Šta je novo?

b92.isp goes WiFi :))))

Pa dosta pokrivaju!

Tarifiraju wireless po satu. Da mi je neko juce ovo pricao nasmejao bih mu se u lice...

Stator je napisao(la):
Tarifiraju wireless po satu. Da mi je neko juce ovo pricao nasmejao bih mu se u lice...
Ima u NS-u, prichao mi ortak. Kazhe uzecu 64k flat i 10 sati 256k za download :D

Tragikomicno ;)

nemojte tako... skup je protok... treba to da se isplati... ta silna oprema... te hiljade korisnika wirelessa koji imaju b92 nalog, pa kad sada poleteee...

verovatno ima usera (chitati i po engleski i po nashki) koji bash voledu da imaju ono @b92.net na kraju i sada umesto modema mogu da okrenu svoju antenu i ne platjaju rachun za telefon...

ali za obichnog korisnika, strashno & jadno...

B92 je uvek bio predvodnik novih ideja :))))))))))))))))))))

Hm, a sta im ovo znachi:
Napomena:
Korisnici flat interneta ne mogu da koriste uslugu wireless interneta.
Svi korisnici koji žele da akriviraju uslugu wireless interneta treba da
pozovu broj 011 301 20 30 kako bi bili uključeni.

E ovo je newerovatno.Kakva ideja. Wireless na sat :wall: :crash: :smash:

Smith je napisao(la):
Hm, a sta im ovo znachi:

Pretpostavljam samo...znaci da mozes da koristis samo umesto dialup-a. Uplatis vreme i umesto preko tel. linije vozis preko wireless-a.
Ma loooodilo :)

osecam da ce imati 1.78 korisnika!

Hm... pa glupo jeste na prvi pogled, ali to je alternativa ljudima koji nece da koriste telefon, a vec imaju wireless opremu, ili one antenice koje idu uz neke ploce. Na NBG, ima masa ljudi samo u njihovom komsiluku, pa to moze da bude OK ponuda za neke.

Znaci, to nije pravi "high speed" wireless, vec jednostavno zamena za dial-up liniju.

A da je bedno, jeste, ali srbija je dolina gladi i neznanja, pa sta ocekivati onda?

Cekaj, Miso063,

postoji i jedna ponuda "Verat" provajdera, 512k flat, za 2000din

sto je otprilike
15.84 puta jeftinije od b92 ponude

a mahom je ceo grad pokriven,

Da kazem da razumem zasto bi neko uzeo b92 kao dial up provajdera, jer je u sustini apsolutno sve jedno kod koga se ide preko dial-upa.
Ali ne razumem nikoga ko bi uplacivao sate za internet ako vec ima opremu za wireless.
Tako da je po meni ova ponuda glupa na prvi pogled, a jos gluplja kad se pogleda malo bolje.

pailhead je napisao(la):
Cekaj, Miso063,

sto je otprilike
15.84 puta jeftinije od b92 ponude

a mahom je ceo grad pokriven,

Da kazem da razumem zasto bi neko uzeo b92 kao dial up provajdera, jer je u sustini apsolutno sve jedno kod koga se ide preko dial-upa.
Ali ne razumem nikoga ko bi uplacivao sate za internet ako vec ima opremu za wireless.
Tako da je po meni ova ponuda glupa na prvi pogled, a jos gluplja kad se pogleda malo bolje.

Glupo izgleda za nas koji posecujemo forume i citamo sve ovo o wireless-u. Za nekog ko nema pojma o ovome, to je veoma primamljivo ;)

Glupo izgleda i nekome ko bi procitao reklame

VERAT! Wireless internet *usluga* - 2000din mesecno
B92! Wireless interner *usluga* - 31.680din mesecno

Ma kod nas u ovoj zemlji mozes ocekivati sve i svasta,samo ono sto je zaista ozbiljno i sto svakome treba...e toga nema! :wall: :bottle:

pailhead je napisao(la):
Hm, gde si to nasao? Ja sam na Verat sajtu nasao da im je 2280din (sa porezom) 64k flat...

cisto da pomenem da je u Francuskoj ADSL 768/192 flat = 19e mesecno. I da ga uvode istog ili narednog dana od dana podnosenja zahteva.

Nikolani je napisao(la):
Ja sam na Verat sajtu nasao da im je 2280din (sa porezom) 64k flat...

Aman već je bilo reči o ovome. Sajt nisu ažurirali, bar taj cenovnik.Pozovi telefonom pa ćeš dobiti prave informacije. Ali nemoj da se nadaš da je usluga svetska.Imaš temu na
ES-u pa vidi kako pljuju po Veratu. :mad:

Ma pljuju Verat i po ovom forumu :D
A sajt nisu azururali da ne bi imali navale korisnika. Neko crkava da dobije sto vise usera a ovima to ne treba ;)

Ne razumeme sta fali koriscenju wlana na sate, ima neko ko nece, nema i ne zeli da ima stalnu vezu ka netu , nego samo po potrebi, a opet ne zeli da se smara sa starom centralom i zauzecem telefona, placanjem impulsa!

poenta je u tome, shto svi provajderi koji nude wireless daju flat pa cena bila od 1000 do 7000 mesechno, ali ipak flat... i poenta wirelessa nije da ti samo zameni modem nego da ga uchini nepotrebnim...

Ili mozda nema telefon, a koristi NET iskljucivo za mail koji mu je izuzetno bitan. Poznajem dvoje ovakvih ljudi, pa mi je zato palo napamet. Doduse, ne zive na onih 2kvkm koje je B92 pokrio tako da nista od toga ...

IzNoGooD je napisao(la):
poenta je u tome, shto svi provajderi koji nude wireless daju flat pa cena bila od 1000 do 7000 mesechno, ali ipak flat... i poenta wirelessa nije da ti samo zameni modem nego da ga uchini nepotrebnim...

Slazemo se u potpunosti.
Koristim Pancevackog wlan provajdera, koji u ponudi ima i flat i satni pristup pa kako kome odgovara!

pa mislim stvarno...
kupice opremu i dati bar 100e da bi to radilo bolje od dialupa i onda ici 15 minuta da bi skidali email

e ja znam bar dvoje ljudi kojima je puno da daju 100e ako proveravaju samo mail i pre ce ici preko telefona

a mislim da su i svi ostali koji "samo provere mail" takvi

@Nikolani

kao sto Elojd rece
a naravno da ima jeftinijih varijanti wirelessa a opet da bude flat

pomenucu i ja par stvari

jaja na kalenicu su 11 dinara
psi i macke ne razlikuju boje
10 mbit flat u svedskoj kosta oko 20e mesecno
zirafe su gotovo u potpunosti neme
roger cable u canadi nudi 5mbit, ubivsi ponude adsl-a (do 3mbit asimetricno) za $29.95 mesecno

a sta vidim kao najvecu, (nije dostojno ni tako nazvati) "konkurencijom" je sbb, koji ako se uzmu dva paketa besplatno daje modem, a ako se ide na varijantu "samo proveravanje maila" moze se izaci i sa brzinom od 1mbit, jedan paket moze da traje 2 meseca, a sa najjeftinijim mislim da mogu da se skinu svi mailovi koji za to vreme stignu i da ostane jos.

Trziste ce pokazati da li je ovo glupa ideja ili nije . Bitno je da je nova ideja , nekome mozda i neka alternativa :)

pailhead je napisao(la):
e ja znam bar dvoje ljudi kojima je puno da daju 100e ako proveravaju samo mail i pre ce ici preko telefona

Nazalost, velikom broju ljudi je to mnogo da daju, ali "dvoje" pomenutih NEMA telefonsku liniju i vrlo rado bi dali 100e za opremu, ali cisto, for the record, za 100e kupujes prilicno jadnu opremu za wireless ;)
Da li bi i vise...samo da mogu da skinu postu...

PJ je napisao(la):
Nazalost, velikom broju ljudi je to mnogo da daju, ali "dvoje" pomenutih NEMA telefonsku liniju i vrlo rado bi dali 100e za opremu, ali cisto, for the record, za 100e kupujes prilicno jadnu opremu za wireless ;)
Da li bi i vise...samo da mogu da skinu postu...

To dvoje moze lepo da investira u wireless i da preko interneta telefonira pored koriscenja mail-a.

Nazad
Vrh Dno