radar je napisao(la):Pre par dana sam sasvim slučajno izveo zanimljiv eksperiment. Pri uobičajenom krstarenju po netu, u jednom trenutku me je iznenadila neuobičajena tišina u sobi. Odmah sam provalio da mi je usred rada stao ventilator na 6CU+ kuleru.
npetar je napisao(la):Cinjenica je da se XP mnogo greje.Kod mene je razlika u odnosu na winMe 10 C u korist XP-a.
Inteli imaju termo diodu u samom jezgru koja sluzi za ocitavanje temp. Notax ce da nam rekne za AMDBaki EGW je napisao(la):ajde ljudi otkrite mi misteriju,odakle se meri ova temperatura?
Imao sam primera baš na ovim Asusovim pločama (ASUS A7V-133), da kada radi Hardware monitor u BIOS-u, hoće ploča da zeza (isključuje se i kada ne treba), posebno ako je procesor overclock-ovan. Doduše na mojoj ploči se to nije dešavalo ali sam ipak isključio monitoring. Što se tiče prestanka rada ventilatora, kao što rekoh temperatura ne beleži neki nagli veliki skok, tako da imam dovoljno vremena da oborim sistem. Problem bi možda nastao ako bih ostavio kompjuter da radi nešto bez mog prisustva, ali za to sada nemam potrebe.notax je napisao(la):A sto si je iskljucio? Meni to izgleda kao mnogo korisna opcija. Ako to radi, a nadam se da necu to utvrdjivati, ne moze nista da se spali. Samo zamenis ventilator.
Po specifikaciji ASUS-a A7V-133c podržava XP samo sa biosom 1007 i to samo 1.05 revizija ploče. E sad, u praksi je XP radio i na 1.04 reviziji sa 1005 biosom, ali možda neće uvek. Dali tvoja ploča ispunjava ove uslove?Jules je napisao(la):HM, imao sam i ja nekih iskustava sa pregrejavanjem Athlona XP. Naime, imam 1600XP i na zalost, ASUS A7V133c plocu na ka kojoj XP ne radi kako treba,
Pozdrav Jules
vlasta je napisao(la):Inteli imaju termo diodu u samom jezgru koja sluzi za ocitavanje temp. Notax ce da nam rekne za AMD![]()
radar je napisao(la):Imao sam primera baš na ovim Asusovim pločama (ASUS A7V-133), da kada radi Hardware monitor u BIOS-u, hoće ploča da zeza (isključuje se i kada ne treba), posebno ako je procesor overclock-ovan. Doduše na mojoj ploči se to nije dešavalo ali sam ipak isključio monitoring. Što se tiče prestanka rada ventilatora, kao što rekoh temperatura ne beleži neki nagli veliki skok, tako da imam dovoljno vremena da oborim sistem. Problem bi možda nastao ako bih ostavio kompjuter da radi nešto bez mog prisustva, ali za to sada nemam potrebe.
notax je napisao(la):Koliko sam ja video na svojoj ploci ABIT KT7E, na samoj ploci, u sredini podnozja se nalazi sonda, koju procesor donjom povrsinom pritisne.
To je valjda i Delimiru odgovor na AMD nepoznanice.
radar je napisao(la):Po specifikaciji ASUS-a A7V-133c podržava XP samo sa biosom 1007 i to samo 1.05 revizija ploče. E sad, u praksi je XP radio i na 1.04 reviziji sa 1005 biosom, ali možda neće uvek. Dali tvoja ploča ispunjava ove uslove?
Ma ni ploča koju ja koristim nema tih problema. Na par ploča koje su mi prošle kroz ruke javljao se problem nestabilnosti kada je uključen Hardware monitoring, a kada ga isključim taj problem je nestajao, pa sam ja po navici to isključio i kod mene iako mi je par meseci ploča radila super sa uključenim HM. E sad, zašto ja to ne uključim ponovo kad je to već korisna opcija? Zaboravnost, lenjost ili nepoverenje da ipak ne zezne u najgorem trenutku? Verovatno od svega po malo.notax je napisao(la):Meni se nisu desavale bilo kakve anomalije kada je monitoring i procesor alarm ukljucen, a ovu plocu koristim od oktobra meseca
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari