Šta je novo?

Bas sam srecan, Celer 1000a

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Uzeh da ga probam.Probam da ga dignem na 133Mhz fsb i nece ni da bekne.Probam da mu povecam napon cak na 1.675v i opet nece.Probam Intel cpuid i napisa da je original.Zakljucak:
da je pun dzak p....a , ja bih se uhvatio za k...c.Takve sam srece.

a mozda taj celeron i nije tako dobar za o/c kao dobri stari 300a?

Ma da, Abit je odlican samo za taj cpu.Ajd da mi objasni neko, pa zar 133Mhz fsb nije isti kod Abita, Asusa, Chaintecha itd.Jednostavno taj cpu nece da se svirne.A da zavrsim polemiku istog sam stavio kod ortaka koji ima ST-6 i isto tako nece!

Abit sa 815 je krs najgori verujte mi. Ako nesto treba da se preporuci to je chaintech 6oja3 koja me prosto odusevila, mada nesto ne mirisem chaintech ploce....

pozdrav

E bas nije u redu, a sad se pitamo sta je to pustio...

notax je napisao(la):
I ja tebi, onaj prethodni sa smaranjem itd. :wave;
Ovo postaje zanimljivo, :) podseća me na onu scenu iz T2 kada se u hodniku sreću T-800 i T-1000. :D

Da znas da si u pravu, nego jel ovde Guverner T1000?
Mislim koja titula je jaca Guverner il Moderator?

Anonymous je napisao(la):
Da znas da si u pravu, nego jel ovde Guverner T1000?
Mislim koja titula je jaca Guverner il Moderator?

To ne znam ali je titula Marsal najjaca:D Al` je zato avatar Spiderman-a najjaci;)
Ma sve ti je to isto samo nekome ne pise moderator nego nesto drugo...

... i onda dosao shumar i isterao ih sve iz shume ...

Ajd malo da se vratimo na topic...

Stigne mi u ponedeljak iz I*tela (bg) doticni Cel 1000A. Zabodem ga u MSI 6337 v3 (I815 EP) plocu. Ni da bekne. Otkotrljam se u komsiluk u jednu finu firmu, uzmem Asus TUSL2-C, kazu mi da apdejtujem BIOS i da ce Cel. da radi k'a blesav. OK, uradim sve to (sa zabodenim copperom 733), zabodem Cel-a, i opet - ni da bekne. Skontam da je procesor neispravan. Sad cekam da drugar opet ode do bg-a i da zameni procesor, pa me interesuje sledece:

- Da li ovaj Cel moze da radi u MSI 6337 v3 ploci?

- Ako ne moze, hoce li neko da ga kupi po nabavnoj ceni - 105 eur, da ga ovaj ne vraca iz bg? Nemam novaca da menjam sad i plocu...

Ashley je napisao(la):
- Da li ovaj Cel moze da radi u MSI 6337 v3 ploci?
Jok! :( Samo u modele v5.xx.

za tog celly-ja sta mislite jel bolja ploca
ABIT ST6 ili
ASUS TUSL2 ?

odnosno uopsteno za celly-ja i za onaj tualatin na 1.2 ghz recimo?

Za to nesto malo vremena koliko sam koristio Asus-ovu plocu naprosto sam se odusevio brzinom, opcijama u bios-u... Nemam pojma kakav je Abit, ali Asus zbilja odusevljava. Mogu da je kupim ovde u NS za 126 eura, i to bez poreza, al' sam trenutno finansijski indisponiran ;) i bas mi je krivo...

Ajmo Celeron 1000A za 105 eura, takodje bez poreza, navali narode, mozda vec sutra u BG, a ako ne sutra, onda najverovatnije u ponedeljak. Ako treba, mogu i Asus-a da dostavim po navedenoj ceni...

Odavno je on u Bg, samo ne trazite na pravu adresu.A cenu mu je 95€.Toliko.

Ajd , da se pravimo pametni.I ja radim sa Na...om iz I*tela, pa sam isti i od njih uzimao , a sem toga intel id utility je pronasao da su oba celera 1000a original.I sta sad?

borab je napisao(la):
Ajd , da se pravimo pametni.I ja radim sa Na...om iz I*tela, pa sam isti i od njih uzimao , a sem toga intel id utility je pronasao da su oba celera 1000a original.I sta sad?

Cek, cek koji drugi? Niko nece na 133fsb ni uz veci napon?

Naravno da nece, pa jesi li procitao moj post ili si samo onako.
Uzeo sam jedan iz tnt-a i jedan iz I*netla. i nece ni jedan na 133Mhz.

Ja ostao bez vremena...
Nego o cemu smo ono pricali?ctp;

Baš sam nabavio jedan primerak 1000a,sigurno je orginal.

Ploča, 6OJA3,još nisam počeo da ga budžim,ali za početak
ploča ga je prijavila kao Pentium III.Zašto?Naime ploča je
stara dva meseca kada se znalo za novi celeron.

BWT bez problema radi na magistrali 115 Mhz,probaću i
na 133 Mhz pa ću da javim.Prvi utisak da je na istom taktu
brži jedno 7-9% od običnog celerona.

Pozdrav svima !

Ljudi o cemu vi pricate kakav original??
Postoji dve vrste konkretno celerona 1000a:
1. OEM i identifikacija mu je SL5ZF
2. Retail .............................. SL5VP

Nema tu originala i ne - originala...Cena od prekjuce mu je u spomenutoj firmi 91.5e dilerska i na malo 99e...
Ne znam u cemu je problem. Deder probaj ti kako se on klokuje jer moj sa koper jezgrom ide na 1300 bez dizanja napona...

pozdrav

PS ako ne radi na 133, dzaba sve:(

Broz je napisao(la):
Ljudi o cemu vi pricate kakav original??
Postoji dve vrste konkretno celerona 1000a:
1. OEM i identifikacija mu je SL5ZF
2. Retail .............................. SL5VP

Nema tu originala i ne - originala...Cena od prekjuce mu je u spomenutoj firmi 91.5e dilerska i na malo 99e...
Ne znam u cemu je problem. Deder probaj ti kako se on klokuje jer moj sa koper jezgrom ide na 1300 bez dizanja napona...

pozdrav

PS ako ne radi na 133, dzaba sve:(
Toliko mi neverovatno deluje da Intel procesor izrađen u 0.13um tehnici sa bakarnim međuvezama ne može da izvuče 1.33GHz da počinjem da sumnjam da su nešto namerno zbudžili da ne bi konkurisali P4 generaciji.

Sumnjam da je u pitanju da ne moze-sve mi to lici na intelovi kuninju. Magick znas na sta me podseca ta intelova politika-na reklamu za c-market:) Evo kako "Ti ces meni da bude brz(za male pare) - nece moci, ne-ce mo-ci":D

pozdrav

Vrh Dno