Šta je novo?

B92 isp???

• Začetnik teme Začetnik teme deky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

deky

Čuven
Učlanjen(a)
23.10.2003
Poena
619
Jel neko probao ovo cudo??? Vidim da im je flat 700din pa me zanima kako to radi. Neki utisci???

Mogu ti reći da radi odlično. Nikad zauzeto.

Koliko sam čuo trebalo bi ovih dana da dobiju oko 60 SMIN linija...

u toku meseca septembra Plato ima promotivne cene za B92.isp, a neke od njih su
flat 64 = 450
flat 128 = 900 i td.. mislite o tome 🙂

Ovaj popust je samo u septembru..

Poz. Bane

JA sam ga takodje probao i sve sljaka OK,barem za sada dok jos nisu optereceni i imaju viska tel linija

barakuda je napisao(la):
u toku meseca septembra Plato ima promotivne cene za B92.isp, a neke od njih su
flat 64 = 450
flat 128 = 900 i td.. mislite o tome 🙂

Ovaj popust je samo u septembru..

Poz. Bane
A hoce li se nastaviti, mozda i u oktobru ?? 🙂

Ovaj popust za septembar mi nije najjasniji,jel mogu ja sad da uplatim FLAT po toj ceni za celu godinu?

Naravno da mozes, to ti je 12x450, dakle nema ono na godinu dana jos popusta, ali i ovako je mislim dosta povoljno.

Poz. Bane 😉

Jesi li siguran,ja sam mislio da to vazi samo za ovaj mesec koriscenja,kako bi privukli sto vise ljudi,jer stvarno rade OK

Dobar je isp B92. Slobodna linija, kačenje na 40-44 kbs sa analogne centrale. Imaju ISDN pristupni broj. Međutim ako cena flata bude 700 din ja se vraćam na Beocity gde je flat 500 din. Nažalost oni imaju samo SMIN koji je dosta loš na analognim centralama (kod mene 24kbs) ali čujem da je na digitalnim mnogo bolji.

Necu nista da se pravim pametan...
Ali ako vec dajete 700din mesecno+ ne znam koliko za impulse,razmislite da uzmete wireless(mnogi imaju pakete 128kbps za 1000din) ili mozda da uzmete cable(SBB na primer 128kbps za 1500din).
Ne razumem zasto se i dalje j*bavate sa dial-up-om.
poz!

npetar je napisao(la):
Necu nista da se pravim pametan...
Ali ako vec dajete 700din mesecno+ ne znam koliko za impulse,razmislite da uzmete wireless(mnogi imaju pakete 128kbps za 1000din) ili mozda da uzmete cable(SBB na primer 128kbps za 1500din).
Ne razumem zasto se i dalje j*bavate sa dial-up-om.
poz!

Zato sto nema kabla svuda,a za Wireless nemaju svi mogucnosti,neko finansijske,neko tehnicke

Calibra 4WD je napisao(la):
Zato sto nema kabla svuda,a za Wireless nemaju svi mogucnosti,neko finansijske,neko tehnicke

U redu to ali...
Ja sam i posao od finansija,za 1000din se dobija 128kbps a ovako vas kosta 700din za ~50kbps + tel impulsi.
S druge strane,evo stize lagano i adsl...
Lepsi dani su tu 😉

Poslednja izmena:
gagast je napisao(la):
Dobar je isp B92. Slobodna linija, kačenje na 40-44 kbs sa analogne centrale. Imaju ISDN pristupni broj.

Nemaju ni K od kompresije, ni za modem ni za ISDN. Textualne strane se učitavaju kao da su sve jpg ili zipovi u pitanju. Još nisam koristio provajdera koji nema apsolutno nikakvu kompresiju. :S:

Calibra 4WD je napisao(la):
Jesi li siguran,ja sam mislio da to vazi samo za ovaj mesec koriscenja,kako bi privukli sto vise ljudi,jer stvarno rade OK

Da, siguran sam ...
Poz. Bane ,)

Heinz je napisao(la):
Nemaju ni K od kompresije, ni za modem ni za ISDN. Textualne strane se učitavaju kao da su sve jpg ili zipovi u pitanju. Još nisam koristio provajdera koji nema apsolutno nikakvu kompresiju. :S:

Ja iskreno nisam primetio da bilo sta radi sporije, medjutim neznam ni o kojoj kompresiji ti pricas.. mozda ja to ni kod jednog provajdera nisam koristio... 🙂 pa i nerazlikujem. Znam samo za podesavanje modema da li da koristi kompresiju ili ne, a to je po obicaju automatski namesteno na Enable...
Ako nemislis na to da li mozes da to saznanje podelis sa nama tj da li tu opciju mi treba da ukljucimo ili ne pa da i ja imam brzi net 🙂 jer imam naloge na par provajdera pa da probam.

Unapred Hvala
Poz. Bane ,)

imaju b92 i u ponudi wireless...ali za sada samo na Coca-Coli na NBG... a za cene nemam pojma....

Da li neko zna oce li B92 isp sa wireless-on u Vrsac? Ovde kod mene su jako skupi: 64K-1.5GB ogranicenje 1000din, a 128K - 3GB og. citavih 2500 dinchi. Shta je mnogo, mnogo je. Za sada sam na ovaj za 64K ali kad bi bio malo jeftiniji 128 🙂

barakuda je napisao(la):
Ja iskreno nisam primetio da bilo sta radi sporije, medjutim neznam ni o kojoj kompresiji ti pricas...

Uff, ponovo sve iz početka 🙂

Kad si konektovan, pogledaš properties od konekcije - ima pri dnu Compression, i to je na B92 = 0 na oba mesta, a recimo sad na YUBC je 34% za sent i 60% za received. Dalje, klikneš na details pa pod Compression piše za B92 = none, a kod mene na YUBC recimo piše MPPC.

Aj pa javi 🙂

Poslednja izmena:
Hm, ako vec modem implementira MNP5 odnosno V42bis, on vec kompresuje transfer na nivou linka, a to je ispod svih protokola. E sad, ako je to vec kompresovano, koliko kompresor na visem nivou moze dalje da kompresuje? Koliko jpeg, mpeg ili zip mogu dodatno da se kompresuju?

Možda za modem i nema tolikog uticaja, ali za ISDN ima itekako 🙂 Recimo prilikom otvaranja foruma (myIE > groups, pa sve sobe odjednom), na svim boolja provajderima je DL 7.5 KB/s. Ako ima kompresije, u tom trenutku DL prelazi 25-26 KB/s, odnosno bliži se teorijskom maximumu od 4x za MPPC kompresiju.

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Da li neko zna oce li B92 isp sa wireless-on u Vrsac? Ovde kod mene su jako skupi: 64K-1.5GB ogranicenje 1000din, a 128K - 3GB og. citavih 2500 dinchi. Shta je mnogo, mnogo je. Za sada sam na ovaj za 64K ali kad bi bio malo jeftiniji 128 🙂
Pa sad da li je mnogo u Subotici su ovakve cene
128k
100MB - 250din
500MB - 1200din
1GB -2200 din
cenovnik http://wireless.suonline.net/?show=cenovnik

Joker je napisao(la):
Pa sad da li je mnogo u Subotici su ovakve cene
128k
100MB - 250din
500MB - 1200din
1GB -2200 din
cenovnik http://wireless.suonline.net/?show=cenovnik

Naravno da je mnogo.
Pritom ti u tu kvotu ulazi i upload 99,99%,znaci broji ti ono sto upload-ujes...
Nikog ne zelim da vredjam,ali samo onaj ko ne zna koristi pakete na kvotu,tj. kolicinu. Ne dozvolite da nasednete na takve dzeparose 😉

p.s.
Samo radi poredjenja cene u BG-u kod jednog wireless provajdera:
FLAT 128k-1000din
FLAT 256k-1500din
FLAT 512k-2000din

@npetar: znash li kakve su cene u NS? Josh malo(malo=3godine) pa idem na studije pa da znam gde da odem bg ili ns, a mozda se stvari do tada i promene
I josh neshto za u Vrsacu se u 1,5GB racuna samo download, a postoji i mogucnost 64K neogranicen protok, ali to koshta 1800din, pa ko voli nek izvoli

@npetar
Kod ovog provajdera racuna se samo download, upload se ne racuna, provereno, ali i onda je skupoooo.

npetar je napisao(la):
Naravno da je mnogo.
Pritom ti u tu kvotu ulazi i upload 99,99%,znaci broji ti ono sto upload-ujes...
Nikog ne zelim da vredjam,ali samo onaj ko ne zna koristi pakete na kvotu,tj. kolicinu. Ne dozvolite da nasednete na takve dzeparose 😉

p.s.
Samo radi poredjenja cene u BG-u kod jednog wireless provajdera:
FLAT 128k-1000din
FLAT 256k-1500din
FLAT 512k-2000din
Jel mozes da navedes neke provajdere sa takvim cenama, jer mi se cini da sam na verat-ovom sajtu procitao da je kod njih
64 Kbit/s 1900
128 Kbit/s 3700
256 Kbit/s 7100

npetar je napisao(la):
... Ne dozvolite da nasednete na takve dzeparose...

npetre...
poenta je da su SAMO u Beogradu cene prihvatljive.
Koliko sam se raspitivao i u Novom Sadu i u Zrenjaninu su vishestruko vece cene nego kod Beogradskih provajdera(mislim da je najjeftinija varijanta NeoBee). Htedoh reci, nerealno je porediti cene Beogradskih i provajdera iz unutrashnjosti, jer se one nece izjednachiti u skorije vreme.

Ja mislim da je razlog za to velika konkurencija u bg-u. U vs-u nije neka: ima 2 probajdera za wireless. Kad je prvi od njih uveo wireless u vrscu ja nisam ni pomishljao da ga uzmem: cena za 64K neogranichen protok 3500din/mesecno 🙁 , ali je zbog konkurencije morao da spusti na 1500d

Nazad
Vrh Dno