Šta je novo?

Barton 2500+ i kako ga otkljucati???

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Da li neko ima link gde bih mogao da pogledam kako se otkljucava barton 2500+ ili jos bolje ideju kako uraditi to???

betmen je napisao(la):
Da li neko ima link gde bih mogao da pogledam kako se otkljucava barton 2500+ ili jos bolje ideju kako uraditi to???

Neznam za link, ali ja ga otkljucavam bez problema.

Athlon je napisao(la):
...

I sta sad ti si SmartASS spammer!? :evil:
Ako vec oces da odgovoris coveku onda mu reci da su svi Bartoni do 39 nedelje orkljucani i da je samo potrebno da ima maticnu plocu koja podrzava menjanje mnozioca, da bi istim manipulisao!
Mislim, daj ljudi kad se zaje*avamo, zaje*avamo se, ali nemojmo biti bezobrazni!
Sto se tice ovih nepotkljucanih, stvar je malo zeznutija i zahteva ceprkanje po kontaktima na samom pakovanju CPU-a, a u to se ja ne razumem!

Zakljucani barton ije moguce otkljucati. Znaci nema nikakvih lemljenja modovanja bilo kakve vrste jel po svemu sudeci zakljucan je u samom jezgru i to je to. Znaci nemoze da se otkljuca ko ostali athlon xp procesori.
Takodje i svi ostali trotoni su od 39 pa na dalje zakljucani.Prica je da su neki likovi remarkovali ogroman broj CPU pa je zbog toga AMD resio da ih zakljuca da nebi dolazilo do podvale, a druga je da su gubili mnogo jer niko se nije resavao da kupi jace CPU. To su price koje kruze o tome.

A ovo bi trebalo da su serije ko je su otkljucane:

AQXFA 0340 MPMW and TPMW and UPMW and VPMW
AQYFA 0340 UPAW
AQZEA 0339 UPMW
AQZFA 0339 VMPW
AQZFA 0340 UPMW and SPMW and MPMW
AQZEA 0333
AQZEA 0334
AQZEA 0339 UPMW
AQZFA 0340 UPMW
AQXFA 0336

E da i ako neko nadje negde otkljucane u prodaji neka kaze gde i po kojoj ceni ...

Nedjo je napisao(la):
...

I sta sad ti si SmartASS spammer!? :evil:
Ako vec oces da odgovoris coveku onda mu reci da su svi Bartoni do 39 nedelje orkljucani i da je samo potrebno da ima maticnu plocu koja podrzava menjanje mnozioca, da bi istim manipulisao!
Mislim, daj ljudi kad se zaje*avamo, zaje*avamo se, ali nemojmo biti bezobrazni!
Sto se tice ovih nepotkljucanih, stvar je malo zeznutija i zahteva ceprkanje po kontaktima na samom pakovanju CPU-a, a u to se ja ne razumem!
+

Stvarno neznam po komjim kriterijumima se biraju moderatori, slutim po strucnosti i odredjenom poznavanju materije, ali imalo kucnog odgoja ne bi bilo na odmet. :mrgreen:

Drugo, kada sam rekao da Bartona 2500 + otkljucavam bez problema, tako sam i mislio. Dakle, gospon Nedjo, nikakvo prespajanje kontakata i slicne trice, nego kao i prije pravo iz BIOS-a.

Da obrazlozim stvar. Ploca Asus A7N8X de luxe rev.2, BIOS-a 1007 od 10/06/2003 skinut sa www.asus.de (specialni BIOS).
NOrmalna revizija BIOS-a sa Asusovog sita nece otkljucati procesr. Dalje sve sljaka kao i prije 39 nedelje. Esada da ne ispadnem ono sto mi Nedjo kaze, ako je u pitanju VIA, nisam imao cast drzati u rukam ni jednu plocu poslije Abit At7 VIA 333, pa nebih o tome.

kjgkreek je napisao(la):
E da i ako neko nadje negde otkljucane u prodaji neka kaze gde i po kojoj ceni ...

Ja sam pre jedno dve nedelje zamenio stari XP 2000 za Bartona na blef
i ispostavilo se da je otkljucan i to iz cetvrte nedelje ......0304.....
Kupljen u Kikindi firma DODO Computers,cena 40e(XP2000)+ 50e=91e.

Athlon, sve bi bilo u redu da si u 1. postu napisao sve kao u ovom drugom, znaci nacin kako se otkljucava, medjutim, nisi.

Post koji izgleda ovako:

Athlon je napisao(la):
...

nece onome koji je zatrazio pomoc bas puno pomoci.

Athlon pa ti si onda genije, jer niko nije ni sa jednom plocom uspeo da otkljuca zakljucani primerak bartona sem tebe...

Momci, da li je kod Bartona 2500+(moj primerak 0345) zakljucan samo mnozilac ili i FSB jer procesor neda promenu FSBa od 166 pa navise niti od 200 navise. Koliko sam uspeo da shvatim kod mene radi samo na 166*11 ili 200*11 i nista vise od toga. Kada pokusam da promenim FSB van ove dve vrednost(166 i 200), a da zadrzim isti mnozilac dolazi do zakucavanja ploce...

Athlon je napisao(la):
...

Da obrazlozim stvar. Ploca Asus A7N8X de luxe rev.2, BIOS-a 1007 od 10/06/2003 skinut sa www.asus.de (specialni BIOS).

Ako si uspeo da skines taj specijalni bios sa navedenog sajta, onda si stvarno genije :mrgreen:

betmen je napisao(la):
Momci, da li je kod Bartona 2500+(moj primerak 0345) zakljucan samo mnozilac ili i FSB jer procesor neda promenu FSBa od 166 pa navise niti od 200 navise. Koliko sam uspeo da shvatim kod mene radi samo na 166*11 ili 200*11 i nista vise od toga. Kada pokusam da promenim FSB van ove dve vrednost(166 i 200), a da zadrzim isti mnozilac dolazi do zakucavanja ploce...

a koja je ploca u pitanju?fsb se ne moze zakljucati na procesoru koliko ja znam,jedino mozda ploca ne podrzava promenu fsb-a.

kad smo vec kod otkljucavanja...ima li neko neki link za otkljucavanje athlona xp?(tbred b,2200+)

cheers

nemam link ali ces lako naci pomocu googl-a :)

betmen je napisao(la):

Da li mozes da das sve podatke sa procesora i znas li dal' je box ili ne, jer sam ja naleteo vec na cetiri komada koji ne dozvoljavaju promenu ni mnozioca ni magistrale (svi su bili box i to 3 kom. XP 2400 i jedan XP2600 barton). Ima tu negde moj post u kom sam kukao zbog mnogo lepo zakljucanog procesora :)

Evo ja upravo sklopio masinu sa otkljucanim Bartonom iz 40-te nedelje :happy:. Nisam stigao da vidim kako se klokuje, ali probacemo i to :p
Inace je u pitanju AQXFA 0340 MPMW, a ubedjivali me ljudi da nema vise otkljucanih :beat:
Momci, dodjem vam (D) ...

Znaci ipak ima i posle 39 nedelje.. da nije tebi Crni zalutao taj komad nekako (napio se onaj sto zakljucava za trakom u fabrici.. :beat: )

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Znaci ipak ima i posle 39 nedelje.. da nije tebi Crni zalutao taj komad nekako (napio se onaj sto zakljucava za trakom u fabrici.. :beat: )
:p
Onda je ili on bio pijan 3 nedelje ili je pila cela fabrika :beat: posto ih je bilo i kasnije...

Mozda, a mozda je i izgubio kljuc za zakljucavanje, pa eto jos otkljucanih serija.. :d :mrgreen: :beat:

Znam da je o ovome vec bilo reci,ali ne mogu da nadjem -jel moguce otkljucani Barton 2500+ naterati da radi na vecem mnoziocu od 12 -ploca je ASUS A7V8X (KT-400),ploca ima mnozioce do 20 i kusur,ali preko 12 nece ni da makne(nezavisno na kojoj je magistrali)?

gozilla je napisao(la):
...

Ako si uspeo da skines taj specijalni bios sa navedenog sajta, onda si stvarno genije :mrgreen:

:mrgreen: :beat:

Nazad
Vrh Dno