Šta je novo?

Banca Intesa workaround hack

Monk Psycho

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2007
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 2600k scythe katana; i7 6700
Matična ploča
asrock z77 pro4; hp elitedesk 800
RAM
32;16
GPU
7950; intel integrated
Storage
spinning rust
Zvuk
integrale on both
PSU
seasonic 750w; hp elitedesk 200w
Kućište
fractal design arc xl; elitedesk 800
Monitor
dell p2414h
Miš & tastatura
logitech neka polovna
Ostale periferije
altec atp3
Mobilni telefon
Coolpad Cool S1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Elem treba mi kratko objasnjenje.
Ne koristim IE (nemam ga na sistemu (nliteovan OS)), a on lien aplikacije banke mi pravi problema sa FF-om. Moze li neko da mi da neko resenje o koriscenju on line aplikacije sa FF-om ili Operom a da rade sve f-je (trenutno mi ne radi menjacnica)

ovo pisem iznerviran jer me ***** iz teh *****avao da treba da kupim nov komp (on se "razume" u rac i kune se u ie)
Dajte mi neku drugu banku koja izdaje platne kartice za net (ne raiff) i u kojoj se mozda ne placa famoz. 20e

Sve banke u Srbiji (koliko je meni poznato) koriste OCX za e-banking (online banking ili kako ga vec zvao).
Prosto, IE ili neka te zaj***va klosar iz tehnicke ;)
(Ima razloga zasto se u Srbiji koristi samo OCX verzija online bankinga, prihvati to prosto - IE je nuzna stvar).

mozda gresim ali znam da IE radi sa gotovo svim vrstama (java)skripti,dok FF kod nekih pravi problem,kapiram da je zbog toga.

Sve banke u Srbiji (koliko je meni poznato) koriste OCX za e-banking (online banking ili kako ga vec zvao).
Prosto, IE ili neka te zaj***va klosar iz tehnicke ;)
(Ima razloga zasto se u Srbiji koristi samo OCX verzija online bankinga, prihvati to prosto - IE je nuzna stvar).

Upravo to, ili IE ili pravac shalter :D

Hvala na ogdovorima moracu da povijem rep :mad:

Ja koristim firefox i IE tab Add-on i sve lepo radi sa bankom intesom.

Mislim da moraš da imaš instaliran IE da bi ti radio "IE tab" u FF. Burazerov ortak se raspitivao zašto je E-Banking omogućen samo iz IE, baš u Intesi, i mislim da su mu rekli da prema njihovim istraživanjima >90% ljudi u Srbiji koristi IE i da zato ne omogućavaju pristup i iz nekog drugog browsera.

A recimo, da vrtim IE pod Wine-om u Ubuntu, koji koristim? Da li bi bilo nekih problema?

e *** bas iz razloga busnosti IE-a ja sam namerno instalirao w2k3 bez IE
Oce neko jos pored mene da pise intesi na mail da omoguci logovanje i sa drugih browsera????

Slusaj, da sam na drugoj strani i saslusam tvoju pricu (do kraja, ne samo "daj bez IE-a"), odmah bih ti zalupio slusalicu.
Nisu oni odabrali IE-only jer im je MS platio (cak bi se i nase banke nasmejalo na tako nesto), vec zato sto si ti (i slicni) sitan i nebitan.
Truth hurts.

Poslednja izmena:
Monk Psycho, informacije radi, upravo sam poslao mail upućen njihovom servisu "Briga o korisnicima".

Vaš prigovor je prosleđen pod referentnim brojem: 23022008003

Očekujem odgovor.

Napomenuo sam da, čak i ako neće uskoro omogućiti pristup drugim browserima, odgovore da li će postojati ta opcija u skorijoj budućnosti. Ipak, veliki broj onih koji koriste bankarske usluge putem interneta jesu IT osvešćeni i ne koriste IE...

Cisto lupanje. Najvise transakcija bash naprave ljudi u firmama, koji nisu posebno IT osvesceni, i koji, hteli ne hteli, moraju da koriste IE.

IT savvy nema veze sa IE-em. Ja jesam IT savvy, ali ne pada mi na pamet da koristim ista osim IE-a. Prosto nista drugo ne daje dobar prikaz za osobe sa slabim vidom (FF syebe skroz prikaz, Opera iako ima super skaliranje, nekako syebe boje).

Poslednja izmena:
Nece oni nikad podrzati druge platforme jer im MS to ne dozvoljava. Pexim i Halcom prave aplikacije za vecinu domacih bankaka i dobili s besplatno dev. programe od MS-a pod uslovom da ne podrzavaju druge platforme.

Bio sam u Raiffeisen banci danas da podignem karticu za Online sistem za firmu i usput pitao coveka iz IT sektora o podrsci za druge platforme. Covek mi kaze da bi mozda uradili podrsku za Firefox ali, koliko on zna, to nije u planu mada ima sve vise ljudi koji koriste FF i da bi bilo pametno da to omoguce. Znaci.. skroz neodredjeno...

Otvori račun u Unicredit banci. E-Banking radi i iz Firefox-a.

Truth really hurts

Slusaj, da sam na drugoj strani i saslusam tvoju pricu (do kraja, ne samo "daj bez IE-a"), odmah bih ti zalupio slusalicu.
Nisu oni odabrali IE-only jer im je MS platio (cak bi se i nase banke nasmejalo na tako nesto), vec zato sto si ti (i slicni) sitan i nebitan.
Truth hurts.

Dikle god bude bilo tako, u ovoj zemlji se nista nece promeniti. Znam da sam nebitan, ali koliko znam nekome moje pare nisu nebitne, tako da ja odoh u drugu banku!
Da li ima nekog sa komerc banke i kakva su mu iskustva (prevashodno moneybookers)

Tebi je lakše da pređeš u drugu banku nego da instaliraš IE? :) Uh...

Da, nije. Salteruse su ipak manje zlo :D
Cuj, salteruse same za sebe - retko su manje zlo. Ali kad im dodam "sporaca" i "smaraca" ispred mene u redu - IE, TY ;)

A, Psiho, to nije kod nas, to je svugde! Niko nece za trziste od 0.04% da daje pare kako bi radilo u FF-u. Jer kad se javi neko sa problemom u IE-u, 99.96% stvari moze da odgovori neki curan koji ima Q&A na papiru.
Za tebe kad imas problem, ili bilo sta, mora neko sa vishe cuka u glavi. A to se placa. Znaci ti njih kostas. Da je dovoljno ljudi na FF-u, vec bi oni napravili i non-IE variajntu, ocigledno je trziste mizerno.

Salu na stranu ali ovde je neko pomenuo da im e-banking radi sa firefoxom u druge dve banke. Kako to ako se kod nas koriste samo pexim i halcom aplikacije u svim bankama, kod te dve banke radi a u Intesi i gomili drugih ne radi. Nije valjda da oni koriste neki drugi software? Ili ce pre biti da su ostali lenji da implementiraju podrsku za FF.

@zeleni zub
*** sa konfom p3 450 i 256rama svaki segment mi je vazan a pogotovu stabilnost (sto moras priznati sa IE-om ne dolazi bas cesto)
Elem, znam da cu malo da lupam, predavanje iz sigurnosti u racunarskim mrezama mi malo izvetrilo (opet krecem na predavanja), ali zar kad se vec rade sertifikati zar oni nisu browser unique?
I mislim smejurija je da ja mogu da radim sve u ff sa ietab extens. (cak i da popunjavam blanko uplatnice za koji mi treba cd tj token o identifikaciji, a za menjacnicu koja je po meni istog ranga vaznosti kao i blanko uplatnice, potreban mi je samo IE sa cookie-m). Da se ne lazemo, ako je ponudjac usluge ozbiljan, gledace univerzalno resenje za sve, a ne nametnuto!
Naravouchenije, tesko mi je da instaliram IE posto moram da rusim sistem koji inace radi 24/7 sa svim glupostima koje moze da potera, a sve to samo da bih se registrovao na moneybookersu (ljudi koji me poznaju, znaju koliko mogu da budem tvrdoglav i naporan)

@zeleni zub
*** sa konfom p3 450 i 256rama svaki segment mi je vazan a pogotovu stabilnost (sto moras priznati sa IE-om ne dolazi bas cesto)

Pa niko te ne tera da koristiš Internet Explorer svaki dan... Instaliraš ga i koristiš ga za pristup Intesinom sajtu. Uostalom IE uopšte nije nestabilan, samo imaš veće šanse da pokupiš neki malware (kojih sigurno nema na Intesinom ebankingu).

Nazad
Vrh Dno