Šta je novo?

Backup files

Dark Ziggy

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2008
Poena
319
kako da napravim backup za sve programe koji su instalirani
na mojoj masini a da pri tome prilikom reinstalacije windows-a ne izgube
svoje svojstvo,tj. da nemoram sve ponovo iz pocetka da instaliram,
nego samo da pokrenem kao sto je bilo (napomena-posle reinstalacije windows-a)...:type:

Najbolji program, po meni je Acronis TruImage.
Napraviš image sistemske particije, smestiš ga na napravljenu bekap particiju, i ako ti pukne sistem samo ga reinstaliraš sa nje za 15 minuta sa kompletnim programima i podešavanjima.

Ja isto koristim Acronis, a ako neces njega za radnu stanicu ce odraditi i Norton Ghost....

Biraj sta ti je po volji...

Acronis je dobar za vraćanje backupa (i ja ga koristim), ali nije rešenje za ovo što je Dark Ziggy pitao 🙁

Čovek hoće backup programa, reinstalira windows i oni ostanu tamo gde su bili.
Acronisom možeš samo da praviš povremene "slike" particije i onda da ih vratiš nazad - i OS i programi u istom stadijumu raspada :d

Jedno pitanje (mozda bzvz, jer se ne razumem u registrije 😀). Sto se tiče njih, i svega ostalog, kada se ucita slika snimljenog OS-a, jel bude baš kao sveža instalacija ili ima neke repove, razlike i sl?

Ne interesuje njega šta ti imaš na HDD-u. On preslika sektore na disku.
Ako vraćaš stari "imidž" na neku aprticiju, ta particija bude overwrite-ovana.

a da pitam samo nisam nikad to radio, naime da li se gube podatci sa npr. D: particije ako sistem vracam na C:, jel se moze nesto desiti sa D: ?????

Ne, ali kako neki vole da kažu, Marfi nikad ne spava 🙂.

Najbolje sto mozes da uradis, ako vec imas C: particiju sa OS-om, i D: particiju sa podacima je da formatiras kompletnu C particiju, instaliras Windows,drajvere i svoje programe, update-ujes Windows, a onda napravis Image te particije (Acronis, Ghost, nije ni bitno cime).......

E time resavas buduce probleme kada ti treba reinstalacija....

:wave:

ko jos update-tuje windows,svi dobro znamo da malo ko od nas ima legalan windows,
sa tim samo jos veci problemi

Nisam siguran, ali ako se ne instalira onaj genuine checker ili šta već, kakve probleme mož da imaš i na narodnjaku ?

Poslednja izmena:
Dosta o legalnosti/ne legalnosti....ja sam samo rekao za princip kako bi se uvek moglo vratiti na osnovna setovanja njega kao korisnika, lako, bez muke, i u roku od 10-tak minuta....

Poslednja izmena:
Znaci sad ja recimo snimim svez sistem sa drajverima i programima i sa Acronisom napravim image,
i svaki sledeci put samo formatiram sistemsku particiju i umesto snimanja windows-a ja samo ucitam taj image!?

Poslednja izmena:
Mislim da ne moras ubuduce da formatiras, jer kad radis restore image-a, on to uradi za tebe (formatira i pregazi sve), tako da sve sto treba da uradis je da boot-ujes system sa Acronis Boot CD-om, i restore-ujes image, i to e to....

Poslednja izmena:
Naravno, ne zaboravi da pre toga uradiš backup fajlova koji se nalaze na particiji koju "gaziš" 🙂

Ja sam se tokom godina navikao da na sistemskoj particiji ne držim ama baš ništa za čim mogu da zažalim ako zaboravim na backup pre vraćanja imidža 😉

Mislim da ne moras ubuduce da formatiras, jer kad radis restore image-a, on to uradi za tebe (formatira i pregazi sve), tako da sve sto treba da uradis je da boot-ujes system sa Acronis Boot CD-om, i restore-ujes image, i to e to....
Pa ne formatira bas bukvalno, a pregazi samo onoliko koliko mu je potrebno dok ostalo ne dira 😉

Uspeo sam sa Acronisom da naprevim BACKUP,a napravio sam i boot cd,
tako da kad sledeci put budem reinstalirao windows,to cu uraditi preko boot cd-a...
Korisan je program(Acronis) jedino prilikom menjanja hardvera ne pomaze,a boot cd
je najbolje napraviti bez instaliranih drajvera za graficku...

Korisan je program(Acronis) jedino prilikom menjanja hardvera ne pomaze,a boot cd
je najbolje napraviti bez instaliranih drajvera za graficku...

Ovo je netacno.Prilikom promene hardvera (bilo kog osim maticne sa VIA chipsetom, ako nisi vec imao VIA) posle vracanja backupa, tj. slike sistema, odmah udji u safe mod (F8) i deinstaliraj sve drajvere.

Nazad
Vrh Dno