Ok,to sam procitao na wikipediji,a ima li veze do moje brzine internet konekcije ili ne?DNS server služi da ime domena, npr. google.com, "prevede" u računaru razumljiv IP broj.Često se dešava da iz nekih razloga DNS server malo pogubi zapise, pa dok se ne izvrši refresh jednostavno ne zna šta da radi.Ovo je malo upršćeno, ali to je suština.
Ok,to sam procitao na wikipediji,a ima li veze do moje brzine internet konekcije ili ne?
Pazi kad rade ovi DNS-ovi,nisam znao za ovo,imam vec ukucane DNS-ove od provajdera i ove osmice rade. Jel sigurno koriscenje ovih DNS-ova?Idi u control panel, pa network connections.
Desni klik na internet konekciju, pa uzmi properties.
Odaberi internet protocol (tcp/ip), pa klikni properties.
Chekiraj "use following DNS servers" i unesi sledece dve adrese: 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Klikni ok (i apply ako ima) i proveri da li te josh imash isti problem.
Navedene adrese su google-ovi javni dns serveri, pa ako ti to ne reshi problem onda je neki drugi problem do provajdera.
p.s. nema veze do brzine interneta.
Ma faken wireless,nema gubitaka paketa,radio sam test,izgleda da je problem do odredjene stranice i do njihovih serveraKakav internet koristiš? Kablovski, wireless ili adsl? Moguće da dolazi do većeg gubitka paketa, te tvoj zahtev ne stigne do DNS servera.
Sa jednom konkretnom,sorry sto nisam rekao.Chek, pa ti imash taj problem samo sa jednom konkretnom web stranom ili sa svim web stranama na koje ides?
p.s. sigurni su ti DNS serveri (osim ako nisi paranoik pa verujesh da te google spijunira) :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari