Šta je novo?

backtrack 5 problem

time

Čuven
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
780
skinuo sam verziju BT5R1-KDE-64.iso narezao na dvd i ubacio u racunar.ocekivao sam da kad butujem BT sa dvd-a imam opciju za instalaciju na hard disk ali nemam.pojavi se ovo
bk5d.jpg

probao sam da izaberem text mode ali mi posle nekog vremena javi "unable to find a medium containing a live filesystem"

zaboravih reci da mi je na hard disku instaliran xp koji bi ugazio instalacijom BT.sta mi je zapravo ciniti?

hvala na velikoj pomoci resio sam.

Mozes napisati sta je bio problem? Meni je ista scena bila sa Kubuntu-om, kada sam hteo da ga instaliram na devojcinom netbook-u...

Moguce da je problem do lose narezanog diska, ili loseg citaca u kompjuteru. Instaliraj iso fajl na neku usb flash memoriju pa butuj sa nje.

Ja sam to isto upozorenje dobijao obicno kad skidam distribuciju sa torenta pa se ne preuzme iso da valja

Meni se slican problem desio sa parted magic-om, sa diska nije hteo da je procita, a kad sam isti iso ubacio na usb flash, iz prve je procitao.

Ma sve je to u redu, al on ne moze ni live da podigne, izbacuje mu gresku pri podizanju.

Da, i onda ide na default boot opciju, sto je u ovom slucaju Backtrack text, sto mu opet dodje na isto, odnosno vraca se na isti problem..

Ja sam to isto upozorenje dobijao obicno kad skidam distribuciju sa torenta pa se ne preuzme iso da valja

Torrent protokol je napravljen tako da eliminise lose fajlove - on pri zavrsenom downloadu proverava afajlova :)
Tako da je problem bio u necemu drugom a ne torrentu ;)
Da, i onda ide na default boot opciju, sto je u ovom slucaju Backtrack text, sto mu opet dodje na isto, odnosno vraca se na isti problem..

komanda startx ne reaguje?

Pa koliko sam skapirao covek je rekao da mu puca pre nego sto uopste stigne do komandne linije, znaci uopste ne butuje posle odabira boot-a.

Covek je u drugom postu rekao da je resio problem :)

A mogao je i da napise u cemu je bio.........

BackTrack 5 R2 was released on 1st of March, 2012.
Zasto R1?
MD5sum: 6d5996df868dfe9c31aad234187ad7d0 svi imaju svoj pa proveris da li je dobro skinut, narezujes ako je ok i to sto sporije

Ljudi jel zna neko zasto ne mogu da pokrenem bt5 na novijoj masini dok na starom kompu bootujem sa cd-a bez problema.Ima li neko ideju a da nije vezana za rom i dvd?
Kada izabermem opciju text blacktrack tj da ga podignem pojavi se crni ekran i nista dalje dok na starom radi bez problema.

Poslednja izmena:
Možeš d aubaciš iso na flash imaš na netu gomilu programa za tu namenu.

Inače i pored toga neke verzije linuxa ne rad ena pojedinim mahinama iako je prethodna na toj istoj radila bez ikakvih problema

Ljudi jel zna neko zasto ne mogu da pokrenem bt5 na novijoj masini dok na starom kompu bootujem sa cd-a bez problema.Ima li neko ideju a da nije vezana za rom i dvd?
Kada izabermem opciju text blacktrack tj da ga podignem pojavi se crni ekran i nista dalje dok na starom radi bez problema.

Problem je verovatno do graficke...
Kliknes "Tab" da editujes opcije, obrises opcije koje se nalaze posle "initrd=/casper/initrd.gz" i nakon toga dodas:

Kod:
nosplash xforcevesa noapic noapic irqpool--

Nazad
Vrh Dno