Šta je novo?

Baldur's Gate 3

Za nas koji prvi put igramo ovakav tip igre, jel ok da se BG 3 počne na prvom nivou težine ? I da li je neko probao igru da igra preko gamepad-a, pošto čitam na par mesta da su je vrhunski prilagodili ?

U DOS2 je teleportovanje bilo kao dobar dan, ***, Ovde toga nema pa je movement veoma bitan, kretanju je data ogromna pažnja. Takav je ruleset, jednostavno.

Rest sistem je isto deo toga. Počinje da mi smeta oslanjanje na long rest koji troši resurse koji nisu jeftini u početku, ali šta da se radi...

Tu sijaju klase poput Warlocka kojima se spellovi obnavljaju posle short resta pa si potpuno spreman za akciju 2 puta pre no što moraš na long rest.
To mogu da (zlo)upotrebljavaju klase poput Paladina i Sorcerera jer ako multiclassuju sa Warlockom (koji je CHA klasa kao i oni), mogu da upotrebe spell slotove Warlocka za smite kod Paladina ili Sorc spellove, plus dobijaju Eldritch Blast koji je cantrip pa ne jede spell slotove i praktično je free damage.
Ok, nije baš free, pojede akciju, ali otprilike ide ovako: recimo, Paladin si. Imaš ograničen broj spell slotova koje koristiš za Smite. Ispucaš ih i to je to do sledećeg resta. E pa, sa Warlock multiclassom, iskoristiš njegove spell slotove za još Smajtova, a kad ispucaš i njih opališ short rest i opet su ti na raspolaganju za Smite. Pa opet jer imaš 2 short resta na dan. Ostao si bez Smajtova ili ne možeš da priđeš? Opališ Eldritch Blast iz daljine koji sa 2 Warlock levela dodaje CHA modifier na dmg i ima push (ili koje već efekte odabereš). Paladin nije bez razloga najigranija klasa u BG3, prema nekim anketama...
Isti fazon imaš i sa Sorcererom i njegovim spell slotovima.

Šteta što ne volim Paladina jer ne možeš da radiš šta hoćeš i mahom moraš da budeš dobrica (mada je 5e dodao nešto slobode što se toga tiče)...ali svejedno je jaka klasa.

Bard takođe ima spell koji daje short rest (pored dva ponuđena između long restova), što može biti korisno. Ali da, iako ja nemam problem sa resursima za long rest - jer sve živo lootujem, pa imam dosta hrane - smara to oslanjanje, iako jeste neophodno da bi se videle mnoge interakcije između likova, i nekad bitno za priču.
Nisam fan ni kretanja u igri, presporo se sve dešava, i primetih da se oslanjam najviše na ranged napade jer u suprotnom skakućem s herojima koji idu s bodežom u ruci, dok jadnici dođu do mete.

Kad si pomenuo lootovanje, nije me mrzelo da provedem 20 minuta džepareći jednog od trgovaca u naselju Druida...
Castujem Guidance na Astariona za bolji skill check, pa ga pošaljem da se prišunja i odžepari jednu po jednu stvar...jadniku sam ostavio samo farbe, nisam hteo da se mlatim više.

Ja sutra planiram da krenem sa igrom i ako mi verujete nisam pametan ni koju klasu ni koju rasu bih izabrao a kamoli nešto drugo...

BG 1 i 2, NWN 1 i 2 sam sve igrao kao Male human fighter (lawful good) međutim sada nisam siguran ni u šta pošto me prosto vuče da odigram igru koristeći malo i magije... Zbog toga mi nekako paladin deluje primamljivo ali videću kad startujem igru i krenem sa formiranjem lika...

Ja sutra planiram da krenem sa igrom i ako mi verujete nisam pametan ni koju klasu ni koju rasu bih izabrao a kamoli nešto drugo...

BG 1 i 2, NWN 1 i 2 sam sve igrao kao Male human fighter (lawful good) međutim sada nisam siguran ni u šta pošto me prosto vuče da odigram igru koristeći malo i magije... Zbog toga mi nekako paladin deluje primamljivo ali videću kad startujem igru i krenem sa formiranjem lika...
Ovakve igre sam uvek igrao tako da isplaniram koje ću saputnike da vodim u družini, a moj lik "popunjava rupu" klasom koja družini najviše nedostaje.

Neko "sveto pravilo" je da uvek imaš dva "fightera" (paladin, fighter, barbarian, čak i klerik za healer tenka) za blisku borbu, čarobnjaka, lopova...

U BG2 i BG1 (ICD1 i 2) si mogao imati šest party membera, pa su uvek nalazilo mesta i za druida i još neku cross klasu (naravno bard excluded)...

Dual klase otvaraju mogućnosti za kombinovanje više klasa...

Rogue je tu bio obavezan kao i jedan ranger + wizard/sorcerer... Za ovo ću videti kad počnem večeras sa igrom...

Ja imam poruku podrške za sve koji se razmišljaju da li je ovo igra za njih ili ne: Ne razumem apsolutno ništa šta ljudi iznad mene pišu, ali mi je prvih 10ak sati meni je super. Naravno, na easy jer bi me na većim nivoima težine ubila i veverica.

Ja sam popustio pod pritiskom...eno skida se.

A što se tiče melee klasa i prilaska neprijatelju, svaka klasa ima po neki skill koji omogućava brzi prilazak, moj najomiljeniji je charge za fajtera. Dual wield uz charge ubija kojeg god maga dohvati bez ispaljenog spela. (figurativno, naravno da ne radi uvek i na nižim nivoima specijalno)

Osim ako ovde stvarno nisu nenormalne razdaljine, ali i to se resava sa dodatnim spelovima.

Igram već uveliko Act 2, i me ne je igra oduševila. Odavno nisam imao seanse od po 4 h, a plus sam na odmoru. Jedina realna mana igre je UI tokom levelovanja, pošto se ne vide sposobnosti koje se dobijaju. Sve ostalo, čista desetka. Pogotovu mi se sviđaju dijalozi, opcije koje imate i redosled opcije drastično menjaju ishod. Odgovori vezani za klasu i podklasu su odlični, nisu samo flavor.
Da se nadovežem na komentare iznad, paladin, oath of the ancients (ja 😁) dobija spell misty step, u principu teleport, kompanjon Laezel takođe to ima, a mislim da sam u act 1 našao dva itema koja to daju.

Da vam ne kvarim doživljaj
obavezno patuljka,onu drugu curu bardicu kupite,trebaće vam,ja se zaebo pa kupio onu dole tamnu....malko je prevelika za neke stvari

10/10 igra decenije

Planiram krenuti - kupljena, nisam igrao prosle delove...Razlika neka u igranju GAMEPAD vs T&M?

Ja sam 2 puta usao u igru, imam 20 sati.
Izginucu
Razlika u kontroli strelice misem i gamepadom? Ja mislim da je ocigledno :)
Dodatno, dosta skrwcenica na tastaturi koristim koje ne staju na gamepad...aj, na moj Elite 2 kontroler bih jos i mogao da namestim vecinu.
Mislim da ne bih igrao ovo na gamepadu nikada, bas bih se raspao od muke.

Odvikao se od tastature - no jednom probao Divinity: Original Sin 2 i legla mi. No opet ne mogu da sedim na stolici zbog M&K. Nemam iskustva nesto sa ovim tipom igara, ali kontam da cu provaliti...

Da ti slikovito odgovorim fotografijom iz druge teme:

Elem, ovakvim detaljima se ja odusevljavam, hocu da mogu da uradim stvari na vise nacina.
Ako sam vec kilavko od Wizarda sa slabim kolenima, da mogu da improvizujem i zaobidjem svoj "skip leg day" hendikep...donesem lepo kutijentine i opala.

Prilozi

• Baldur's Gate 3 (3840x2160) - (Vulkan) - (6 + 6 WT) 11-Aug-23 11_41_50 PM.png
    Baldur's Gate 3 (3840x2160) - (Vulkan) - (6 + 6 WT) 11-Aug-23 11_41_50 PM.png
    3.6 MB · Pregleda: 86
  • Baldur's Gate 3 (3840x2160) - (Vulkan) - (6 + 6 WT) 11-Aug-23 11_42_07 PM.png
    Baldur's Gate 3 (3840x2160) - (Vulkan) - (6 + 6 WT) 11-Aug-23 11_42_07 PM.png
    3.7 MB · Pregleda: 87
  • Baldur's Gate 3 (3840x2160) - (Vulkan) - (6 + 6 WT) 11-Aug-23 11_42_21 PM.png
    Baldur's Gate 3 (3840x2160) - (Vulkan) - (6 + 6 WT) 11-Aug-23 11_42_21 PM.png
    3.7 MB · Pregleda: 88
Bas su ga uradili, jedva ugasih upravo sada...

Da ti slikovito odgovorim fotografijom iz druge teme:

Elem, ovakvim detaljima se ja odusevljavam, hocu da mogu da uradim stvari na vise nacina.
Ako sam vec kilavko od Wizarda sa slabim kolenima, da mogu da improvizujem i zaobidjem svoj "skip leg day" hendikep...donesem lepo kutijentine i opala.
Not bad,but.....ima drugi ulaz za doć tamo :p

Vrlo dobar avgust BG3,Atlas Falen i Sengoku Dinasty....di ćeš bolji dopust(posle belenja stana :p)

Poslednja izmena:
hehe, a gde nam je i Armored Core uskoro :D
A onda septembar: Phantom Liberty, Starfield, Lies of P.

Šteta što dotad neću ni prvi akt završiti, kad ću naći vremena za sve ovo, bogami ne znam

Jel na kinguinu najeftiniji BG3 za Pc (28€ tj 31$)? Ili je neko našao jeftinije?

Ne postoje kljucevi za ovu igru, jedino podaju naloge na tim sajtovima.

Acount na stemu....kupuj od pouzdanog kupca

Pa da, acount je, ali lik ima 99.7% pozitivnih...

Može posle kupovine da se promeni pass na nalogu, stavi zastita, ne vidim da može da bude problema...
Može da za par dana, meseci.., kontaktira steam support preko mail adrese preko koje je prvobitno napravio nalog uz dokaz kupovine, kaže da mu je ukraden nalog i njegov je ponovo.

Može da za par dana, meseci.., kontaktira steam support preko mail adrese preko koje je prvobitno napravio nalog uz dokaz kupovine, kaže da mu je ukraden nalog i njegov je ponovo.
Plaća se preko PayPala imaću i ja dokaz kupovine i lak refund novca ako bilo šta zašteka...

Nazad
Vrh Dno