Šta je novo?

Barton 2500 i Box kuler

• Začetnik teme Začetnik teme prcko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

prcko

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poena
619
Gore pomenuti cpu i kuler kad nista neradim na kompu dostignu 40c ,a posle pola sata prajma ode na 47c,koliko bezbedno mogu da oc procesor sa ovim kulerom ,inace na 192 mhz fsb radi bez dizanja napona(ulazi u win)koliko moram da mu dignem napon na procesoru da bi radio ko 3200+ a da ga nespalim.Inace ploca 8rda+ v1.1 ,dva modula po 256 mb rama pc 333 i pc 400 kingston vr,dve osmice jedna napred jedna nazad,obicno kuciste sa napajanjem 300w.

Ej to sa dizanjem na 3200+ zavisi od primerka.

Ti probaj prvo na 1.7V,ako ne prolazi Prime ti polako povecavaj napon.

Prakticno ti smes da ides i do 1.85V,ali ja ti nebi preporucivao da ga drziz preko 1.75V(osim kada ga testiras).

Puno hvala na odgovoru ,koliko sam mogao da vidim procesor je iz 50 nedelje pa je verovatno zakljucan nisam proveravao.Inace box kuler sam stavio umesto superrocka -spire 5t061b1h3t na uveravanje coveka koji mi je to montirao da box kuleri dobro hlade pa me intresuje dali je upravu jer sam star kuler zadrzao ,kakva su vasa iskustva.

Ultimo je napisao(la):
Ej to sa dizanjem na 3200+ zavisi od primerka.

Ti probaj prvo na 1.7V,ako ne prolazi Prime ti polako povecavaj napon.

Prakticno ti smes da ides i do 1.85V,ali ja ti nebi preporucivao da ga drziz preko 1.75V(osim kada ga testiras).
A zasto ne bi smeo da ga drzi preko 1.75V? Smatram da je sve do 1.85V za njega potpuno sigurno, naravno da ima cime da ga ohladi!

shone190 je napisao(la):
...

A zasto ne bi smeo da ga drzi preko 1.75V? Smatram da je sve do 1.85V za njega potpuno sigurno, naravno da ima cime da ga ohladi!

Ti hoces da kazes da bi ti drzao 1.85V svoj CPU pri normalnom radu.

A i nisam siguran koliko ce taj box da ohladi i ne bih da gurnem coveka u svoju propast.

Ultimo je napisao(la):
...

Ti hoces da kazes da bi ti drzao 1.85V svoj CPU pri normalnom radu.

A i nisam siguran koliko ce taj box da ohladi i ne bih da gurnem coveka u svoju propast.
Ja ga i drzim na 1.85V, a koristim TT7+ koji ga veoma lepo hladi. Naravno nisam ni mislio da ga tera na 1.85V, ako ce mu raditi na 60 stepeni u leru.
Pozdrav!

Jel ima neka serija Bartona 2500+ koja se posebno istice overclock mogucnostima? Uzecu sad jedan pa me zanima. Jel tacno da je svim Bartonim otkljucan multiplier?

Froka je napisao(la):
Jel ima neka serija Bartona 2500+ koja se posebno istice overclock mogucnostima? Uzecu sad jedan pa me zanima. Jel tacno da je svim Bartonim otkljucan multiplier?
Dokle bre stalno ISTA pitanja?!!!! 🙄

Situacija je sledeca:voltaza za cpu na 1.675 ,fsb 200,memorija na 200,9,4,4,3. na 2.9 v ulazi u windows ali mi prajm posle 1 minut prijavi hardwer failur detect dok sisof sandrin burn in wizard prolazi bez problema po 10 puta za testove cpu aritmetic,multi-media i memory benchmark.Na pocetku sandre imam sledece rezultate :cpu temeratura 44c,posle 5 puta 46c , 10 put 48c; core power 67w tokom celog testa,cpu termal rezist 0.33c/w;pola 0.34c/w ikraj 0.36 c/w.Dali jos da dizem voltazu na procesoru da bi mi prajm odradio testove.

prcko je napisao(la):
Situacija je sledeca:voltaza za cpu na 1.675 ,fsb 200,memorija na 200,9,4,4,3. na 2.9 v ulazi u windows ali mi prajm posle 1 minut prijavi hardwer failur detect dok sisof sandrin burn in wizard prolazi bez problema po 10 puta za testove cpu aritmetic,multi-media i memory benchmark.Na pocetku sandre imam sledece rezultate :cpu temeratura 44c,posle 5 puta 46c , 10 put 48c; core power 67w tokom celog testa,cpu termal rezist 0.33c/w;pola 0.34c/w ikraj 0.36 c/w.Dali jos da dizem voltazu na procesoru da bi mi prajm odradio testove.
Nista te ne kosta da probas, a i voltaza je "smesna" ako mislis da ces sprziti procesor!

Moj 2500+ radi kao 3200+ na default naponu (1.65V) i dostize nekih 48 stepeni C, proban i na 220MHz fsb sa 1.675V i radi OK. Na vecoj brzini nije nesto specijalno testiran ali kao 3200+ radi vec duze vreme bez brljanja, seti@home non-stop, plus igrice i jos ponesto... sve to u zatvorenom Antec kucistu 350W, naponi stabilni, plus 12cm ventilator pozadi cisto da izvlaci vazduh !!!

Dark_AveNGER je napisao(la):
Moj 2500+ radi kao 3200+ na default naponu (1.65V) i dostize nekih 48 stepeni C, proban i na 220MHz fsb sa 1.675V i radi OK. Na vecoj brzini nije nesto specijalno testiran ali kao 3200+ radi vec duze vreme bez brljanja, seti@home non-stop, plus igrice i jos ponesto... sve to u zatvorenom Antec kucistu 350W, naponi stabilni, plus 12cm ventilator pozadi cisto da izvlaci vazduh !!!
Sve je to OK, ali kako si pomogao coveku i sta si hteo da postignes ovim nije mi bas najjasnije?

CAR je napisao(la):
...

Dokle bre stalno ISTA pitanja?!!!! 🙄

Dokle bre stalno isti spamer. :mrgreen: :hump: :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno