Šta je novo?

Barton 2500+ i GeForce 5700

n_131

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
320
Moja konfiguracija je:
AMD Barton 2500+, sa Glacial Tech coolerom, bakarno celo dno i 80mm fan na nekih 2500 obrtaja
ASUS A7N8X-e deluxe Nforce 2 ultra chipset
2xSamsung DDR 333Mhz
1xPQI DDR 4000Mhz sve tri rade lepo u dual chanellu
setovanja su 7-7-3 sve u svemu po defaultu na ploci
Graficka GeFoce 5700
napajanje Super Silent 350W, 12cm fan + jos jedan od 80cm... ostalo je nebitno za ostatak price.

Ne mogu da overclockujem ni najmanje ovu masinu, kada pokusam da dignem magistralu na ploci cela stvar se nenormalno resetuje, ne moze da stigne ni do ekrana za ucitavanje Windowsa, da li je kuler preslab na procesoru (mada uzeo sam ga sa drugog bartona koji je radio na 3200 po ceo dan), ili je mozda nesto u memorijskim setovanjima nemam pojma, ljudi pomagajte znam da 99% ovih procesora moze da radi kao 3200+, temperatura mi je 54-55 idle, 60-65 kad ga mucim.Probao sam i sa dizanjem napona i opet nista.

E sad dugi deo problema je ovaj 5700, on nema hladnjake na memoriji nego samo na GPU, ali kada pokusam da ga klokujem makar malo (probao sam sa Cool Bitsom i Riva Tuenerom) graficka jednostavno pocne da na vecoj fekvenciji radi sporije nego na default vrednostima, nemam pojma sta da radim a zeleo bih da izvucem maximum iz moje masine.

Druze, ima nekoliko stvari koje mogu da prave problem:
1. ne rade ti sve tri memorije tako lepo u dual chanellu :)
izvadi PQI (koji i na mojoj NF7-S pravi problem) i ostavi samo samsung; digni napon memoriji na 2.9V i tek zatim podizi magistralu. Ako resis problem, onda prodaj sve tri memorije i kupi 2x512 neke druge memorije koja "provereno" radi na NF2. *edit* Tajminge promeni na 11-6-3; ili na 11-6-2.5.
2. Procesor se i na defaultu previse greje, a kamoli kad ga kloknes - menjaj kuler.
3. Overklok GF5700 je malko zez, upravo iz razloga koji si naveo.Desava se da prilikom overkloka graficka postavi neke druge default vrednosti, ili automatski (zbog BIOSa), ili zbog pregrejavanja. Mozda ce promena BIOSa resiti stvar...

Poslednja izmena:
@ n_131:
Pa...ja sam sa box kulerom nagurao na ne baš sjajnih 199x11 ili ti 2190 Mhz, na naponu od 1.775V, a nije se previše grejalo
to zavisi od primerka do primerka procesora, moj barton i nije neki naročit za o/c...
imam 2x256 Mb DDR 400 Kingston u Dual Chanellu na epoxu 8RDA +...
Proveri da li ti je kuler dobro namešten, i pregledaj pastu, ako treba promeni je!
Onda će ti se sigurno manje grejati, pogotovo što još imaš bakarni heatsink!
Probaj izvaditi sve dodatne PCI kartice pa onda overklokuj mašinu pa vidi kako onda radi...
A i veliko je pitanje koliko se da overklokovati ta tvoja 333Mhz DDR memorija, za neki ozbiljniji overklok uzmi DDR 400!!!

Poslednja izmena:
n_131 E sad dugi deo problema je ovaj 5700 je napisao(la):
neznam kako ti odbivaš slabije rezulatate kad clockuješ, meni je 5700 od gainwaeda radila na 525/690 ( 425/550 stock) i dobivao sam oko 4k u 3dmarku 03

ne znam shta da ti kazzem za Asus A7N8X-E DeLuxe, osim da je u mashini sa Chieftec-om i 2 x 256MB Kingston HyperX i da je izgledalo kao da je stabilna i na 200FSB i na 191FSB i na 186FSB.. dok se nije pochela bez ikakvog razloga neoptereccena rushiti i sada radi na default za CPU ( Barton 2600+, locked multi) :trust:

mislim da Asus-ove nF2 ploche ponekad imaju vrlo zanimljive tripove.. i to nije samo moje mishljenje:eyebrows:

pozdrav

Kod mog kolege u Somboru običan Asus A7n8x radi već skoro godinu dana bez problema na 200x11 na naponu jezgra procesora od 1.7V...
Memorija mu je u Dual channel, 1x256 Mb Kingston DDR400 i 1x256 Mb PQI...
Sistem je 100% stabilan ,)

kakav primerak bartona, kakvi bakrachi.... cim je on izdrzao "pecnicu" kod testa pri proizvodnji izdrzace i taj mali clock,problem je u naponu ili ploci,(temp. ti nije za primer ali to nije razlog za rest.),nisi rekao koliko si dizao napon,digni napon na 1.725, razlika izmedju 1.7 i 1.725 je ogromna za stabilnost sistema... pusti Prime 5-6 sati...
kako si podesio BIOS,jesi li stavio da ti radi mem. sinhrono ili asihrono sa proc... itd itd

Vrh Dno