Goxy je napisao(la):Pozdrav. Staj bolje igra radi i zasto: ASUS nVIDIA GeForce4 Ti4200 (64MbDDR) ili Gigabyte Maya II Radeon 9500 (64MbDDR ili 128Mb DDR). Interesuju me obe varijante ovog RADEON-a u odnosu na pomenuti ASUS.
Goxy je napisao(la):Hvala na odgovoru. Problematika je u stvari vezana za verziju RADEONA. Mene konkretno interesuje MAZA II R9500 sa 64Mb. Ne znam koji ti imas ali ako si mislio na ovaj RADEON onda je OK, posto mu je cena 190E, a ovaj sa 128Mb nisam nigde ni video da ima a ne znam ni koja mu je cena.
Jesi li hteo da kazes da je RADEON 9500 sa 64Mb DDR brzi i bolji od GeForce4 Ti4600 sa 128 DDR. Meni je to malo nelogicno, ali ako ti tako kazes ja ti verujem. dakle...
Taj Gainward nije Ti4600 vec Ti 4400 AGP8x,cisto da se ne brkaju pojmovi.Mene zanima dal' je R9500 non pro brzi od Ti4400(obe na defaultu)??Takodje me zanima koliki su zaista dobici kada se clockne Radeon??Kod 8500 koliko god da OC dobici su mizerni.Jel' se tu nesto promenilo??DADE je napisao(la):Bas to sam hteo da kazem...Probao sam dva gigabajt radeona 9500 non pro sa 64mb i kad sam ih otkljucao da rade svih osam pajplajna istestirao i imao sta da vidim. Od gf4 4800 gold editio gainward sa 128 mb rama (koju sam u isto vreme testirao) je u svim testovima bio brzi. Pogotovo u DOOM III test verziji igre! A da ne pominjem kad se ukljuci anital. i anizo. A kad se tek klokne...cheers
Pozdrav:wave;
simpson H je napisao(la):Taj Gainward nije Ti4600 vec Ti 4400 AGP8x,cisto da se ne brkaju pojmovi.Mene zanima dal' je R9500 non pro brzi od Ti4400(obe na defaultu)??Takodje me zanima koliki su zaista dobici kada se clockne Radeon??Kod 8500 koliko god da OC dobici su mizerni.Jel' se tu nesto promenilo??
Ne ne ne.Nisi shvatio pitanje.Znam da Radeoni sadasnje generacije mogu da se dobro clocknu ali pitao sam dali je pomak u performansama srazmeran clocku karte.Kod R8500 nije bio.DADE je napisao(la):Da veoma se pomenilo... 9500non pro ima isti procesor (r300) kao i 9700 pro. Tako da sa bojim hladjenjem moze svaki da se klokne na 370mhz core, a memorija zavisi od kartice do kartice....
A ako stavis vodeno hladjenje i malo dignes napon na gpu mozes da je poteras i do 500mhz!![]()
simpson H je napisao(la):Ne ne ne.Nisi shvatio pitanje.Znam da Radeoni sadasnje generacije mogu da se dobro clocknu ali pitao sam dali je pomak u performansama srazmeran clocku karte.Kod R8500 nije bio.
simpson H je napisao(la):Taj Gainward nije Ti4600 vec Ti 4400 AGP8x,cisto da se ne brkaju pojmovi.Mene zanima dal' je R9500 non pro brzi od Ti4400(obe na defaultu)??Takodje me zanima koliki su zaista dobici kada se clockne Radeon??Kod 8500 koliko god da OC dobici su mizerni.Jel' se tu nesto promenilo??
tomvlad je napisao(la):ako se ne otkljuca 9500nonpro je dosta sporiji i na defaultu i klokovan ot neklokovane ti4400,u igrama i svemu osim u 3dmarku 2003... ako se otkljuca onda je ok i dobija sa klokovanjem lepo ako ostatak sistema nije kesa,ali davati sada novce za karticu sa 64mb rama....neznam..
Na 1024*768 bilinear, medium ili high detaljima se stvarno ne vidi u ut2003 sa max podesavanjima se vidi isto i u sof2,jedi knight2.....doom3 je teska alfa, a covek je pitao realno o razlikama i kada r9500 nije otkljucan, ti imas 9500pro pravi i jos naklokovan sa 128mbrama tako da ne razumem o cemu govoris,r9500 ne otkljucan i sa 64mb nije cak ni blizu ni toj ni ti4400.(sto ne merite 640*480 16 bit low detalji pa ce ispasti da je gf3ti200-64mb isti kao i radeon9700pro najstrsnije klokovan)DADE je napisao(la):Vlado bolje da si ovako rekao: Davati novac za karticu sa 128mb koji nedalju nikakvo ubrzanje u ovim sad igrama, a i u doom3 nisam video nikakvu razliku, cak sto vise gf4 sa 128 je 50% od 9500 otkljucanog sa 64mb pa ti vidi....je cisto bacanje para...ctp;
tomvlad je napisao(la):.......bagovi u prikazu zbog nemilosrdnog preklokovanja,kompjuter na terasi na -milion,radi prepucavanja cija je navodno masina bolja i ko ima veci 3dmark...ko se tako igra ili koristi komp, u bundi i leti i zimi(no saund zbog vece cifre)Svasta....merite na sobnoj temperaturi i bez bagova itd itd koga zanima jos rezultat 10224*768 32bit BILINEAR sto je 3dmark2001 default.. sa dobrom grafickom? bez anizo ili aa?....
Covek je pitao o razlici 9500nonpro!!! i to mu treba odgovoriti a ne odma kako je 9500pro128mb brzi to znamo svi...(sa tim sto mislim ali ne samo ja da je vas sa256bitnom magistralom a to je 9700....ali nisam siguran)
Ti mozda gresaka u prikazu nemas...(ali neki imaju!!!) ali sto kazes da 128mb rama ne treba a kupio si tu kartu sto onda nisi uzeo sa 64?,Kolka je razlika u ceni izmedju 64 i 128mb na grafickoj(smesna) a kolko te je kostalo hladjenje?:hump: :hump: :hump: :wave;DADE je napisao(la):Pa ja i pricam o gigabajtu 9500 non pro ali otkljucanom-naravno, ko je lud kupiti karticu koja radi duplo brze ako se ubaci neki softver i da ne koristi taj softver?!:hump:
A sto se tice gresaka u slici ja ih na 400/714 nemam, i ovo sve sto postujem je na sobnoj temperaturi(valda si cuo da imamo antifriz hladjenje...)![]()
tomvlad je napisao(la):Ti mozda gresaka u prikazu nemas...(ali neki imaju!!!) ali sto kazes da 128mb rama ne treba a kupio si tu kartu sto onda nisi uzeo sa 64?,Kolka je razlika u ceni izmedju 64 i 128mb na grafickoj(smesna) a kolko te je kostalo hladjenje?:hump: :hump: :hump: :wave;
Netrba zapocinjati sada raspravu ali je cinjenica da je r9500nonpro ako se ne moze otkjucati teska kesa,dosta je sporiji od ti4400 a negde i od r 9000pro(serius sam na primer,cudno):wave;
U anizotrpic filteringu r9500 je brzi, to je ok karta,128 mb rama ces ako ne sada osetiti uskoro(mada se vidi sada) I shederi su mu bolji, i makar ga malo klokni. Za 100e neznam, pokusaj da nadjes gigabyte,saphire ili his...:wave;Goxy je napisao(la):Ovde ispade cista rasprava na jednostavno pitanje. Ali da malo pojednostavim. Ja u zivotu nisam a i ne nemeravam bilo sta da klokujem. Tako da piatnje glasi, posto imam ASUS V8420 Ti4200 (4xAGP) sa 64Mb DDR-a. Interesuje me isplati li se prodati ovo a uzeti Radeona 9500Pro sa 128Mb DDR-a. Koliko sam uspeo da primetim jedino u gradu moye da se uzme ovaj Connect3D Radeon 9500Pro. Ja imam varijantu da dobro prodam ASUSA tako da bi me doplata za ovaj Radeon ispala oko 100e pa me interesuje da li se isplati. Gladeo sam ovaj uporedni test kartica na Hot Hardweru, a po svemo tamo opisanom ne bi se reklo da je isplativo barem ova moja varijanta sa ti4200 (64) na R9500 Pro (128), barem tako izgleda. Ja u zivotu Ati-nisam imao pa neznam nista o njemu, ali ga nikad ne bih klokovao. Sta vi mislite o svemu navedenom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari