Šta je novo?

Bad sector -1 ?

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Pre vise od pola godine sam iz radoznalosti testirao sa HDD Sentinel-om hardove i izbacio mi za jedan Maxtorov SATA HDD od 160GB da ce da umre za 10 dana i da ima previse bad sector-a.
Odradio proveru sa ostalim standardnim programima,nista nisu nasli.
Od tada mi taj HDD radi samo sa torrentima (mogu slobodno reci 24/7 radno vreme) i nikad nisam primetio da nesto nije u redu niti sa fajlovima.

I pre koji dan resio da instaliram Fedoru na njega i nikako nece,kaze ne valja HDD,ima previse bad-a,pogledam,pise -1.
Pregazio ga sa HDD Regeneratorom,koji je posle oranja pregledao i kaze nema nista.
Posle ponovnog pokusaja instalacije opet greska od -1.

U cemu je caka?

daj ti deder SMART iz HD Tune za taj disk, a moze i Surface scan... moguce da ima na pocetku bed sektor gde ide BOOT

Eve ga.
Kao sto vidis prijavljuje CRC Error i nije do SATA kabla,probao sam jedno 5 komada razlicitih proizvodjaca i uvek isti rezultat.
Samo mi taj -1 koji i Fedora prijavljuje nije jasan...

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    55.8 KB · Pregleda: 78
  • Capture1.JPG
    Capture1.JPG
    98.1 KB · Pregleda: 61
imas 36 bed sektora, moguce da vise nemas slobodnih sektora za relokaciju, pa zato daje -1.

sa Hiren's diskom uz Matrox alat uradi "nuliranje" tj. Low Level Format ili Write Zero (koja vec opcija postoji), i onda pusti kroz HDDRegenerator...

Aham,sad kad si napomenuo vidim sta treba da se gleda...
Znaci po ovom mu je plafon 100 sektora...
Jedino sto jos nisam probao je programcic koji si spomenuo,sve ostalo je vec probano... probam veceras pa javljam...

Tnx Izi po ko zna koji put za help... :)

sta hvala, daj gold!

:p

Da ne otvaram novu temu, jel mnogo 59 bad sectora po Sentinelu ? :D na 1.5tb disk Seagate
Jedan storage disk mi prijavljuje i kao 50 helta ovo ono... a gde njega da pustim u regenerator radice ga sedam dana
I da, ne bi prosla garancija ili bi?

Ako je pod garancijom, bekapuj podatke i pravac reklamacije. Naravno da potpada pod garanciju.

Ljudi meni su sa 1 bad sektorom uvazili reklamaciju (dobro ajd sto sam stalni kupac u toj radnji)... zato ako vam nije mrsko nosite odma cim se pojave BS a pogotovu ako nastavi da se povecava broj bad sektora ...

Imam garanciju, iako ja nisam kupio disk, kupio sam ovde preko foruma ali dobio sam fiskalni i garanciju, 12 mart 2009 je kupovina a 36 meseci je garancija
Znaci trebalo bi da prodje garancija, bojim se da me ne zavrcu nesto koliko mogu da "testiraju disk" itd

Bad-loše
Loše se menja da bi bilo dobro (ispravno)...
Zavrnuce te samo ako im dozvolis da te zavrnu po principu app (ako prodje prodje)...
Fino kulturno odlucno, ovaj hdd 'oce da crkne, umire, ima dosta bad sektora i RASTE im broj ...
Pre toga kuci prebacis sa njega sta ti treba i onda im ga ostavis u radnji gde si kupio (eventualno servisu ako te bezobrazno bas upute da ti nosis) i cekas 7-15 dana odprilke da dodje zamena (isti ili sto slicniji).
Nemoj pristati na manji i nemoj pristati na sporiji, a ako ponude neki drugi brand jer nema tvoga razmisli da uzmes ili da doplatis za neki drugi, a sto da im ne trazis i pare nazad ako ti ne odgovara sta nude...
Nema veze ko je kupio disk, imas garanciju i fiskalni (skeniraj ih ili fotokopiraj), nema veze dal' crkava u 1. ,12. ili 35. mesecu on crkava i neispravan je u garantnom roku, treba ga menjati.
Trazi novu garanciju od 36 meseci ili ako ta zamena eventualno ima 60meseci garancije trazi svih 5g.
Ako doplatis za neki drugi obavezno puna garancija.

Poslednja izmena:
Pa u pravu si to jeste tako, samo ovo Srbija ipak. Ali mislim bar citajuci po forumu da su svi imali pozitivna iskustva sa ovom firmom(da ne pominjem ime firme, ne znam dal je dozvoljeno ), pa se nadam povoljnom ishodu, tako da samo da nadjem mesta za bekap i nosim sledece nedelje. A ne moram isti disk, mislim da ga ni nemaju posle ovoliko vremena, ali cena je bila u to vreme preko 13 000din pa mi odgovara bilo sta ove velicine, ovaj je na 7200, a meni posto je storage odgovara i 5400 1.5tb ili 2tb ako ovaj nemaju,jer cenim da oba ulaze u ovu cenu bez problema

Nazad
Vrh Dno