Šta je novo?

barton 2500 temperatura

PoisonFree

Čuven
Učlanjen(a)
28.07.2004
Poena
619
evo ovako,
imam bartona 2500@2200mhz (220x11) box, memorija kingston pc3200 value 2x256 dual, plocha an7, napajanje neka kanta 300w 🙂.

vcore voltage je 1,78v (mada microGuru prijavljuje 1,8v) i temperatura je oko 55c. da li je to ok? samo tako mi radi skroz stabilno. prime 95 sa ovim podesavanjima radi vise sati bez greske, dok sa 1,75 posle dva sta prijavi neku gresku.

naravno, sve ovo sa box coolerom. mislim da nije lose ni ovako, ali da li da menjam kuler mozda?

Poslednja izmena:
Ako ti je temperatura uvek 55 onda je O.K. , ali ako pri full opterecenju prelazi 60-65 i vishe nije preporuchljivo da ga tako drzis, nego da menjas kuler. To je moje mishljenje, a ti vidi shta i drugi misle.

@offtopic: ako se temperatura drzi na razumnom nivou (oko 50C), da li smeta velika voltaza, tj. da li velika voltaza mnogo skracuje radni vek procesora (u ovom sluchaju bartona) ?

pa, pri opterecenju skace i do 62c. tako da i ja razmisljam o novom cooleru. aj sada predloge za isti. po mogucstvu da je tih, a ne kao recimo tr2-m4 (kuler za gluve).

PoisonFree je napisao(la):
pa, pri opterecenju skace i do 62c. tako da i ja razmisljam o novom cooleru. aj sada predloge za isti. po mogucstvu da je tih, a ne kao recimo tr2-m4 (kuler za gluve).
Ako radi nema problema. 1.8V je jos uvek bezbedan napon, tek tamo ~1.9V nastaje mogucnost spaljivanja.
P.S. da li si stavio dodatni(e) ventilator(e) od 80 mm u kuciste? Ako nisi obavezno stavi bar jedan.

Poslednja izmena:
GoranM je napisao(la):
...P.S. da li si stavio dodatni(e) ventilator(e) od 80 mm u kuciste? Ako nisi obavezno stavi bar jedan.
Ako drzis kuciste otvoreno (moj sluchaj), onda mislim da nije potrebno stavljati dodatne 8ice

pa znas kako, imam jednu 8icu koja izduvava vasduh napolje, mada mi ona ne pomaze mnogo, doduse komp mi stoji ispod stola, tako da je zbog toga temperatura visa za par stepeni. kad otvorim kuciste odmah se smanji za nekih 5c.
znaci oko 50 pri standardnom radu, a dok radi prime95 ide i do 62 recimo.

naravno, ono vecito pitanje, koji cooler (po mogucstvu da nije mnogo buchan) za ovako nesto 🙂

@PoisonFree
u prvom postu si naveo da ti je Barton OC-ovan na 2200MHz (220x11)?!?!
220x11=2420 !!!!
e sad da li ti je proc na 200x11 sto je 2200 !! ako je tako ondak smanji vcore slobodno! 🙂

sorry, greska u kucanju, nisam ni primetio. jeste na 200x11. smanjivao sam voltazu, ali kad stavim na 1.75 prime95 mi posle jedno sat-sat ipo prijavi gresku, dok na 1.78 radi kako treba.

Koji je tih ne znam, ali jako dobro hlade TermalTake Volcano 11+ i 12+, jedino shto su buchni pri maksimalnom broju obrtaja, a ko kaze da ti moras da ih drzis na maksimumu? Moze malo da se smanji da odnos t procesora/buke kulera bude na razumnom nivou

@PoisonFree
jesi probao da update-ujes bios, zato sto ti je vcore stvarno prevelik za kombinaciju 200x11 !!!
to ti govorim iz iskustva!!! ja drzim 200x11 na 1.5v doduse na Abit NF7 !! 🙂

Toxic:

Ja sam licno na svojoj masini promenio 6 bartona. Ne znam dali je to neki trend ali svi su bili drugaciji: Zeleni, Narandzasti.... oni kojima je default 1.65 drugi kojima je default 1.45... zatim jedni koji se prijavljuju lepo u biosu drugi se ne prijavljuju treci ce prijavljuju kao "unknown CPU typ" i rade na 1.45.

Mozda ti imas neki od te vrste sto su na 1.45 po defaultu.

Ja imam jedan sto ide na 2200Mhz (11x200) na defaultu (1.65V) i nece ni megaherc vise. U drugoj masini je drugi koji radi na 1.45V nece ni da se upali na 1.5V a radi na 2000Mhz plafon.

Tako da je mozj zakljucak da bartona ima vrsta koliko ljudi na zemlji 🙂)

Ko zna kakav on ima primerak.

Moj barton znaci:

AMD Barton 2500+@2200Mhz (11X200)
Spire Whisper Rock IV ~2300rpm
ATX Chieftec DX-01BLD-U sa 4 veltilatora.

idle 45'c load 60-61'c

@toxic

jesam, vise puta. trenutno koristim 16de8cpc1t (enduracell). imao sam do skoro i 1.7, mada je i sa njim radilo isto.
a jos jedna stvar koja me buni, u biosu je vcore 1,781v dok microGuru prijavljuje 1,8 (cak ponekad i 1,82 mada samo na trenutke). doduse, napajanje mi je krsh, i cekam prvu priliku da ga zamenim.

ljudi probajte ovo, vredi definitivno!
a evo i moje temp. posle par sati idle-a sa winampom!!!
naravno samo na nForce plocama! :banana:

Prilozi

sa c2ngo mi idle temperatura padne na 44c.
e da, isti ovaj procesor mi je do skoro radio na asus a7v600-x ploci, i sa default naponom na 200x11 je radio bez problema, prime95 radio ceo dan i sve super, a na an7 sam morao da mu dizem napon, malo besmisleno ali eto🙂

Nemoj da se brines, 62C na prime-u nije strasno, takodje i voltaza 1.8v je ok. Mozes eventualno da razmislis o menjanju napajanja za neko bolje, nf2 trosi vise struje od vije, a moze da ti utice na stabilnoist i na manje zagrevanja...

a pazi, najbolje od svega je sto ovo napajanje za sada radi skroz ok.
12v mi je konstantno na 11,88v - 11,93v.

CPU : 44 C (IDLE) System :25 C "zatvoreno kuciste samo jedna CM 12-ica na zadnjoj strani"
Sobna temp. :23 C

P.S : Mereno iz BIOS-a
Molim, komentare !!!

to je skroz ok temperatura. a posto nisi naveo koji procesor i koja podesavanja pretpostavljam da je nesto slicno mojim.

Jesi razmisljao o dodatnim coolerima za kuciste? Evo mojih rezultata: 41 C Barton 2500+(11x200; 1.78V,ABIT AN-7) TT 7Cu+ 4800 rpm, dok ovo kucam,stim sto je u kucistu jos 4 coolera za kuciste(Chieftec Matrix)

to je skroz ok temperatura. a posto nisi naveo koji procesor i koja podesavanja pretpostavljam da je nesto slicno mojim.

Pa jel thread "barton 2500 temperatura" da ili ne ?
Znaci taj barton ne-oc-ovan,nista drugo.

noki je napisao(la):
Pa jel thread "barton 2500 temperatura" da ili ne ?
Znaci taj barton ne-oc-ovan,nista drugo.

pa nisi procitao prvi post, ja sam trazio misljenje drugih ljudi da li je temperatura na mom bartonu na 2200mhz ok, i kolika je kod drugih na istom taktu.

pa nisi procitao prvi post, ja sam trazio misljenje drugih ljudi da li je temperatura na mom bartonu na 2200mhz ok, i kolika je kod drugih na istom taktu.

E,onda ovako AMD Barton 1833MHz oc na 2200 MHz moji rezultati :

CPU : 51 C (IDLE) System :31 C "zatvoreno kuciste samo jedna CM 12-ica na zadnjoj strani"
Sobna temp. :24 C (1 stepen veca temp u odnosu na prethodnu)

P.S : Mereno iz BIOS-a

Dodatak: pri full load Cpu dostize temp do 56 C

Poslednja izmena:
Koliko je za verovati ovom abitovom programu za nadzor temperature?
Imam Abit NF-7S (v2.0), bartona 2500+ @ 2,2GHz (11x200) 1,675v, Speeze raptor cool @2250rpm, 2+2 80mm coolermaster fan, chieftec bx03 i na idle mi nekad pokazuje 34-36, a ponekad 43-45 stepeni pri otprilike istoj sobnoj temperaturi (~20). A to ocitavanje se menja prilikom restarta.
Pri Prime-u je isla do 58 max ali pri ovim nizim ocitavanjima, a kad su ova visa ocitavanja, ide i do 64. Koliko sam uspeo da vidim, bios ocitavanja su otprilike ista kao ova niza. U svakom slucaju radi stabilno i posle visecasovnog drndanja NFSU2, CMRR4, Prime95, 3DMark03...
Kojoj temperaturi da verujem?
Pri svakom pokusaju startovanja MBM-a (poslednja verzija) urla mi alarm iako su ocitavanja u granicama normale, pa cak i ispod. U cemu je fazon?
(Da ne bude zabune, instalirao, odabrao plocu, skino konfig sa net-a, svi parametri u normali a alarm i dalje divlja)

Poslednja izmena:
Mislim da je temperatura malo previsoka za Barton.Iako je AMD on nema obicaj da se toliko greje.

Ima! 11x200 50C idle, 62-65 max opterecen! Box kuler, otvoreno kuciste, via cipset 🙂

Joooooj!!!

xaver je napisao(la):
Toxic:

Ja sam licno na svojoj masini promenio 6 bartona. Ne znam dali je to neki trend ali svi su bili drugaciji: Zeleni, Narandzasti.... oni kojima je default 1.65 drugi kojima je default 1.45... zatim jedni koji se prijavljuju lepo u biosu drugi se ne prijavljuju treci ce prijavljuju kao "unknown CPU typ" i rade na 1.45.

Mozda ti imas neki od te vrste sto su na 1.45 po defaultu.

Ja imam jedan sto ide na 2200Mhz (11x200) na defaultu (1.65V) i nece ni megaherc vise. U drugoj masini je drugi koji radi na 1.45V nece ni da se upali na 1.5V a radi na 2000Mhz plafon.

Tako da je moj zakljucak da bartona ima vrsta koliko ljudi na zemlji 🙂)

Ko zna kakav on ima primerak.

Moj barton znaci:

AMD Barton 2500+@2200Mhz (11X200)
Spire Whisper Rock IV ~2300rpm
ATX Chieftec DX-01BLD-U sa 4 veltilatora.

idle 45'c load 60-61'c

pa, dechko, il' se zezash ili ti je potrebna hitna poseta ovom site-u

pogledaj i ovaj thread: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=44724

taj na 1.45V je AMD XP-M Mobile Barton, namenjen laptop-ovima ali radi i na Desktop mashinama, i trebalo bi da je mnogo bolji primerak od bilo kog Desktop Bartona, ako ni zbog chega drugog onda zbog manjeg napona i tim i manjeg grejanja ( a tim i manjeg broja obrtaja ventilatora, a tim i manje buke😉)
i, to sa bojom PCB-a ( plochice) CPU-a ..... pricha kruzzi da su oni sa zelenom malkice kvalitetniji :eyebrows:

@PoisonFree: sam si rekao, "kanta napajanje 300W" i " BOX cooler"..
promeni to, probaj na koliko manjem Vcore-u ti radi stabilno Bartonchicc i pevaj :bottle: :guitar:

pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Misleo sam na to da se Barton ne greje preterano, a i obican Athlon XP mi ne prelazi t=52C

a jesi l' mislEo na moj post ili neki od proshle godine?😛

koristi Quote opciju, zato je postavljena..

pozdrav

Poslednja izmena:
evo uzeo sam juce drugi barton 2500 da ga probam na mom kompu i radi na defaul voltazama na 2200mhz bez problema, prime ne puca... a temepratura idle oko 40c/ load oko 52-55

Nazad
Vrh Dno