Šta je novo?

Barton 2500@3200 na 60 stepeni

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Overklokovao sam Bartona 2500 na 2.2 GHz pri naponu od 1.875V (na ovom naponu radi stabilno).Imam Tt 12+ koji se za sada vrti na 3000 rpm.Maksimalnaa temperatura mi je 60 stepeni.Dali je ovako visoka temperatura mozda zbog lose namestenog kulera??Dali da malo ubrzam kuler?? Na kojoj max temperaturi bi trebalo da radi Barton?????
Unapred hvala.

i meni je tolika temp na istoj masini i istom kuleru na 3000rpm pa i na 65C u chieftec kucistu sa 5 coolera.Samo mi stabilno radi na 1.9V.Mislim da to nije mnogo i da nema problema da se sekiras.

Zaboravio sam da kazem da mi nekad brlja 3dmark 2001, umrlja mi se ekran ali kompjuter nastavi da radi.Kad ga restartujem sve je OK.Dali da podignem napon na 1.9V??

Ocigledno imas los primerak procesora. Ostavi se se o/c procesora, spalices procesor bezveze. Cisto radi poredjenja (ne, ne hvalim se sada), moj Barton radi kao 3200+ stabilno vec na 1.625V (mada ga ja drzim na default 1.65V "just in case")

Nisi naveo koja je ploca u pitanju, kazes da ti brlja u 3DMarku, jesi li o/c graficku??

Poz!

Čim moraš da nabaciš toliku voltažu, slaba vajda. Izgleda da mu je 2200 Mhz granica. Morao bi da spustiš to. Moj ti je savet da probas na koliki FSB radi rock solid na 1,7-1,75 V i da to tu ostavis.
2001 brlja obično zbog klokovane grafičke. Spusti takt grafičke, ili podigni voltažu chipseta.

Ljudi, danas sam imao primjerak, na default 2500+ grije se 75stepeni u biosu. CCC. O/c na 3200+ ide na 90 stepeni odmahkad se upali. Neka mu je Bog na pomoći!

Kako mislis to: imao sam primjerak? Sigurno nisi lepo namestio kuler.

Laza je napisao(la):
Kako mislis to: imao sam primjerak? Sigurno nisi lepo namestio kuler.

Vrlo moguce da je naleteo bas na to sto kaze. Otprilike svaki 30-ti BOX 2500 radi na 70-80C i nista mu ne mozes 😀 . Interesantno je da takvi rade vec mesecima i niko se ne buni.

I meni lici na lose namesten kuler...
Sreca, pa ima korisnika koji ne znaju koliko im se proc greje |], ustvari vecina je takva...

djstole je napisao(la):
i meni je tolika temp na istoj masini i istom kuleru na 3000rpm pa i na 65C u chieftec kucistu sa 5 coolera.Samo mi stabilno radi na 1.9V.Mislim da to nije mnogo i da nema problema da se sekiras.

1.9v je i te kako mnogo pogotovo za vazdusno hladjenje , a sto se tice sekiracije pa to zavisi koliko ti je stalo do procesora :d

Milan je napisao(la):
1.9v je i te kako mnogo pogotovo za vazdusno hladjenje , a sto se tice sekiracije pa to zavisi koliko ti je stalo do procesora :d
1.9V mnogo... pa i za Bartona?!?

Kuku, pa sta cu onda ja da radim, kad ovog obicnog 1700+ vec duze vreme drzim na toliko i 2.5 giga? :d:d:d

CAR je napisao(la):

Kuku, pa sta cu onda ja da radim, kad ovog obicnog 1700+ vec duze vreme drzim na toliko i 2.5 giga? :d:d:d

Nista , posle zita za procesor moraces da se zadovoljis sa zakljucanim Bartonom jer dobrih proc. vise nema :-devil-: . Salu na stranu ali "problem" nije 2.5ghz vec voltaza koja uzgred ne moze ni da se hladi vazduhom pa cak ni na 4500rpm........

CAR je napisao(la):

Digao si napon 20%, frekvenciju oko 70%, i presao potrosnju 100W na procesoru. Ukratko, bez vode, "procesor ti seta po simsu" :S:

Mozda moze (daj boze) jos dugo, ipak mu proveri pastu koja je specena, a mozda vec sutra (kad otopli) :angel:

apostol7 je napisao(la):
Zaboravio sam da kazem da mi nekad brlja 3dmark 2001, umrlja mi se ekran ali kompjuter nastavi da radi.Kad ga restartujem sve je OK.Dali da podignem napon na 1.9V??

Kako si ga overklokovao? Sta je sa AGP magistralom? Napisi malo detaljnije i prestani da dizes napon. Stabilizuj se na 1,7-1,8V pa probaj magistralu da menjas. Procesor mozda i ne moze na 2,2G?

Nevredi.Radi na 2.05GHz (185x11) na 1.8V , ali 3DMark 2001 puca posle 1 sat (vrati se u windows).Ubo sam najgori moguci primerak Bartona. 😡

Poslednja izmena:
apostol7 je napisao(la):
Nevredi.Radi na 2.05GHz (185x11) na 1.8V , ali 3DMark 2001 puca posle 1 sat (vrati se u windows).Ubo sam najgori moguci primerak Bartona. 😡

Ploca , memorija?

Taj problem sa 2001 moze da bude zbog lošijeg napajanja. Preniska voltaža na AGP slotu i da se to zbog toga dešava. Probaj sa drugim napajanjem, ili digni voltažu chipseta, ili oboje, pa vidi šta se dešava.

Napiši koji su ploča, memorija i napajanje.

Napisao je da je NF7-S. Ostaje da covek proba Prime, cisto da eliminise sumnju, ali vec sada je jasno da je primerak procesora los.

apostol7 je napisao(la):
Ploca je NF-s,radeon 9100 (lp),PQI PC 3200.

Sve sto si napisao, ispada da nije do procesora. Skini kuler sa NB-a, stavi pastu.
Ako je otkljucan probaj 9x200, da vidis memoriju. To sto ispada iz 3dmarka, ili neke igrice, moze da bude do memorije. Proveri setovanja. Pogledaj po forumu preporuke za tu plocu (udavi CARa na primer) 🙂

A da, zaboravih, sta je sa agp, jel na 66, jesi li podigao malo napon? :type:

Ipak radi kao 3200 na 1.7V .Problem je izgleda u 3dmarku 2001.Jer sa 3dmarkom 2001SE (330) radi OK (radio je oko 1.5 sat ).

Poslednja izmena:
Predlazem ti da pozajmis recimo nvidia kartu za probu. Propustis ponovo sve testove i onda izvedes zakljucak. Stabilnost procesora mozes proveriti i recimo visecasovnom DivX kompresijom, a da pritom ne rabis i graficki podsistem.

Milan je napisao(la):
Nista , posle zita za procesor moraces da se zadovoljis sa zakljucanim Bartonom jer dobrih proc. vise nema :-devil-: . Salu na stranu ali "problem" nije 2.5ghz vec voltaza koja uzgred ne moze ni da se hladi vazduhom pa cak ni na 4500rpm........
Ma jok... moze da se ohladi, ovim TT-om. Moze provereno.
Ali, ko je LUD, da hladi 1.9-2V ovim TT-om?!! Sa 4500-5500 RPM?!!!

Pali, brate... 😉

P.S. Dobrih procesora vise nema?
A Barton Mobile? 😉

Videcemo vec od cetvrtka... :eyebrows:

Vladd je napisao(la):
Digao si napon 20%, frekvenciju oko 70%, i presao potrosnju 100W na procesoru. Ukratko, bez vode, "procesor ti seta po simsu" :S:

Mozda moze (daj boze) jos dugo, ipak mu proveri pastu koja je specena, a mozda vec sutra (kad otopli) :angel:
Hahaha... nije, pasta je OK, za divno cudo 🙂
Jos se drzi, nije specena 😉

A i CPU moze jos duuuugo...

P.S. nego, nije mi jasno sta ti znaci to "bez vode"?
Mislis da donesem casu vode, pa da pljusnem po procesoru i ploci, onako dok radi? Bi li mu to pomoglo da se pasta ne spece? :d:d:d

Ko je to nama opet na forumu ? 🙂
Na koliko ovoga puta ?

Sasa je napisao(la):
Na koliko ovoga puta ?

Jesam nesto propustio?

P.S. mmmm....Ništa 😀

Sasa je napisao(la):
Na koliko ovoga puta ?
Cek da vidimo sta kaze WCPUID... 220x11=2420 MHZ.
Sica 😀

Nazad
Vrh Dno