Šta je novo?

barton 2500 temperatura

@PoisonFree: za sada je ok, ali kada dodju letnje vrucine, ne znam kako ce biti. Primera radi, razlika na CPU - ovih dana >< leto -isti uslovi, isti komp, je kod mene nekih 15 i vishe stepeni, 34 - 52 na idle

PoisonFree je napisao(la):
evo uzeo sam juce drugi barton 2500 da ga probam na mom kompu i radi na defaul voltazama na 2200mhz bez problema, prime ne puca... a temepratura idle oko 40c/ load oko 52-55
Tako vec moze.

ma sad je super, uzeo sam procesor od devojke, kojoj sam inace dao moju staru plochu (asus a7v600-x).
i sad, moj procesor koji je kod mene radio na 1,781 kod nje radi na default-u, naravno sve na 11x200.
a njen procesor, isto na 11x200, kod mene radi na default 😉

ko ce ga znati sa tim bartonima 🙂

ljudi da vas pitam nesto.imam amd xp-m 2500+...i klokovan na 11x200 i sada kada testiram ga sa prime pokazuje CPUTEMP:46C dok SYSTEMP:45C pa ponekad natera i na 47C...imam AERO X-204 kuciste i jedan vantilator sastrane..80mm..
sad me zanima zasto je velika temperatura u kucistu?????
jeste da je malo toplije u sobi i da stoji pod radnim stolom al me ipak to zanim....

mIlAnO je napisao(la):
ljudi da vas pitam nesto.imam amd xp-m 2500+...i klokovan na 11x200 i sada kada testiram ga sa prime pokazuje CPUTEMP:46C dok SYSTEMP:45C pa ponekad natera i na 47C...imam AERO X-204 kuciste i jedan vantilator sastrane..80mm..
sad me zanima zasto je velika temperatura u kucistu?????
jeste da je malo toplije u sobi i da stoji pod radnim stolom al me ipak to zanim....
Moze se desiti da su kuleri pogresno ili lose usmereni, ili jednostavno ti kuleri nemaju dovaljno prostora za "disanje''.Mada ako ti je u sobi pretoplo moguce je da ti kuler uduvava vise toplog vazduha.Mnogo faktora...

pa jeste malo vruce u sobi...blizu mi je i radijator kompjutera...probat cu ga premestiti pa cu da vidim..inace kada ga upalim pocetna temperatura u njemu je 28C.....
inace problema nemam sa procesorom...samo vruco u kucistu....

Prilozi

Wolfman je napisao(la):
Moze se desiti da su kuleri pogresno ili lose usmereni, ili jednostavno ti kuleri nemaju dovaljno prostora za "disanje''.Mada ako ti je u sobi pretoplo moguce je da ti kuler uduvava vise toplog vazduha.Mnogo faktora...
Leba ti, a kako na kucishte da stavi kuler? Koliko je znam, a dobro znam, kuler se sastoji od ventilatora i hladnjaka. Stvarno nisam video da neko ima hladnjake na kucishtu, ako ti imash tako neshto onda je ok.
Moja preporuka je da ipak stavi ventilatore tj. osmice, umesto kulera 😀

Na to sam misleo.Nesporazum u izrazima.Pardoniram...

2500+Barton (nije mobil) 2600mhz puca prime 2550mhz full stabilno procesor je ZAKLJUCAN i klokovan na AN7 na 237magistrali i 1.976v

koja temp?

skinuo sam poklopac na kojem je ventilator u sredini i pomerio za kojih 5cm...temperatura u kucistu se smanjila za 5-6C...
gde bi bilo najbolje da postavim jos jedan ventilator????
ovaj je dosao ugradjen sa kucistem...

@carnivora: Zar mu ne bi bilo jeftinije da PRVO promeni KULER ? :trust:

Klokovanje bartona (molim za kratak savet)

Imam bartona 2500 (mislim da je zakljucan - nisam probao), ASUS A7N8x-x i Kingston 333 od 512mb. Jel neko moze da mi kaze kako da kloknem bartona ? Da li dizanjem magistrale sa 166 na 180 i vise ili ? Sta da radim sa memorijom ?

Citao sam tredove na ovu temu i nije mi jasno? Dok sam imao cererona sve je bilo ladna voda, ali ovo sa memorijom ...

@lolek
pa, najbolje bi bilo da zamenis memoriju za neku brzu, bar ddr400, zato sto sa ovom sigurno ne mozes da iskroistis procesor maksimalno, jer onda bi mogao magistralu da dizes na 200 i vise. a ovako kako ti je sad, probaj da dizes od 166 pa navise pa vidi dokle ce da radi stabilno. probaj da dignes napon ddr-a, a napon cpu-a sumnjam da ce biti potrebe da povecavas, morao bi da radi na default-u. sto se mnozioca na bartonu tice, on je zakljucan na 11, sem ako nemas otkljucan, ali ti isprobaj, sta da ti kazem 😉

Nazad
Vrh Dno