Šta je novo?

barton 2800+ temp. koji kuler?

Wuk

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7800x3D @Arctic Freezer III 360
Matična ploča
ASROCK B650E Steel Legend
RAM
32 GB Kingston Fury Beast @6000MHz CL30
GPU
PNY GeForce RTX 3080 10GB XLR8
PSU
BeQuiet 1000W Platinum Straight Power 11
Kućište
Antec C5 ARGB
Monitor
LG 27GL850-B 2K IPS
Miš & tastatura
Keychron K2 Pro, Logitech G Pro X Superlight
Ostale periferije
LG OLED C1 55"
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S25
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zamenio sam athlona xp2400+ na mojoj NF7 v.2 sa bartonom 2800+.Napajanje 350w jnc made in china
Koliko se više greje barton na default vrednostima od tbreda.
Trenutno mi je oko 55 sa otvorenom haubom kao u fiće :) . dok u igrama naravno skače.Vrednost ocitavam u bios-u i u nvidia system utility sto je isto.Izbacuje iz NFSU2 posle nekog vremena.Zadržao sa stari kuler neki speezov(na sajtu speeza je deklarisan do barton 3400+).Na 2400+ mi je bilo oko 52 u poslednje vreme a kad sam skinuo kuler prilikom zamene proc.video sam da je pasta(žvaka) na kuleru u predelu jezgra nestala a oko je i dalje bilo.Skinuo sam žvaku te na nov proc. stavio onu silver pastu tanko ali ne bas ultra i vratio kuler.(Sad je 58, nesto mnogo varira.)
Posto izgleda da je kuler krš predložite neki samo da nije cena kao Zalmanov.
I da naravno pastu neku posto nema da se kupi osim kod imtela cooler master. Ili da tražim po radnjama HW-a da mi daju dve kapi njihovih ostataka.Možda na kraju i tu kupim kuler i pastu(kod imtela).Ne bih kupovao u radioklubu i kod elektičara neznam kakve su te paste.

Pozdrav i hvala u napred.

Poslednja izmena:
Dok sam igrao NFSU2 resetovao mi se komp.U biosu nije podeseno da se resetuje prilikom pregrevanja.A izgleda da se nije zato resetovao temp je 53 c.

Cek dobijas Fatal Error u NFSU2? Ako dobijas onda, najverovatnije memorija ti je klokovana ili latencija je smanjena. Stavi By SPD u BIOSu...

Wuk Pa za nekih 700 din. Speez Cuper Eagle odlicno ladi. Malo je glomazan i ima tunel do jezgra proca sto efektno deluje na hladjenje. Iznad njega je 8cm fan na ~3000. I ja imam Bartona 28oo i 52c-54c full load. Mada se bartoni greju ko ludi. Ako ti je ovo dovoljno pazari neces pogresiti. Raptor je bio ****** izvini na izrazu tako da me je ovaj popravni sa bakarnim kulerom kod Speez-ia iznenadio kako hladjenjem tako i nivoom buke!
P.S. dobijas i pastu u tubici u kompletu.

Sad mi se i u windowsu resetuje iz cista mira a i prilikom ukljucivanja.
Ja sam cisto zamenio proc. memorije nisam dirao.
Sad sumnjam da je ovo napajanje slabo tj njesra tj. china.
Help :wall:

Vidi da li ti je u biosu podeseno sve kako treba sto se tice frekvencija i napona. Mnozilac 12.5, fsb 166, napon za procesor je, valjda 1.65v, pa onda probaj...

@Wuk: Memorija ti je u pitanju. Izvadi mem po redu i vidi koja radi a koja ne...

U Biosu sve u redu voltaze proca u redu, +12 voltaza vrednost 11,67.
Ne verujem da je memorija sto bi riknula kad sam samo zamenio procesor i tad su poceli gremlini.
Sad je temp proc. 50 u idle. a juce je divljala od 50 do 60 i nazad uz restartovanje windowsa, cenim da je jnc napajanje.

Poslednja izmena:
Kako to mislis voltaze ploca u redu, a na 12V imas 11,67V
Cenim da ti pri opterecenju 12V ode i na 11.50-11.55V sto je ....
Jos ako ti 5V prikazuje nesto u opsegu ~4.7V... nema tu srece.
Menjaj napajanje

Valek Nisi dobro procitao rekao sam voltaze proc. a ne ploce.
Ajd idem po chieftec 360w 44 e.

Sto jes, jes. Imas za 50 ojra chief 420W u PC Impulsu...

Pozdraw

Vrh Dno