Šta je novo?

Bad sectori....

burca

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
630
Situacija je sledeca:racunar relativno star iz 2009,neki dual core,ploca sata 2 itd...hdd krece da zeza,puca sistem.Ja palim hirens i krenem da rovarim po hdd-u i nadjem dosta bad sectora na delu diska gde je sistemska particija.Kupljen ganc nov hdd i evo posle 10 dana ista prica,krenuli bad sektoru....napajanje?

A možda si i veoma loše sreće.

Vidi kad je taj hard uvežen. Noviji hardovi posle onih poplava beše nisu imali one silne provere, pa je broj fabrički neispravnih hardova skočio.

nista,hdd ide na reklamaciju a uzima se neki kinez od 500w koji ce da radi jedno 2-3 godine pa jovo nanovo....
preporuke? receno mi za ig-max...

sad tek vidim,u pitanju neko jugodata napajanje od 275w... :)

au da.. :) seasonic..nisam pitao za sebe...ok..jer zna neko nekog chajniza do 2 soma?

Pre bih rekao data kablovi, video sam gomile problema sa njima, tanki nikakvi. Probaj neki dobar sa metalnim kvakicama, oni mnogo bolje drze kontakt.

Kablove sam vec eliminisao iz price,jer sam probao 3 razlicita kabla na 2 ploce i ista prica...

konfa koje bi napajanje trebalo da gura:
ploca Gigabyte GA-M52S-S3P
procesor se ne secam neki amd dual core mozda athlon?
giga rama
GeForce 8600GT
hdd 1tb
i poneki ventilator koji ce doci kasnije zbog hladnjena?

Jel ok ovo sto je adamche rekao lcpower 420W?

OK je napajanje, gurace tu masinu skroz fino. Inace, ta LC Power napajanja su skroz zahvalna, ja imam LC600H i za te pare sam zaista zadovoljan.

... desaa se kada nisu dobri kablovi od napajanja, ja licno imao taj problem....:)
\

ovde ljudi rekose da uzmem boljeg kineza lc power...

Frontier i JNC su tajvanski,Intex je arapski,Spire holandski,Codegen kineski...
Od ovih ja bi odabrao ili Spire ili Intex.

Imas pristojno lc power napajanje mislim da je 420W tu do 2k dinara. Sto se tvog problema tice meni je u jednom slucaju problem pravio sata kabl takodje hdd regenerator prijavljivao brdo bad sektora, posle promene kabla sve bilo ok. U drugom slucaju sam kupio nov hard gde je sentinel odmah prijavio preko 10000 bad sektora, problem resen amenom istog.

Uzeto lc power 420w napajanje,hdd dobijen nov u garanciji i sad cekamo da vidimo dal je sve ok...

Nazad
Vrh Dno