Šta je novo?

Backup na klik - kako ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

sasa022

Znamenit
Učlanjen(a)
14.11.2004
Poena
1,045
Kako treba da izgleda .bat fajl za sledece operacije :

- kreiranje podfoldera u odredjenom folderu ( npr.Tekstovi ) koji ce nositi ime u obliku datuma ( npr. 28.08.213 )
- kopiranje sadrzaja kreiranog podfoldera ( 28.08.2013 ) u folder na drugoj particiji ili disku sa nazivom u obliku datum-vreme ( 28.08.2013-12:12 )

1. mk dir c:/Tekstovi/ kako dalje ?
2. copy ...... ??? sa c:/Tekstovi/28.08.2013 na e:/backup/28.08.2013-12:12

U kom formatu ti je varijabla "date" kada otkucas u promptu "date /t" ? Ako ti je u formatu "Wed 28/8/2013" onda je malo komplikovanije jer ne mozes da iskoristis naredbu "md %date%" zbog "/" koji ne mogu biti u nazivu direktorijuma. Zato moras da definisies dan, mesec i godinu kao posebnu varijablu.

Npr:

set mm=%date:~4,2%
set dd=%date:~7,2%
set yy=%date:~10,4%

Onda prosto:

1. md c:/Tekstovi/%dd%-%mm%-%yy% ovako ces kreirati direktorijum sa imenom pod danasnjim datumom

Za vreme vazi isto, ne mozes da imas ":" u nazivu direktorijuma. Tako da i tu treba da definises varijablu za sat i minut. Posto toga komande su iste...

@Dzoni_m

Ako zelis daj mi gotova univerzalna resenja ( bez obzira na regionalno podesavanje i format datuma u njemu ), jer ovo ovako mi lici na citanje tutorijala i eksperimentisanje...

Znaci treba mi tekst koji cu da snimim kao .bat i gotovo :)

REŠENO - malo "guglanja" je bilo dovoljno :banana: :crash: :crash: :crash:

Bravo za tebe. Bio bi red da okacis link ovde da bi neki drugi korisnik sa istim problemom našao rešenje.

U powershellu se to odradi jako jednostavno

Kod:
$datum1 = get-date -Format d.M.yyyy
new-item -ItemType directory -Path C:\ -Name $datum1

$datum2 = get-date -format "d.M.yyyy HH-mm"
new-item -ItemType directory -Path D:\ -Name $datum2

$folder1 = Get-Item -Path c:\$datum1
$folder2 = Get-Item -Path d:\$datum2

Copy-Item $folder1 -Destination $folder2

@yooyo

Ima vas ovde gomila kojima je ovo par minuta posla.
Meni je ovo zatrebalo sad i ko zna kad ponovo - sto da gubim sate trazeci uputstva ???
Ako neko zeli da uci tutorijala-objasnjenja moze da nadje citavu gomilu.

@Wild Boy

Hajde objasni za totalne amatere tj.one koji se sa ovim prvi put srecu sta je powershell i sta dalje sa ovim kodom - kako se ovo snimi da bi se dobio izvrsni fajl ???

@sasa022:
Zašto si uopste došao na forum i tražio pomoć? Što bi neko uopšte gubio vreme sa tvojim problemima?

:S:
@ yooyo

Zato sto forumi sluze da bi jedni drugima pomogli.Meni nije problem da ono sto znam i mogu da obavim za par minuta ( u vecini slucajeva ) podelim sa drugima.
Resenje za ovaj slucaj sam znao povrsno,falili su mi detalji koje je neko mogao da mi ispise za par minuta u par redova.
Ovako sam na kraju potrosio 2 sata,ali nasao sam kompletno resenje.

Da ne bi dalje nastavljali ...
lock

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno