Šta je novo?

Back-up podataka na eksterni disk

Aleksej Vasic

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2006
Poena
319
Potreban mi je neki program koji bi radio bekap podataka sa jednog hard diska koji mi je u kompu, na drugi eksterni koji bih ukljucivao jednom dnevno npr.
Najbolje bi bilo da moze da bekapuje samo jedan folder npr "fotke" a ne sve podatke, u svakom slucaju pojma nemam sta kako radi pa molim za pomoc :)

Za tako proste stvari, kao što je backup jednog foldera, lakše je da se napravi jedan bat fajl, sa xcopy comandom

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima!

Probah ovaj Acronis, al' koliko vidim on pravi neki svoj fajl u koji bekapuje ceo folder, a to mi ne odgovara. Meni treba program koji ce bukvalno kad prikljucim eksterni hdd da skenira folder, vidi koji su fajlovi novijeg datuma i prekopira te fajlove preko onih starijeg datuma, da ne moram to ja rucno da radim.

ciki022, nista te nisam razumeo :) moze pojasnjenje kako se to radi?

Hvala, ako moze samo jos malo pojasnjenja,
taj folder koji treba da bekapujem je trenutno veliki oko 500GB, a bice i sve veci. Da li taj xcopy kopira samo nov sadrzaj i sadrzaj na kome je uradjena neka promena ili kopira ceo folder svaki put iznova? Ovo drugo mi bas i ne igra ulogu, posto nisam mislio da mi bekap traje satima.

I ja sam skoro bio u potrazi sa slicnim resenjem.

Mozes preko Total commandera sa opcijom Synchronize iz menija Commands, probaj mozda ti se svidi, meni nije bilo bas pregledno pa sam nasao program koji cu koristiti.

SyncBack Freeware V3.2.20.0 - mali jednstavan za podesavanje i koriscenje, postoji i log fajl pomoc u koga mozes da vidis razlike izmedju foldera koje sinhronizujes tj. backup-ujes.

Hvala, ali pored SyncBack-a ovo sve ostalo je nepotrebna komplikacija. Ono zaista radi to sto sam mislio na nacin na koji sam mislio (kliknes jednom i gotovo) :)

Nazad
Vrh Dno