Šta je novo?

Back up podataka

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Kako da uradim back up podataka sa harda na kom je pao sistem,podaci su vrlo bitni,kad se prikaci na drugi komp ne vidi ga a u dosu prikazuje sve direktorijume,ne snalazim se bas u ovome,pomoc!:)

pa ono,...probaj,...pokreni neki live linux pa vidi onda da li mozes da iscupas podatke

Kako da uradim back up podataka sa harda na kom je pao sistem,podaci su vrlo bitni,kad se prikaci na drugi komp ne vidi ga a u dosu prikazuje sve direktorijume,ne snalazim se bas u ovome,pomoc!:)

Ako je HDD hardverski ispravan morao bi da ga vidis kada ga prikacis na drugi komp, znaci ako je sistem pao zbog softverskih problema i nema hardverskih problema trebalo bi da mozes da prikacis na drugi komp i da presnimis podatke bez problema. Ako su podaci stvarno bitni i ti ne znas sta da radis bolje da taj posao prepustis nekom ko zna a da se ucis tamo gde podaci nisu bitni.

Poslednja izmena:
pa potrazi pomoc nekoga ko se bolje snalazi....

da ne bi sam napravio jos goru situaciju......

Ne boj te se,samo mi recite koji je postupak otprilike ako nece da mi otvori hard kad ga nakacim na drugi komp

a jel namestis one fore master slave itd

Da,jel zna neko gde mogu skinuti na floppy ovo linux cudo posto bih znao uz pomocu toga ali ga nemam

Poenta je sto vidi pri podizanju sistema i u biosu normalno hard i prijavljuje ga a kada se podigne sistem ne vidi ga uopste,a podaci su vrlo hitni i bitni tako da mi treba pomoc sta bi moglo da bude

Poslednja izmena od urednika:
linux na floppy? zanimljivo... znam da ima nekih OS recimo Menuet koji idu na floppy ali brate to je neozbiljno...

a koji je hard ?

Znaci on ga prijavi kao novi hardver i vidi u device manageru i svugde osim u my computer kad udjem,treba mi samo da iskopiram podatke sa njega a hard mogu i baciti posle ionako je krs,znaci samo mi treba nacin kako da iskopiram nesto malo fajlova sa njega ne velikih

kad u DOS-u vidis direktorijume
jesi li pokusao da udjes u njih ?

Koje su komande kad preko dir u dosu uspem da otvorim te fajlove da ih iskopiram?

:D

copy d:\*.* c:\bekap\

-d: - povareni hdd

bekap?:)

Ne vredi,ne vidi ga ni u dosu,u device manager da, prilikom startovanja pc isto ga prijavljuje ali u dosu i my computer ne......

Poslednja izmena od urednika:
ovo nije mnogo jasno...

sad si nas zbunio mnogo vise nego na pocetku...

a inace svim ovim daljim pokusajima samo povecavas
verovatnocu da disk totalno otkaze pa da onda bude
nemoguce bilo sta sa njim uraditi...

Poslednja izmena:
moguce je da mu je firmware otisao,
a moze i ovo, skini dzampere sve i stavi ga samog na secondary granu.

Probao i sa skidanjem dzampera i stavljanjem na drugi komp,opet isto,vidi ga u biousu i device manager a u my computer uopste ne......

onda je firmware.....otisao.....

odnesi kod gsimona ili dukse88 BRE pa neka rese to kako treba

Pokušaj da sa nekim od alata, kao što je Paragon Partition Manager ili Ranish Partition Manager, proveriš šta postoji fizički na disku, da li postoje particije, možda je otišla Particiona Tabela.
Pokušaj da vratiš eventualno obrisane particije.
Ako particije postoje, onda je možda problem u FAT tabelama, tada startuj neki program za povraćaj obrisanih podataka.

odnesi kod gsimona ili dukse88 BRE pa neka rese to kako treba

Nemoj da se *****avas vise s tim. Nosi kod jednog od ove dvojice ako stvarno zelis te podatke nazad. Svakim sledecim paljenjem HDD-a drasticno smanjujes sansu da se podaci spasu.

Evo ga jos jedan:(
Ponovo je crkao ovaj put drugi hard od 40GB a mnogo mi je bitan jel bukvalno sve sto sam imao u zadnje 3 godine je na njemu.kupio sam nov pc jer sam sa starim imao problem da se resetovao non stop verovatno jer je procesor otisao i u tom trenutku prilikom jednog od resetovanja crkao je hard izgleda,kacio sam ga na drugi komp ali ga ne vidi,ima li kakve sanse da pomocu nekog programa ili tako to pokusam da ga prepoznam nekako i iscupam podatke sa njega jer su strasno bitni?hvala

Evo ga jos jedan:(
Ponovo je crkao ovaj put drugi hard od 40GB a mnogo mi je bitan jel bukvalno sve sto sam imao u zadnje 3 godine je na njemu.kupio sam nov pc jer sam sa starim imao problem da se resetovao non stop verovatno jer je procesor otisao i u tom trenutku prilikom jednog od resetovanja crkao je hard izgleda,kacio sam ga na drugi komp ali ga ne vidi,ima li kakve sanse da pomocu nekog programa ili tako to pokusam da ga prepoznam nekako i iscupam podatke sa njega jer su strasno bitni?hvala

model diska ?

Nazad
Vrh Dno