
neutral je napisao(la):
================================================================
A moj problem oko brisanja .reg i dalje stoji...
Cor , rekao si da bi mozda pomoglo pravljenje *.bat za pokretanje nekog *.reg sa spiskom stvari koje hoces da obrises.
Ajd mi malo pojasni to pravljenje -.reg sa spiskom stvari koje se brishu ako ti nije probl, ako jeste samo mi kazi da ne ochekujem odg.
hvala unapred

Izgleda da niko nije skontao moju prethodnu poruku.
Ako hocete nesto kompleksnije da uradite pod windows-om uzmite WSH
(Windows Scripting Host). Mozete pisati u razlicitim jezicima ali su od MS podrzani JavaScript i VBScript.

Sa WSH-om + WMI (Windows Management Instrumentation) mozete upravljati skoro svim stvarima u OS-u.

Windows Script Host 2.0 is a language-independent host that allows you to run any script engine on the Windows 9x or Windows NT® operating system.

primer pristupa registry-ju
Kod:
set WshShell=WScript.CreateObject ("WScript.Shell")
WshShell.RegWrite "HKLM\ Hardware\Description\System\ CentralProcessor\0\VendorIdentifier", "Genuine Intel"
WshShell.Popup WshShell.RegRead("HKLM\ Hardware\Description\System\ CentralProcessor\0\VendorIdentifier")

Dokumentaciju imate na
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnanchor/html/scriptinga.asp
a google za ostalo.

Moguce je praviti cak i GUI aplikacije (.hta) u koriscenje HTML-a ali da ne komplikujem dalje ...

Nazad
Vrh Dno