Šta je novo?

backup?

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
elem ovako ... imam komp vec poduzhe ... al nikad nshta nisam znao o beckupovanju ... moje ptanje je , poshto chesto instaliram win jel bh mogao ja da instalkram sstem , potrebne programe , sve podesim kako zelm ... a zatim sve to backupujem komplet sa program fajlsima i svim ostalim podeshavanjima ... da bh sledec put kad bih pocheo da se gubim u fajlovima mogao samo da formatiram hard i iskopiram to shto je pre blo tu bez dosadnog bacanja sati i sati na instalranje programa podeshavanja i sve ostalo shto ide uz to?

verovatno je pitanje lame al shta da se radi ... mozda bi posluzhio i neki tutorijal o bekapu il tako neshto ... hvala ...

ishao sam na shearch opcju ... al ... izbaci mi pola foruma ...

Unesi u search,ovde u forumu, pojam GHOST i citaj do mile volje.

hvala 🙂

Poslednja izmena:
ovaj ... spomnju se razni programi ... koji je najjednostavnij/najmanji za skinuti? ... i da li mozhe backup da se radi na vishe cdova ili mozhe samo jedan cd?

nashao sam delimirov tutorijal ... sve je objashnjeno do tanchina ... samo josh taj program mi preporuchite ima li shta manje od norton system works?

Poslednja izmena:
Ghost ili Image drive.
Da, mozes da izdelis taj backup fajl na vise CD-a(imas opciju u Image drive-u sigurno a za Ghost ne znam, jer ga ne koristim)

ahm trazhim ... da proverm da ne sknem neshto drugo za svaki sluchaj ... jel to Image Drive il Drive Image? ko je proizvodjach? to ce reshiti dilemu ...

sto sam se ja istpovao da je tutorial napisao delimir ??? ... svashta ...

jel mozhe to sa nerom?

Poslednja izmena:
npetar je napisao(la):
Ghost ili Image drive.
Da, mozes da izdelis taj backup fajl na vise CD-a(imas opciju u Image drive-u sigurno a za Ghost ne znam, jer ga ne koristim)

ima i u Norton Ghost-u, mada se podeshava u autoexec-u na samoj disketi sa koje se podizze..
unesesh "-split=699" posle reda sa nazivom samog programa ( ghost**.exe), da bi dobio image u delovima od po ~700MB, koliko staje na prosechan CD
ja koristim NGhost 2001, i za sad mi je OK ( probao sam novije verzije i neshto su shtucale); chita NTFS, ext2, ReiserFS.. ; jedno shto za bacanje image-a mora da ima FAT32 particiju ili rezach za 'on the fly' przzenje
ako ti trebaju sistemski file-ovi za ovu disketu, baci mi mail na PM da ti to poshaljem, a mogu i celokupan sadrzzaj floppy-ja ( .zip neshto preko 900KB) sa pripremljenim file-ovima za CD size image-e, cele image-e, SA driver-ima za CDROM-ove, BEZ tih driver-a, itd.
ako te plashi to shto je program na disketi, ne brini, mozzesh sve da odradish mishem kad se boot-uje floppy

pozdrav

noviji ghost moze da pise i na ntfs
a moja preporuka je acronis trueimage
radi sve sto i ghost ali iz windowsa 😉

e da
primetio sam da zna da zeza acronisov bootabilan cd
tj.kad iz acronisa napravis butabilan cd sa podrskom za usb i ostale zezalice ponekad nece da podigne sistem sa njega vec se resetuje do u nedogled -i to na via plocama
ona safe verzija butabilnog diska radi bez problema

Backup fajlova...

Da ne otvaram novi thread... vezano za backup.

Dakle ne treba mi kopija diska ili particije, nego samo odredjenih fajlova, foldera.
Moze i neki update backup-a, da dosnimi samo izmenjene fajlove i sl.

Najbolje bi bilo da sve to radi recima na CD-RW...

Da li postoji neki program koji bi to odradio.

P.S. - bilo bi dobro da moze da napravi sigurnosne kopije i fajlova na mrezi....

Pozdrav
Turbo
:wave:

acronis i incremental bakup
ili backup iz windowsa

Nazad
Vrh Dno