Šta je novo?

Barton2600+box oc, sta dalje?

• Začetnik teme Začetnik teme ExR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ExR

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
650
E ovako: stigao sam do 182fsb na default voltazi i pustio prime95 6 sati i sve je proslo ok.Temperatura je bila uobicajena 45-46(full) ,kao i bez clock-a.Memoriju sam u biosu stavio na agresive i nisam dirao voltazu,naravno 1:1fsb.
Sta sledece da uradim? Da li da dizem voltazu i cpu-a i mem. ili samo jedno ?
Koliko smem da podignem cpu vol(po def je cini mi se 1.65) ali kako sam u nekom treadu procitao ploca malo povecava i u biosu mi prijavljuje 1.712 .

ps.probao sam pre svega fsb na 200 sa voltazom cpu-a pomerenom za jednu vrednost i radio je na 2300mhz. Probao sam prime95 ali posle 6 min. je prestajao sa radom , prijavljivajuci varning-e , dok sam ceo dan radio na kompu , pustio i odradio 3dmark01 vise puta , gledao tv , igrao igre itd, pokusavao da ga maltretiram...

A7n8X,Barton2600+Box,2x256KingstonVR400,Asus V9520TD...

Memoriju u bios-u postavi by SPD , odnos 1:1 i digni FSB na
200MHz.Voltazu mozes dizati do nekih 1.8v-1.85v ali
pripazi na temperaturu procesora.Sada zimi nije problem
ali leti moze biti jer Box mozda nece biti dovoljan za 1.8v
Pozdrav

Sta se pravis pametan :d :d :d :d :-devil-:
Salim se naravno,ma de ce da ga vozi na 200 sa box kulerom ima tu temperatura da se krece izmedju 55-65c a da nepricamo o voltazi! :S:

Poz

Savet za autora : voltazu slobodno podigni za CPU do gorne spomenute
granice, a mozes i memoriju do npr 2.7v-2.9v bez problema.

4 MHz:
Nisi skapirao do sada - ja se ne pravim, ja jesam pametan ,)

P.S. Licni razgovor izmedju mene i MHZ-a ...... znamo se licno pa mu je
zato i oprosteno 😛

P.P.S. MHz su prevazidjeni promeni nick u GHz 😛 😛

Poslednja izmena:
Ajde jos 2 pitanja da ne otvaram tread .Sta je Cpu i Agp spread spectrum i sta treba ukljuciti ???
Opcije su : disabled , 0.50% , 1.00%

Poslednja izmena:
opciju "CPU Spread spectrum" uvek iskljuchi...
"Spread Spectrum - Ukoliko pri radu primetite anomalije kod ostalih uredjaja prouzrokovane elektromagnetnim smetnjama koje potichu iz matichne ploche, ukljucite ovu opciju. Posto garantujemo da se ovo nikada nece desiti, ipak je iskljucite zarad vece brzine rada. SK 1/2005"

Nazad
Vrh Dno