Šta je novo?

Bankomat se bagovao :)

drfedja

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
736
Evo jedne slike sa bankomata na bulevaru koji smo fotografisali moj kolega i ja, koji ima problem sa virtualnom memorijom i sistemskim resursima :d

Zato pazite gde podizete pare :crash:

Poslednja izmena:
Verovatno sluzi zaposlenima u firmi kao CS server...

Onda cemo cika Miskovicu to da kazemo pa da uzmemo pare :d

drfedja je napisao(la):
Onda cemo cika Miskovicu to da kazemo pa da uzmemo pare :d

Ma vid'o je to čika Mišković, pa je brže bolje sve prod'o nekim talijanima za neku sitnu lovu :d

Ja bih bas tu i podizao, mozda se desi ono ko iz filma Supermen 3 :D ;)

Mislim sta ste ocekivali, sve to trci pod Windowsima (sto NT sto XP). Koliko puta sam vidjao BSOD :)

A kad vam se desi da vam bankomat ne isplati 2000 dinzi, jer pise nedovoljno sredstava, pa odem u banku i pitam da mi daju pare, kaze "gospodine lepo pise da ste vi podigli novac". :mad: Od tog trenutka to znaci rat izmedju mene i bankomata! Poceo sam da mislim da ovi bankomati razmisljaju i da imaju neki zli superinteligentni softver, i da su svesni svog postojanja.

oduvek sam se divio likovima koji toliko poverenje daju masinama

hahahah pa i automat ima dushu i moze da (kao i narod ovdashnjeg podnevlja) ponekad mazne lovu i napije se za sve pare shto se iz prinudjenog screen-a vidi.

NikName je napisao(la):
A kad vam se desi da vam bankomat ne isplati 2000 dinzi, jer pise nedovoljno sredstava, pa odem u banku i pitam da mi daju pare, kaze "gospodine lepo pise da ste vi podigli novac". :mad: Od tog trenutka to znaci rat izmedju mene i bankomata!
I šta se onda desi, kako dođeš do svog novca? Obiješ bankomat?
vb_tongue2.gif

Lukija je napisao(la):
Mislim sta ste ocekivali, sve to trci pod Windowsima (sto NT sto XP). Koliko puta sam vidjao BSOD :)

Ma ajde ove usputne stvari koje mozes da obavis i na drugi nacin, ali ima i opasnijih primena. Odem na Lanzarotu u onaj vulkanoloshki centar i na racunaru za kontrolisanje temperature i ostalih promena vulkana isto stoji neki njindonjs feler (ne znam konkretno koji, posto baratam spanskim samo do polovine prve sezone Ljovisne).

Mada, jedan od nairitantnijih je onaj kada zbog saobracaja kasnis na avion i hoces da pogledas raspored gejtova, itd - i doceka te BSOD. Meni se dvaput desilo i nesto mi se cini da nije tako retka pojava.

I meni deluje neverovatno, al' skoro da nema firme na svetu koja ne trazi da im SCADA trci na win-u... :wall:

Popravljen!

Pa dobro, setimo se celonoćnih BSOD-a na Artu, ili Reboot i Dizanje Windowsa Live... ili skoro na Metropolisu kad im povremeno iskoči message box a nikog nema da ga zatvori :)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Pa dobro, setimo se celonoćnih BSOD-a na Artu, ili Reboot i Dizanje Windowsa Live... ili skoro na Metropolisu kad im povremeno iskoči message box a nikog nema da ga zatvori :)

Rade ljudi bre....nemaju vremena oni za zaje*anciju! :D

Prije 2 godine sam vidio na Sidnejskom Aerodromu isto tako, kao iskocila ERROR poruka. Veliki ekran i umjesto rasporeda letova stoji taj Error message! :crash:

NikName je napisao(la):
A kad vam se desi da vam bankomat ne isplati 2000 dinzi, jer pise nedovoljno sredstava, pa odem u banku i pitam da mi daju pare, kaze "gospodine lepo pise da ste vi podigli novac". :mad: Od tog trenutka to znaci rat izmedju mene i bankomata! Poceo sam da mislim da ovi bankomati razmisljaju i da imaju neki zli superinteligentni softver, i da su svesni svog postojanja.
Upravo se to desilo mom kolegi pre neki dan, samo sto je (nije)podigao 10K dindzi. U banci su mu rekli:"Pa gospodineeee, vi ste malopre podigli 10K dinara!"

pa mora necim da plate popravku :)

BTW, zato se na bankomatu pare podizu "po malo" iz vise puta... ;)

drfedja je napisao(la):
Upravo se to desilo mom kolegi pre neki dan, samo sto je (nije)podigao 10K dindzi. U banci su mu rekli:"Pa gospodineeee, vi ste malopre podigli 10K dinara!"
I sta sad ??
Sta je mukica od kolege na kraju uradila ??

Delija je napisao(la):
BTW, zato se na bankomatu pare podizu "po malo" iz vise puta... ;)
Ahaaaa, probao ja pre neki dan da podignem 5000 u 50 rata (čitaj po 100 dinara). Jedva sam izvukao živu glavu. Ganjali me penzioneri sve do pijace. :d :D .
Pozdrav. :wave:

Zar nije "kvant" :) pri podizanju love bio 200din?

Ljudi, ne pricajte na pamet. Svaka normalna banka ima chargeback sluzbu gde se zalis, uvidom u logove i snimke se vidi da li je lova isplacena ili nije i stvari se srede. Ili mozda vise volite da cekate na salterima i isprobavate granice izdrzljivosti nerava? Problem sa gutanjem para je kada se neko zablentavi (gleda u necije siste, dupe) i ne uzme novac/karticu na vreme ili ako je ekran na bankomatu konfuzan pa ne znas ni sta radis. Drugi problem moze da se desi ako dodje do problema u komunikacijama pa da pukne transakcija. Ali nista strasno, sve su to stvari koje se daju srediti. Za 2 godine koliko koristim bankomate, 0 problems, ne znaci da ih nece biti ali vise imam poverenja u njih.

Delija je napisao(la):
Zar nije "kvant" :) pri podizanju love bio 200din?

Zavisi od banke. Postoje kombinacije tipa 200/1000. Video sam negde da ima i 5000, sve zavisi koliko ima kaseta za razlicite apoene. Takodje moze da postoji i limit koliko novcanica moze da se isplati po transakciji. Generalno, sve zavisi od banke.

Cek, zar ti bankomati po Srbiji nakon isplate kinte ne daju i papiric na kojem lepo pise koliko je para isplaceno? Pa kad udjes u banku i shalterusha pokusava da ti proda ono pod ono, ti samo pokazes papir?

Izdaje ako zelis, bar je tako u mom slucaju.

NA onima na kojima sam ja podizao izdaje uvek... A izvestaj (o transakcijama) izdaje po zahtevu.

Znači savršen zločin. :D
em vas opljačkaju - em dobijete račun. :p

btw, trebalo bi da se u svaki bankomat ugradi i kamera, pa da se svaka započeta transakcija snima sa timestamp-om ukoliko nastupe problemi ili dođe do zloupotrebe. Možda to već i rade? :trust:

Poslednja izmena:
neki bankomati imaju kamere...
meni najveći cim kod podizanja gotovine sa automata jeste da "me neko ne sačeka iza ćoška"

a ispizdim kad mi bankomat primi karticu, kaže koliko para imam i lepo uqcam koliko hoću para i samo s epojavi poruka da trenutno ne može da se izvrši transakcija (bankomat Jubanke)... pa, majq mu, nek' to lepo piše a ne da me voza bankomat!

Nazad
Vrh Dno