Šta je novo?

Backup odredjenog foldera preko interneta (on-the-fly)?

as110022

Cenjen
Učlanjen(a)
25.09.2009
Poena
159
Postovani forumasi,

imam veliki problem. Program za knjigovodstvo u kome radim nema opciju backup?! a juce mi je po drugi put otisao hdd na serveru u PM i jako sam ljut!!! Svi podaci naravno pa pa, ostao mi samo backup sa 01.01.2010. :wall:

Pitanje, da li postoji neki program koji cu ja podesiti tako da jedan (ili vise) foldera on-the-fly kopira na neki racunar na netu? Planiram da stavim backup i na kucni racunar. Bitno mi je da ima on-the-fly, znaci da ja odem kuci, iskopiram folder "baza" a program za backup kad primeti da je neki fajl u tom folderu izmenjen (u folderu u firmi), automatski da radi backup?!

Znaci ovako:

1. firma > on-the-fly kopiranje > kucni racunar :)

ps. jos ako je free, jao kako cu biti srecaaaaaaannnnnnn

Poslednja izmena:
Sto ne bi radio dnevni backup, mozes da arhiviras fajlove i foldere i posle da ih saljes na udaljeni racunar kroz FTP, sve ovo mozes sa winrar-om i par batch skripti...ne znam iskreno za to da neki free program moze da skonta kad je uradjena izmena na folderu pa isti da bekapuje i posalje negde na remote pc...

Mislim da bi trebalo da pravis kompletan backup svakog dana. Veoma lako moze da se desi da zbog problema u vezi, neki od fajlova ne bude prebacen na sigurnu lokaciju. Ako u tom trenutnu pukne disk, kopija koju imas nije ispravna jer je mozda bas taj file neophodan za validnost baze.

Moja preporuka je da potrazis program koji ce odraditi kompletan backup nekog foldera (ili vise foldera) i da cuvas kopije od prethodnih dana.

Sve je to super, to je i meni palo na pamet, ali baza ovog programa za knjige je velika ~250MB i u sebi ima ~2k random (posto nemaju ime vec samo oznake) fajlova. Svakog dana da saljem 250MB sa 128 upload-a?!

Trazi brzi internet od gazde :D

^^Ovaj dropbox deluje interesantno, jedino sto je ogranicen velicinom...

upravo testiram par kombinacija pa se javim kad sve bude gotovo :D

Kako vidim skoro svi online backup provideri daju free do 2GB prostora tako da imas i tu opciju...krenes kuci pusti backup za taj dan i cao...drzi nedeljni backup na netu :)

Ili kupi neki USB disk koji ces da setas sa sobom i na kraju svakog radnog dana, backup na USB disk, pa posle pretovari to kod kuce na jos par sigurnih lokacija.. inaravno cuvaj se autorun virusa :)

Jos jedna opcija je da ugradite dodatni disk u taj racunar (ili stavite dva diska u mirror raid vezu) pa kopiraj podatke na drugi disk. Mala je verovatnoca da ce oba da crknu.

Ako nista radi dnevni beckup na neki hard koji ce da ti bude samo za to i nista vise neces drzati na njemu na kraju nedelje odradis nedeljni i one sto si radio u toku nedelje obrises, mislim da je to naj sigurnije i uvek je kod tebe. Na kraju meseca CD i narazes i miran si sigurno ;)

Nazad
Vrh Dno