Šta je novo?

.bat i long filenames

Cartman

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Kod:
copy %1 child\prefix-%2.txt
ovaj kod kopira i preimenuje fajl i radi kako treba u svim kombinacijama osim na XP-u kad se pozove iz dos aplikacije. Tada fajl snima u 8.3 formatu. Dakle radi u win98 i xp kad se pozove iz komandne linije (sa parametrima), radi u win98 kad se pozove iz dos aplikacije.
Kako da ga nateram da radi iz dos aplikacije pod winxp-om?

Hvala

Ne pozivaj direktno .bat fajl nego pozovi "cmd /c ime.bat".

Poslednja izmena:
Ja sam danas eksperimentisao sa nekim bat2exe programom i vidim da ne ume (nije ni čudo, to je DOS program) da konvertuje LFN iz batch fajla. Kako je najlakše instrukcije iz batch fajla konvertovati iz LFN u 8.3 format?

Ja sam probao je 5-6 programa i nijedan mi nije radio posao. Neki programi cak rade tako sto ustvari zapakuje moj .bat, a kad treba da ga izvrsi on ga privremeno otpakuje, izvrsi i obrise za sobom. 🙂

wiz011 je napisao(la):
Kako je najlakše instrukcije iz batch fajla konvertovati iz LFN u 8.3 format?

Ovo moje cudo je automatski seklo visak karaktera u fajlu bez prijavljivanja greske. Dakle uradi nesto slicno samo ga pozovi u xp-u iz dos aplikacije :smash:

Cartman je napisao(la):
Ja sam probao je 5-6 programa i nijedan mi nije radio posao. Neki programi cak rade tako sto ustvari zapakuje moj .bat, a kad treba da ga izvrsi on ga privremeno otpakuje, izvrsi i obrise za sobom. 🙂
Pa ja sam takvu stvar već uradio, ne treba mi dodatni program za to. 🙂 Nego, kako da se bat izvršava u pozadini, bez dizanja prozora? nekako mi ne deluje elegantno. To i jeste jedini razlog zbog koga sam tražio alternativu.

Nazad
Vrh Dno