Šta je novo?

Bad Request (Invalid Hostname)

Lukisa

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2007
Poena
320
Pokusam da otvorim stranicu i pojavi mi se Bad Request (Invalid Hostname) sta je uzrocnik ovoga?

Iz 3,4 pokusaja otvori kako treba.

DNS server zeza.

DNS server,malo sam laik sto se servera tice,mozes li mi objasniti sta se zapravo desava?

DNS server služi da ime domena, npr. google.com, "prevede" u računaru razumljiv IP broj.Često se dešava da iz nekih razloga DNS server malo pogubi zapise, pa dok se ne izvrši refresh jednostavno ne zna šta da radi.Ovo je malo uprošćeno, ali to je suština.

Poslednja izmena:
DNS server služi da ime domena, npr. google.com, "prevede" u računaru razumljiv IP broj.Često se dešava da iz nekih razloga DNS server malo pogubi zapise, pa dok se ne izvrši refresh jednostavno ne zna šta da radi.Ovo je malo upršćeno, ali to je suština.
Ok,to sam procitao na wikipediji,a ima li veze do moje brzine internet konekcije ili ne?

Edit

Server response: '[12:16] i desava mi se da se ovako pojavljuje,sta znaci ovo [12:16] pretpostavljam vreme,ali bilo koje doba dana da se desi pise [12:16]

Poslednja izmena:
Ok,to sam procitao na wikipediji,a ima li veze do moje brzine internet konekcije ili ne?

Idi u control panel, pa network connections.
Desni klik na internet konekciju, pa uzmi properties.
Odaberi internet protocol (tcp/ip), pa klikni properties.
Chekiraj "use following DNS servers" i unesi sledece dve adrese: 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Klikni ok (i apply ako ima) i proveri da li te josh imash isti problem.
Navedene adrese su google-ovi javni dns serveri, pa ako ti to ne reshi problem onda je neki drugi problem do provajdera.

p.s. nema veze do brzine interneta.

Idi u control panel, pa network connections.
Desni klik na internet konekciju, pa uzmi properties.
Odaberi internet protocol (tcp/ip), pa klikni properties.
Chekiraj "use following DNS servers" i unesi sledece dve adrese: 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Klikni ok (i apply ako ima) i proveri da li te josh imash isti problem.
Navedene adrese su google-ovi javni dns serveri, pa ako ti to ne reshi problem onda je neki drugi problem do provajdera.

p.s. nema veze do brzine interneta.
Pazi kad rade ovi DNS-ovi,nisam znao za ovo,imam vec ukucane DNS-ove od provajdera i ove osmice rade. Jel sigurno koriscenje ovih DNS-ova?

Opet se desi pa iz 2,3,4 puta otvori kako treba.
Do provajdera je nesto,verovatno.

Poslednja izmena:
Kakav internet koristiš? Kablovski, wireless ili adsl? Moguće da dolazi do većeg gubitka paketa, te tvoj zahtev ne stigne do DNS servera.

Kakav internet koristiš? Kablovski, wireless ili adsl? Moguće da dolazi do većeg gubitka paketa, te tvoj zahtev ne stigne do DNS servera.
Ma faken wireless,nema gubitaka paketa,radio sam test,izgleda da je problem do odredjene stranice i do njihovih servera

Chek, pa ti imash taj problem samo sa jednom konkretnom web stranom ili sa svim web stranama na koje ides?

p.s. sigurni su ti DNS serveri (osim ako nisi paranoik pa verujesh da te google spijunira) :d

Chek, pa ti imash taj problem samo sa jednom konkretnom web stranom ili sa svim web stranama na koje ides?

p.s. sigurni su ti DNS serveri (osim ako nisi paranoik pa verujesh da te google spijunira) :d
Sa jednom konkretnom,sorry sto nisam rekao.
Google sve spijunira :d

Nazad
Vrh Dno