Šta je novo?

Badass problem:GIgabyte KT333 + XP2100+

BrianBoytano

Čuven
Učlanjen(a)
14.11.2002
Poena
604
Ovo pitam za drugara,da se vise ne pati...
Navedena kombinacija ne radi na 133 Mhz magistrali (skuca se Windows na startu),digne se i radi na 100 Mhz;flashovan je najnoviji bios,i to nije resilo problem.Ploca je,mislim,GB VAX - bez RAID-a.
Sta bi to moglo da bude?Pitajte za dodatni info...
Hvala!
PS:pre je imao Athlon XP 1800+ koji je sljakao bez problema...Kuler je TT sedmica.

PS:pre je imao Athlon XP 1800+;XP2100+

Koji od ova dva ima ?Jel overklokovao 1800 na 2100? koja memorija?Ima dosta stvari tu tako da je lakse da napisete sta tacno imate sve od komponenti da bi vam bolje (brze) odgovorili.

Ako i VAX ima dipswitcheve, proveriti da ne stoje u nekoj fixnoj konfiguraciji (multiplier, ...) nego da se postave u 'free' polozaj, pa da se onda moze sve samo iz BIOSa podesavati.

Imao sam slicnih problema. Nije uvek pucao na istom mestu, nekad nije hteo ni da se butuje, nekad je radio normalno 1-2minuta. Problem je bio u procesoru.(1700+ i to dva komada - kakav baksuz - drugi kao nov nije davao znake zivota)
Ako mozete probajte procesor i memoriju na drugoj ploci.

Ploca je Gigabyte KT 333 bez raid-a,ne znam tacnu oznaku;memorija - 2 modula po 256 Mb Acorp Pc 2100;
Ranije je imao XP 1800+ koji je radio bez problema uz blagi OC,a ovo sada je XP 2100+ koji ne radi ni na nominalnom taktu.
Moguce je da je zaista memorija,ti moduli ni ranije nisu mogli da rade u nekim kombinacijama;preneo sam mu savete,pa ce proba...Hvala!

Vrh Dno