Šta je novo?

Baldur's Gate

errr dosta dobro pratim rpg zanr ... i znam shta je troika izdala poslednje ali su posle toga rekli da vishe nece raditi nishta po d&d pravilima... jer su suvishe tesna i ne pruzaju dovoljno slobode (tako su bar izjavili)... SPECIAL jeste kompletan sistem koji je napravljen za fallout i njegovu licencu poseduje (ako se dobro secam) jedino interplay i zato se i koristio jedino u fallout serijalima i lionheartu koji je radio Black Isle Studios-divizija inerplaya (tj nisu oni radili nego su dali nekoj trecoj strani da radi igru - Reflexive Entertainment kojima je to prvi rpg)...

nazalost mnogo puta je dokazano da su dnd pravila previshe komplikovana za mnoge igrache (ne rachunam na hard core fanove) tako da oni zanemaruju one sitnice koje dnd i chine dobrim (donekle)... pogledaj npr nwn koji je tako jednsotavna igra a zasnovan na kompleksnom sistemu... mogu da se kladim da vishe od polovine igracha se ni ne udubljuje u sam sistem nego samo opichi po karakteristikama pa shta bude :)

RPG su najbolje igre koje postoje i u principu igram samo njih, s tim sto ipak presecem ponekad s nekom pucacinom ili strategijom, cisto promene radi.
cheers

prince of quin sam igrao chim je doshao do nas... i mnogo je dobar rpg... imao je neki bug koji mi je skucao savegamove na polovini igre pa me je mrzelo da krecem iz pochetka... mnogo mi se svidja ideja o forsiranju 5 elemenata(voda,vatra,zemlja...) dsota je kompleksno i trazi dosta kombinatorike... shto je sa moje strane plus ,) ne znam da li si probao ali probaj josh i DivineDivinity... ali se spremi da odvojish pooodosta vremena (i nastavak je u pripremi)

Temple of... je pravljen ne po 3.0 vec po 3.5 pravilima...
Ima jednu stvar koju mrzim :) - ne mogu da se u druzini kombinuju likovi razlicitog allignmenta...recimo Paladin i Nekromanser ne mogu zajedno, a u svakom rpg-u prvo napravim njih dvojicu ,)
Inace TOEE je stvarno odlican, cak pomalo opustajuci u smislu da se radnja ne rasplinje na zilion kvestova i prica o demonima, sukubusima, ljudima-zmijama i sub-demonima, a sve u jednoj igri. Jedino mi se ne dopada potezna borba :mrgreen:

Da me ne shvatite pogresno - potezna borba je u principu super ali me nervira (i produzuje igru) kad moram potezno da se borim protiv slabijih protivnika. To je super sa teskim protivnicima, ali protiv jadnika koje bih odvalio za 3 sekunde moram da potrosim 15-30 sekundi, sto me iritira...

heh ... zanimljivo ali kao glavnu mani za toee navode bash slabashnu priochu a kao glavni plus upravo poteznu borbu ;) sve je stvar ukusa... mada spravom kazesh da smaraju slabiji protivnici... kao u falloutu oni pacovi na pochektu ;)

Nazad
Vrh Dno