Šta je novo?

Azureus + Outpost FW = NAT problem....

• Začetnik teme Začetnik teme Dorry
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
720
Kako u Outpostu da podesim da u Azureusu vise mi se ne javlja NAT problem i da mi bude smajli zelen i srecan, a ne zut i tuzan 🙂 Ponekad mi se desava da vidim OK smajli, ali veoma retko. Da napomenem ovaj NAT problem ne utice na brzinu downloada/upload, ali me nekako nervira...

Погледај овај линк: http://www.outpostfirewall.com/forum/showthread.php?t=15851
Такође, могао би да подесиш да све што блокира Outpost запише у лог, што би требало да помогне у утврђивању шта се блокира, а не треба.
Престао сам да користим Outpost (врло лако га "преподесим" :S: , после чега је обично морала да падне реинсталација :wall: ), тако да не могу више да помогнем.
Поздрав и пуно среће у решавању проблема :wave:

Poslednja izmena:
Najverovatnije je to od provajdera jer i kod mene (wireless internet) mogu da iskljucim kompletno firewall (look'n'stop) i u azureusu smajli je i dalje zut. Ja nikad nisam imao zeleni smajli izgleda da su portovi za p2p zatvoreni.

@seth: Hvala na linku! :wave:

@matrix77: Jel si ti na HemoNetu?

Provalio sam, u stvari, pretpostavljam u cemu je problem: Na ruteru provajdera za wireless nije forwardowan port za P2P, tako da non-stop imam zuti smajli za NAT error.

ALI

Ponekad mi se ukljuci zeleni smajli, ali veoma retko :trust: OK, nevermind, bitno je da radi...

Poz!

Btw, zaboravio sam da navedem da se radi o Lavasoft firewallu, a ne Outpost, ali to nije bitno jer su isti, kao i podesavanja u njima 😉

Што се портова тиче, док не испробаш све, не можеш бити сасвим сигуран 😀 . А NAT проблем би требало да идентификује лампица у дну прозора, по средини (важи за Azureus 😉 ). Ако ти је брзина добра, нема преке потребе да се нешто мења (кад смајли за торент није зелен, мислим да га чешће проверава, нека ме неко исправи ако грешим ).

Poslednja izmena:
Dorry je napisao(la):
@matrix77: Jel si ti na HemoNetu?

Jesam 🙂
I pitao sam ih par puta u vezi toga ali uvek "onaj koji se razume u to" nije bio tu pa sam odustao.

Poslednja izmena:
Ma da, oni uvek tu pametuju... A zamisli, sta moze drugo covek da kaze kad ti uletis sa "Da li mozete da otvorite port xxxxx, tj da ga forwardujete, da ja ne bih vise primao NAT error u P2P clientu Azureus?" - Oni laici ce reci "nije tu X, dodijte sutra". Cista neprofesionalnost...

Elem, dobra vest od njih sto sam cuo - kupili su nov server, tako da net, pretpostavljam da si i ti primetio, ne zabusava vise... Na kom APu si? Ja sam na 03 sa mojom "custom made cantennom" 😀

Ja sam na AP 01 (mlin) i primetio sam i ja da internet u zadnje vreme ide kako treba, jos kad bi povecali malo brzinu...
roller.gif

...i kad bi ti dao malo vise para 🙂 Mislim da je 2500 za 128K - sto je puno, puno je! Za te pare imas 512 u BGu...

Nazad
Vrh Dno