Šta je novo?

Baldur's Gate 3

Ne zanima to Steam support. Njima je dovoljan originalan mejl sa kojim je otvoren nalog i dokaz u vezi prve kupovine na nalogu. A preprodaja naloga nije dozvoljena.

Lik koji ti je prodao nalog može to da potvrdi, ti ne možeš i tu se priča završava.

Planiram krenuti - kupljena, nisam igrao prosle delove...Razlika neka u igranju GAMEPAD vs T&M?
Evo ga detaljan odgovor :)

Samo da napomenem da se u podesavanjima moze namestiti pracenje kamere i na MK, samo mora da se ukljuci i moze se ukljuciti i brzina pracenja.
I jos neke stvari je omasio za MK, ali ok.
Ali da, poprilicno super odradjena kontrola gamepadom, tako da i ako je malo mucenje, nije toliko lose :)
Meni bi bilo jako nepregledno i mucno kretanje kroz inventar i najvise kroz magije i akcije tokom borbe, a i nekako mi nije dizajnirana igra za action rpg view tokom normalnog istrazivanja i kretanja. Kapiram da bih bas mnogo stvari omasio da moram striktno da pratim lika kamerom i da bi mi trebalo barem 50% vise vremena da odigram igru, a i ovako za 25 sati nisam ni blizu zavrsetka prvog nivoa...

Poslednja izmena:
Prema svemu vidjenom, odlican posao sa kontrolerom obavljen! I ja zbog posla imam problem sa M&T - pa mi ovo kul... Na kojim tezinama igrate, moram i to da pitam jer nisam igrao delove pre (razmisljam o EASY, ali plasim se da ne bude bas prelaka)...Ali npr Dragon Age: Origins sam razvaljivao dobro... :unsure:

Ja igram na srednjoj tezini, ali se jos razmisljam da prebacim na hard. Mislim da je orevise dosadno na easy, glupo je da jigde ne zagunes, ni od jednog neprijatelja da ne pobegnes...ja sam krenuo da rokam babu u mocvari, pa se predomislio kada sam skontao da ce da nasamara ko budalu i prosto otisao da se levelujem.

Pisem na mobilnom, masim slova a mrzi me da na ovom vnetu od ajfona ispravljam, pardoniram.

I mene je baba napatila, namučio sam se dosta u početku igre dok sam sve "pohvatao" uglavnom koristim dosta quick save, a load još više.

Znam da nije neki pokazatelj ali BG3 je trenutno na Metacritic-u najbolje ocenjena igra za PC svih vremena.
Ali što je više igram sve više se penje na mojoj listi najboljih igara koje sam igrao.

BG3.png

Ih igra svih vremena, nemoj da me zasmejavate... :D

Zar stvarno moram da probam ovo da vidim da li vredi..
Ni gram paznje mi nije izazvala do sada, ni da je pogledam na Twitchu.. :D

Posle izlaska uvek su ljudi pod utiskom hajpa, pa se rokaju visoke ocene na Metacritic. Izbalansira se to u međuvremenu. Sjajna je igra, ali meni ovaj tip borbe uopšte ne leži, ali ja nisam voleo ni prethodne igre Larian studija. Doduše za razliku od Divinity igara gde je priča toliko umobolna i dosadna, ovde me vuku likovi i world-building više no išta.

S obzirom da su mi prethodna dva dela sa ekspanzijama u top 5 (da ne kažem čak i u top 3 jer bih se ogrešio u neku vrhunsku igru) ovo me ne iznenađuje.

Ja sam grdno zaebo stvar

Močvaru sam skroz očistio....svi mrtvi

Kovačnica.....svi mrtvi
sem zadnjeg bosa

Eternal grove....of limit,zabranjen ulaz

Goblin kamp svi mrtvi
spletom okolnosti orkovi su mi ubili i sovumedveda

Jedino pauk još uvek živ....al i njega ću uskoro

Jel na kinguinu najeftiniji BG3 za Pc (28€ tj 31$)? Ili je neko našao jeftinije?
Da odgovorim sam sebi.
Kupio od prodavca sa više od 2,5 milona pozitivnih ocena (!!!), sa promo kodom košta 30usd...

Sve je prošlo ok.

Kad se uloguješ u nalog, menjaš email, dodaješ mob i 2FA...

E sad cena je ta jer nešto muvaju sa rubljama koja je devalvirala (vidim u novčaniku još neiskorišćenih rublji)...

Uglavnom sve radi...

Ih igra svih vremena, nemoj da me zasmejavate... :D

Zar stvarno moram da probam ovo da vidim da li vredi..
Ni gram paznje mi nije izazvala do sada, ni da je pogledam na Twitchu.. :D
Igra jednostavno nije naš tip i to je u redu.
Da li je overhyped? Sigurno jeste, međutim ova igra nema MT-ove, izašla je primarno na PC-u, i sve što treba je u kutiji.
U vreme kada su developeri prilično u klincu, ovima se korektnost mora priznati, podsećaju na nekadašnjeg "palog brata" - CDPR, a dokle će we'll see...
"Ako heroj poživi dovoljno dugo postaje zlikovac".

Ja sam grdno zaebo stvar

Močvaru sam skroz očistio....svi mrtvi

Kovačnica.....svi mrtvi
sem zadnjeg bosa

Eternal grove....of limit,zabranjen ulaz

Goblin kamp svi mrtvi
spletom okolnosti orkovi su mi ubili i sovumedveda

Jedino pauk još uvek živ....al i njega ću uskoro
ovo je dosta zanimljivo, pošto sam ja obično triger happy ali nisam još nikoga napao osim pravih monstera (pauci, bugberovi i tako to). Apsolutno igra dopušta puno slobode pa me ne iznerviraju.

Goblini su prijateljski nastrojeni prema meni po difoltu (još kao drow pa me vide kao božanstvo), ja to iskoristim da im priđem i da ih odžeparim, i onda napadnem :D

Iako ne nalazim neke posebne mane grafičkom stilu igre kopka me misao kakva bi ovo savršena poslastica bila da je presvučena Diablo IV grafikom/estetikom. :love:

Završih sa druidima i goblinima, oko 34h, trudio sam se da sve istražim i za sada sam oduševljen igrom, uvođenje međuscena dok razgovaraš sa likovima je bio pravi pogodak za mene, barem što se tiče narativnog dela. Prethodne Larian igre nisam mogao da pređem baš zbog nedostatka tih međuscena jer nisam mogao da se uživim u likove i njihove priče. Jednostavno mi nije to - to ako ne mogu da im vidim lica i reakcije.
Mehanika igre mi je ok i dopada mi se sloboda da odradiš stvari na različite načine ali ipak mi je priča glavni razlog za prelazak.

Izgledala bi kao 10 godina starija igra.

Iako ne nalazim neke posebne mane grafičkom stilu igre kopka me misao kakva bi ovo savršena poslastica bila da je presvučena Diablo IV grafikom/estetikom. :love:

Završih sa druidima i goblinima, oko 34h, trudio sam se da sve istražim i za sada sam oduševljen igrom, uvođenje međuscena dok razgovaraš sa likovima je bio pravi pogodak za mene, barem što se tiče narativnog dela. Prethodne Larian igre nisam mogao da pređem baš zbog nedostatka tih međuscena jer nisam mogao da se uživim u likove i njihove priče. Jednostavno mi nije to - to ako ne mogu da im vidim lica i reakcije.
Mehanika igre mi je ok i dopada mi se sloboda da odradiš stvari na različite načine ali ipak mi je priča glavni razlog za prelazak.
tu negde i ja ,30 sati još samo final round u kovačnici

Nisam siguran da te shvatam, diablo 4 izgleda fenomenalno i izašao je ove godine, zašto bi izgledala kao starija igra?
Osim lepih tekstura, Diablo 4 grafika je ocajna.
Osvetljenje je katastrofalno, vidi se da je napravljeno da samo sibas 300 na sat i ne obracas paznju ni na sta :)

Osim lepih tekstura, Diablo 4 grafika je ocajna.
Osvetljenje je katastrofalno, vidi se da je napravljeno da samo sibas 300 na sat i ne obracas paznju ni na sta :)
Meni je i dizajn sveta u D4 ok, mnogo bolji nego u D3...

U BG3 je sve dosta drugačije (za sad manje "mračno" nego u D4), ali svakako ću ovih prvih par sati odigrati da pohvatam šta i kako, pa pravim lika iznova i igram za ozbiljno...

Neznam kako bi rešio neke stvari bez interneta....završavam questove i malo malo save game i skakanje po sajtovima,tražit rešenje

Žena mi kaže više sam na internetu nek u igri :p

To sto on trazi nema veze sa tezinom.
Ja namerno nisam hteo da gledam YT, ali sam zato proveo sat vremena otvarajuci kovceg kod sova-medveda recimo 😢

Na Easy nema multiclassovanja, inače. Tako je Larian odlučio.

Kad smo kod multiklasovanja, zabolela me je glava od razmišljanja...više zbog ostatka družine nego zbog mog lika. Shadowheart će najverovatnije biti Cleric/Gloom Stalker Ranger (koji Cleric, doduše?) i možda joj dam Sharpshooter i Archery da ima damage iz daljine kad ostane bez spellova. Zadržaću Astariona kao Rogue/Ranger za stealth damage. Za mene još nisam siguran, da li da idem na neki melee/caster hibrid Warlocka sa Fighterom ili čistog caster Warlocka sa Sorcererom.
Četvrti slot mi je još uvek potpuna nedoumica. Hteo bih nekog frontlinera (ali me nervira Lae'zel) i sam se setio da je Druid dosta dobar pa možda iskombinujem nešto kao Wild Shape Druid i Barbarian.

Voleo bih da nisam takav min/maxer... :mad:

Ja sam min/max ostavio za neki drugi prelazak. Za sada imam igram Lae'zel, Karlach, Astarion/Shadowhearth i ja kao Paladin. Razmišljam se da prebacima na Tactician pošto u nekim delovima postaje lako.

Nazad
Vrh Dno