Šta je novo?

B530 ili B650?

Bob Rock

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2007
Poena
319
Posto mi je monitor riknuo (Samsung 226bw) a planirao samo da ga uskoro menjam za neki LCD 32", ovo je samo ubrzalo stvari.

Znaci sluzice kao PC monitor tako da je Full HD obavezan, dosta HD fimova i malo TV-a.

Ubedite me zasto da dam 25000 din vise za B650?

A656 je opcija ali ne znam da li cu ga naci neotpakovanog, ili po nekoj OK ceni...

Svaka druga sugestija je dobrodosla...

Necu da te ubedjujem jer sam u potpuno istoj situaciji kao ti i odlucio se za B530. Verujem da B650 ima malo bolju sliku i 100Hz, ali s druge strane ima veci input lag i glossy ekran (sto meni ne prija).
Btw. ja gledam 40" verziju, sto i tebi preporucujem (ako hoces Full HD) i pazi da kad uzimas obavezno bude Samsung panel (imas s desne strane nalepnicu, version treba da bude SQxx ili SSxx).

Poslednja izmena:
Ja sam se odlučio za B650 verziju.

Malo off, ali blizu, zanima me koji je onda najbolji izbor do 100000din za tv, recimo 40" koji cu koristiti uglavnom kao monitor, input lag ovo ono, jaaako sam zbunjen???

Ja kupio B650, pa njega i preporučujem, malo preko 100k

Kad vec preporucujes, mogao bi i da objasnis koje su razlike, tj. sta se dobija za 350 evra razlike u ceni? ;)

Odličan kvalitet slike, po meni lično (mom oku bolji od 5x0), odličan multimedijalni player, za sada sam naišao samo na jedan fajl koji nije mogao da pročita. PiP koji je i nekog razloga izostavljen kod 5x0. Velike mogućnosti podešavanja slike i tona. Gomila dodatnog materijala u flashu tv-a za razbibrigu. Super odrađeni Yahoo gadgets...

Da ostavimo te dodatne gadget-e na stranu, a takodje i zvuk (totalno u drugom planu, posto se koristi HT sistem) - ako je u pitanju ISKLJUCIVO slika,kolika je razlika na tom polju - opet u odnosu na tih 350 evra?

E pa sad, 'ajde da kažem po meni je slika bolja za jedno 100E.

renne, kako B650 sarađuje sa titlovima uz MKV/DivX fajlove?

Naša slova? Veličina?

Naopako da ne zadovoljava nesto sto kosta (kod nas :wall: ) 1150 evra. Pitanje je samo da li za osetno manje pare moze da se pazari nesto priblizno kvalitetno...

renne, kako B650 sarađuje sa titlovima uz MKV/DivX fajlove?

Naša slova? Veličina?

Čita ih, bar ovo što ja imam, čita i naša slova. Jedino je veličina malo malena, bar za mene koji sam navikao na ogrone DVB titlove preko dreamboxa. Inače font je jako lep.

Evo kako izgledaju titlovi

Prilozi

• 26082009011.jpg
    26082009011.jpg
    36.8 KB · Pregleda: 202
  • 26082009012.jpg
    26082009012.jpg
    51.6 KB · Pregleda: 193
Titlovi deluju sasvim pristojno.
Treba mi jedan 32" da visi na zidu, za gledanje sa udaljenosti od 2m i ovo bi bio pun pogodak, ali 82.300 din mi zvuči baš mnogo za 32"....ali ako uzmem bilo koji full hd i popcorn, ovo je svega nekoliko hiljada skuplje....

Da, i ja sma razmišljao na taj način.

Odličan kvalitet slike, po meni lično (mom oku bolji od 5x0), odličan multimedijalni player, za sada sam naišao samo na jedan fajl koji nije mogao da pročita. PiP koji je i nekog razloga izostavljen kod 5x0. Velike mogućnosti podešavanja slike i tona. Gomila dodatnog materijala u flashu tv-a za razbibrigu. Super odrađeni Yahoo gadgets...

Sve je to divno, ali meni i Bob-u treba monitor.
Jel tebi uopste povezan na komp, ako jeste u kom modu ga drzis, kako prikazuje tekst/surf, igra neka itd.

Poslednja izmena:
Povezan. Na HDMI3(DVI).
Tekst je izuzetno oštar i čitljiv. Igre izgledaju bolje nego na bilo kom monitoru.

Razmisli o LG 32LH4000 za oko 53k dinara. FullHD, 100Hz, 50000:1 ma milina. U klasi izmedju B530 i B650, a po ceni blizi B530. Kazu da moze da se softverski moduje da pusta .mkv kao LH5000 (posto su navodno identicni, razlika samo u setovanjima u firmware-u).

Poslednja izmena:
Taj LG mi je već u interesantnom rangu cena. Gde si našao to za modovanje?

Samo mala opaska za 32" sa dva metra - to je malo predaleko za FullHD, a predaleko i za neki Desktop, osim ako u pitanju nije samo pokretanje filmova i igrica.
Ja radim na 32" ali sa 0.90-1.10m razdaljine.

Danas ubacio novi FW, nisam uočio neke razlike, osim dosta bržeg pokretanja filmova.

^^ Predpostavljam da se opaska odnosi na moja 2m :d
Meni je TV potreban, kao TV :)

OK, možda nekad povžem notebook (akcenat na možda), ali prvenstveno kao TV...

Razmisli o LG 32LH4000 za oko 53k dinara. FullHD, 100Hz, 50000:1 ma milina. U klasi izmedju B530 i B650, a po ceni blizi B530. Kazu da moze da se softverski moduje da pusta .mkv kao LH5000 (posto su navodno identicni, razlika samo u setovanjima u firmware-u).

Znam da je ovo Samsung tema, ali evo linka. Modovanje i ne zvuči tako opasno. Uđeš u skriveni meni i uključiš opciju :)

Uputstvo sa fotografijama:
http://gallery.wcw.dk/#42.10

Nego, jel ovo pušta MKV ili samo HD DivX?

Update
the formats are as follows
VIDEO:-
DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6,
Xvid1.00, Xvide1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-beta-1/beta-2,
Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264, AVC

AUDIO:-
AC3(Dolby Digital), Mpeg, MP3, PCM

FILE EXTENSIONS:-
(*.dat/*.mpg/*.mpeg/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/*.mkv/*.avi/*.divx

Poslednja izmena:
Ja imam LH5000 i pusta .mkv, cak i 1080p. Dakle i modovani LH4000 to isto moze... Vec i za 53k dinara je konkurentan (fullhd, 100Hz), a ovo je samo jos bonus... WDTV kosta 10000 din, a ovde ga dzabe dobijes... Ma best-buy 100%

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno