Šta je novo?

Azureus - pitanje.

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Zamolio bih moderatore, da mi jednostavno objasne jednu stvar. Zašto se svi threadovi u kojima se pominje P2P, a naročito Bit Torrent ne brišu, tj ne spada pod pirateriju. Zbog čega spada pod pirateriju , nešto što nisam pomenuo u mom threadu ( Starforce), a vezano je za Toca Race Driver 2. Jako me intersuje, jer uglavnom vodim računa o onome što pišem, a ne bih želeo da dođem opet u situaciju da mi zatvore thread ili još gore, nogu u ....
Hvala lepo.

borab je napisao(la):
Zašto se svi threadovi u kojima se pominje P2P, a naročito Bit Torrent ne brišu, tj ne spada pod pirateriju

Torrent klijenti se 'ladno preporučuju i na Microsoft Network-u (pogledaj www.msn.com -> download) tako da sasvim sigurno ne spadaju u pirateriju. Sa torrentom se može skidati piratski sadržaj isto kao što se to može činiti sa bilo kojim FTP programom ili browserom. Ali to što može nije razlog da se torrent svrsta u pirateriju, jer bi tada piraterija bili i svi FTP programi, download manageri i browseri.

malte ne , sve je piraterija, mozda 1% nije. Mislim, sta skidati sa torrentima da nije piraterija ? Pa cak i fotka madone se placa...sve se placa sem trial softwera i freeware-a, a za to ti ne treba torrent...Mislim, nece ljudi koristiti torrent da skidaju pdf dokumente i m$ read me fajlove....

gx-x je napisao(la):
malte ne , sve je piraterija, mozda 1% nije.
Ama kako public protokol može da bude piraterija i kako free programi koji ga koriste mogu biti piraterija?!

Kakve ima veze ko ga za šta koristi, to je privatna stvar svakog korisnika i o tome ovde ne pričamo.

pa oni nisu piraterija, mislim program i protokol, al 99.999% ljudi odmah posle instalacije svuku neki mp3 fajl i to je piraterija...

gx-x je napisao(la):
pa oni nisu piraterija, mislim program i protokol, al 99.999% ljudi odmah posle instalacije svuku neki mp3 fajl i to je piraterija...
To mi ne znamo šta oni svuku, to su pretpostavke. :smoke:

Tek sad mi ništa nije jasno. Znači , preporučuju ti Bit Torrent klijenta, ali kad ga upotrebiš i svučeš *.mp3, * .iso, *.* , onda te kazne. Uh, čoveče, tek sad mi je jasno da sam mator. Odoh na pecanje.

borab je napisao(la):
Tek sad mi ništa nije jasno. Znači , preporučuju ti Bit Torrent klijenta, ali kad ga upotrebiš i svučeš *.mp3, * .iso, *.* , onda te kazne. Uh, čoveče, tek sad mi je jasno da sam mator. Odoh na pecanje.
I ponesi laptop, pa wireless net i skidaj *.iso sa Bit Torrent-om :D

Pa vecina Linux distribucija , pogotovo u DVD izdanju postoje samo kao .torrent linkovi, bas iz razloga jer ne opterecuju server sa dl-om a i usteda na samom protoku je ogromna.
I nevidim razlog zasto je .torrent piraterija ili je vi iskljucivo za to koristite :) pa sad ste se za to zakacili.

borab je napisao(la):

I pištolj možeš legalno da poseduješ, ali ne smeš da ga koristiš sem u posebnim slučajevima.

bolje receno ne smes uopste da ga koristis ako imas "samo" dozvolu za posedovanje ;)

@kepa: nije ni sve za linux dzabe, kao ni sam linux :) (neke verzije, ne razumem se dovoljno)

Čovek pitao moderatore, a javili su se svi osim moderatora... ,)

Ronnie Coleman je napisao(la):
Čovek pitao moderatore, a javili su se svi osim moderatora... ,)
I ti si primetio, ha? :D

Vrh Dno