Šta je novo?

Banalan problem

• Začetnik teme Začetnik teme DekiG
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DekiG

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2007
Poena
309
Kao sto rekoh jeste banalno ali me malo nervira.Elem,kada Windows XP stavim u Stand by rezim,posle ponovnog budjenja iz istog Windows krene da se sam obara i racunar se ugasi.Cackao sam po Control panel-u/Power options ali nisam uspeo da resim.Ima li medju vama magovima neko ko zna kako da resim ovu glupost?Pozdrav svima.:smash:

koji racunar ? (maticna, procesor) Na vecini nforce 2 ploca to je bio problem (zbog raznih malih nekompatibilosti sa skoro svim hardwerom). U biosu ukljuci ACPI (ako vec nije, a ako nije moraces da reinstaliras windows posle toga) podesi stanby/powersaving state na S3 (default je S1). Ako to ne radi, ukljuci u windowsu hibernaciju i uzivaj.

Eh,da.Ploca jeste nforce(Asus M2N-E).Pokusacu pa javljam rezultat.Hvala u svakom slucaju.:smash:

Treba i da imas napajanje sa +5VSB od min 2A (pravih, ne kineskih) i S3 state na ploci u power managment opcijama. Ali kazem, hibernacija kao opcija iz windowsa je prilicno solidno resenje 😉

Evo brzog odgovora!U BIOS-u Mi je ukljuceno ACPI Suspend Type S1&S3,tako da predpostavljam da ta opcija otpada.Ako bih morao ponovo da reinstaliram Windows onda ne bih da cackam dalje po ACPI opcijama.Napajanje je Corsair 520W,tako da to, verujem nije problem.Probao hibernaciju i ne pali.Ako nema neko drugo resenje bolje da batalim,jel`?:wave:

nemoras da reinstaliras ako ne menjas sam APCI (enabled/dissabled), ako moze stavi samo S3, pa onda u windowsu probas da li radi.

Bio u BIOS-u.Stavio na S3 al` dzaba.Jel` ima jos neki predlog?

Kao sto rekoh jeste banalno ali me malo nervira.Elem,kada Windows XP stavim u Stand by rezim,posle ponovnog budjenja iz istog Windows krene da se sam obara i racunar se ugasi.Cackao sam po Control panel-u/Power options ali nisam uspeo da resim.Ima li medju vama magovima neko ko zna kako da resim ovu glupost?Pozdrav svima.:smash:

Isti taj problem mi se javio kad sam uradio update biosa na najnoviji F11, dok se pre nije javljalo naravno. Problem sam resio vracanjem F8 biosa koji je bio pre F11. Tako da te mozda bios zeza probaj neku drugu verziju.

Au!:lupko:Ako treba da flesujem BIOS zbog ovoga onda bolje da ne cackam,a?

Ma da.U pravu si.Bolje ne cackati.Ko ga sisa.Zaboravicu Stand By.Tema moze i da se zatvori.Hvala svima.:smash:

Nazad
Vrh Dno