Šta je novo?

barton...ponovo

• Začetnik teme Začetnik teme mcrazy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mcrazy

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
350
Znam da je bilo 1000 puta ali nakon par dana citanja ponovo neke stvari nisu jasne...
Spojeni su pinovi na procesoru sa onom nalepnicom ali kako mogu zakljuciti nije uspelo. Citao sam da ima generalno problema sa nfroce2 ali takodje da Abitova ploca moze da radi. Da li za to treba modovani bios ili moze obicni? Kada stavim multiplier na 10 (166x10) sistem se ne dize. Ako je neuspio mod ili nepodrzan od ploce da li ima uticaja na njegov rad ako se koristi samo za podzinje fsb-a.
Da skratim 200x11 radi nestabilno, opusteni tajminzi, povecana voltaza. Moguce da imam los primerak...
Napajanje maxpower 400w bi moglo da bude problem pa sam odlucio da zamenim. Fortron 350w ili Chieftec 420w za 35e, sta predlazete?

Da li naprimer moze uticati na stabilnost prime95 testa to sto sam stavio novu graficku a pre toga su bili ATi omega driveri. Nisam reinstalirao jer sam prvo hteo da vidim koliko se da oc. Ili cu ipak morati?

Колико ја знам прво треба да провериш која ти је серија/недеља процесора пошто после ххх недеље је multiplier закључан

Zato sam ga i pokusao otkljucati... Ako neko zna nesto u vezi otkljucavanja, a i ako nije uspelo on hocu da podignem FSB ali ne idee :crash:

Na drugom threadu mi ipak preporucuju fortrona :trust:
a sto se tice oznake - aaqxfa 0342 nebitno, jer je mnozioc zakljucan a ja sam uradio mod sa pinovima da ga 'pretvori' u mobilni pa sam pitao da li za to treba poseban bios, da bi u onom programu menjao on the fly...

Imao sam tog Chieftec-a i znam da je dobro napajanje. Za fortrona ne mogu da kazem nista.

Nazad
Vrh Dno