Šta je novo?

Bas sam srecan, Celer 1000a

Sumnjam da je u pitanju da ne moze-sve mi to lici na intelovi kuninju. Magick znas na sta me podseca ta intelova politika-na reklamu za c-market:) Evo kako "Ti ces meni da budes brz(za male pare) - nece moci, ne-ce mo-ci":D

pozdrav:wave;

Ok, to je moguce, odnosno kod nas je sve moguce. Ipak ne bi voleo da se kod posetilaca foruma koji ovo citaju a njih je mnogo i sve vise stvara neka paranoja i strah od kupovine. Na svu srecu na 1 disketu staju programi koji odagnavaju svaku sumnju a imaju za funkciju identifikovanje tipa procesora, kolicine kesa identifikacionih Intelovih brojeva i jos brdo stvari.
Molim te ako znas tacno koja je to firma (firme) koja laze, krade i vara ljude posalji mi e-mail i uradicu sve sto je do mene da to prestane. Znam ljude (medju kojima sam i ja) kojima je veoma stalo da se prestane sa takvim stvarima, da moze i moj cale da udje i kupi ono sto trazi a da pri tom ne mora da vodi nekog ko se razume u te stvari.

pozdrav :wave;

Kao sto rekoh, fama volat. Da znam tacno ko i gde, o'ma bih ih javno prokazao. Enivejz, ako udjes u cestitu i poznatu firmu koja prodaje 'ardver i kupis Celerona 1000A, mozes biti siguran da ces zaista i dobiti Celerona 1000A, a ne neki falsifikat. Falsifikate prodaju kojekakvi spameri po yu.oglasi i slicnim mestima oglasavanja.

borab je napisao(la):
Ma da, Abit je odlican samo za taj cpu.Ajd da mi objasni neko, pa zar 133Mhz fsb nije isti kod Abita, Asusa, Chaintecha itd.Jednostavno taj cpu nece da se svirne.A da zavrsim polemiku istog sam stavio kod ortaka koji ima ST-6 i isto tako nece!

E ovako:
Moj drug kupio Cel II 900 Mhz (9x100) i Abit ST6....
Temperatura procesora <30 C sa najobicnijim kulerom

Overklokuje se na 1.4 Ghz (9x155), ali tada otkazuje zvucna kartica (integrisana). Sve radi do 9x151. Memorija je noname PC133.
Trenutno ga drzi na 1.3 Ghz i tako radi vec duze vreme bez problema (od ostalih komponenti ima Vantu sa 16 Mb, Miro TV karticu, HDD Maxtor 40 Gb 7200).

I pitanje:
Ako je neki Cel. neoriginal tj. preoverklokovani, recimo, cel 633 na 900, kako moze i dalje da se overklokuje jos na recimo 1 Ghz ili 1.2 Ghz?

bansek je napisao(la):
E ovako:
Moj drug kupio Cel II 900 Mhz (9x100) i Abit ST6....
Temperatura procesora <30 C sa najobicnijim kulerom

Overklokuje se na 1.4 Ghz (9x155), ali tada otkazuje zvucna kartica (integrisana). Sve radi do 9x151. Memorija je noname PC133.
Trenutno ga drzi na 1.3 Ghz i tako radi vec duze vreme bez problema (od ostalih komponenti ima Vantu sa 16 Mb, Miro TV karticu, HDD Maxtor 40 Gb 7200).

I pitanje:
Ako je neki Cel. neoriginal tj. preoverklokovani, recimo, cel 633 na 900, kako moze i dalje da se overklokuje jos na recimo 1 Ghz ili 1.2 Ghz?

Nikako! Stvar je u tome da staro Coppermine jezgro tesko postize vise od 1.1GHz.
Intel je to jezgro izbacio iz proizvodnje i sad pravi svasta sa nekakvim kombinacijama jal cache-a jal jezgra jal niko ne zna sta sve sa tualatin sistemom tj 0.13um ili 130nm tehnologijom.
Tvoj drugar gotovo 100% ima tualatina a ne Coppera!
Nek proveri koliki mu je cache, ako je 256K to je Tualatin, i ako je 128 opet je verovatno 0.13um jezgro tj tualatin kome ne radi pola cache-a. Sta ces i oni imaju skart...

Nije tacno bas u potpunosti. Ja imam celerona 1GHz sa koper jezgrom i radi bez dizanja napona na 1.3GHz...Sto se tice tih celeronaT na xbitu sam procitao da oni pocinju da se prave od 1GHz pa do 1.4Ghz, odakle ovde kod nas u nekim firmama onaj na 900Mhz ja pojma nemam...Inace kako se za sada ispostavilo ovi sa koper jezgrom se bolje OC nego ovi sa tualatin jezgrom...

:wave;

Nadam se da se nisam prevario, ali mislim da sam u nekoj intelovoj specifikaciji naleteo da su i celeroni(T) do 1,2 GHz pravljeni sa 128K, a od 1,2 (ukljucujuci i tu freq) sa 256K kesa - tako da se ne bih pouzdavao skroz u kolicinu kesa u detekciji u ovakvom sumnjivom slucaju. Dakle, velicina core diea, oznaka serije proizvodnje (sa proverom) i ID utility, pa si siguran.

Tu lepo lezze kombinacija da su ti 900MHz-ni CPUovi (9x100) u stvari felericni CeleroniT 1,2GHz (9x133) koji nisu hteli stabilno da rade na tom FSB-u. Ukoliko se potvrdi da imaju 256K kesa.

Srebrni, molim te proveri e-mail...:)

silverglider je napisao(la):
Nadam se da se nisam prevario, ali mislim da sam u nekoj intelovoj specifikaciji naleteo da su i celeroni(T) do 1,2 GHz pravljeni sa 128K, a od 1,2 (ukljucujuci i tu freq) sa 256K kesa - tako da se ne bih pouzdavao skroz u kolicinu kesa u detekciji u ovakvom sumnjivom slucaju. Dakle, velicina core diea, oznaka serije proizvodnje (sa proverom) i ID utility, pa si siguran.

Tu lepo lezze kombinacija da su ti 900MHz-ni CPUovi (9x100) u stvari felericni CeleroniT 1,2GHz (9x133) koji nisu hteli stabilno da rade na tom FSB-u. Ukoliko se potvrdi da imaju 256K kesa.
Čoveče, ovo se sve više zapetljava. :D

Celeron procesori ni u kom slučaju se ne prave sa 133MHz magistralom, tako da je procesor koji radi na tom taktu definitivno PIII koliko god keša da ima. Oni sa 512KB L2 keša nose sufiks S, verovatno skraćenica od Server.

Moja greska u koracima - CeleroniT se ne prave u 133 FSB varijanti, ali "puni" Tulatini da. Ovakav remark bi mogao da ode prilicno cenom na dole.

Marsale, tek kad dodjem kuci; ovde sam toliko okruzen firewallima i ostalim restrikcijama da ne mogu ni da pr**em - jedva sam i ovaj http proturio ;)

Ono sto razdvaja celere i pIII kad je u pitanju Tualatin jezgro je magistrala dakle nema celerona na 133 to smo zakljucili:) E sad evo linka koji ce vam kao i meni resiti sve dileme:)

http://direct.mwave.com/mwave/ProdC...ocessors/CPU</b>&back=ProdCPU-INTELFCPGA.hmx?

Dakle ima pIII i sa 256k i sa 512k a ovi drugi mogu da se druzze:)

PS hvala srebrni u svakom slucaju do sutra ces valjda otvoriti meil;)

PSS obratite paznju na brojeve u zagradi recimo ovaj BX80530C1266512 - zadnja tri broja oznacavaju kolicinu L2 kessa!! a 4 broja pre njega brzinu cpu-a..

Evo za sve zainteresovane, da eliminišemo sve nedoumice.

PIII procesori Celeron Procesori

Primetićete da se PIII Tualatin procesori prave i sa 256 i sa 512KB L2 keša, a svi rade na magistrali od 133MHz. Celeroni sa Tualatin jezgrom počinju od 1GHz, a sa 128KB L2 keša postoje samo u veriziji na 1GHz i 1.1GHz dok svi ostali imaju po 256KB. ( naravno da postoje i modeli sa 256KB L2 keša koji rade na 1 i 1.1GHz ali se to valjda podrazumeva )

Zaključak: Celeron T 900A !?!?!? Ovde nešto smrdi ne zvao se ja Lorimer .... :)

Ima jedna firma kod nas koja prodaje Tualatin coppermine na 133x7,5, a ima josh jedna firma koja prodaje obichne 815. ploche kao Tualatin ready ploche iako se zna da iste nemaju fcpga2.

Tako da bi se ja dobrano raspitao i razmislio kad bi kupovao Tualatin bilo koje vrste kod nas.

Usput, jedno pitanje za sve struchnjake, da li Tualatin procesori poseduju SSE2 setove instrukcija kao i PIV? To me malo zbunjuje poshto sam chitao razlichite podatke o tome.

Buca

Buca je napisao(la):
Ima jedna firma kod nas koja prodaje Tualatin coppermine na 133x7,5, a ima josh jedna firma koja prodaje obichne 815. ploche kao Tualatin ready ploche iako se zna da iste nemaju fcpga2.

Tako da bi se ja dobrano raspitao i razmislio kad bi kupovao Tualatin bilo koje vrste kod nas.
Ma kurve trgovci, na siru piše: "rok trajanja 6 meseci", a mi ga pojeli za dva dana. :D
Usput, jedno pitanje za sve struchnjake, da li Tualatin procesori poseduju SSE2 setove instrukcija kao i PIV? To me malo zbunjuje poshto sam chitao razlichite podatke o tome.
Ne, Tualatin procesori ne podržavaju SSE2 instrukcije. Jedino arhitekturno poboljšanje u odnosu na Coopermine je hardverski prefetch.

Magick,
danas sam video da u cenovniku iste ima i tualatina na 133x7=933mhz. Pojedine prodavce u ovom gradu treba uhapsiti, inache nashi prodavci veccma tvrde da tualatini imaju SSE2, pa ljudi se ovde strigaju a ne shishaju kao ovce.
Ovo je strashno!

Buca:wave;

Nazad
Vrh Dno