Šta je novo?

Azureus - microtorrent poredjenje

• Začetnik teme Začetnik teme Arahne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Arahne

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
630
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkpad p50
Mobilni telefon
Samsung S9+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uzeo sam malo da poredim ponashanje microtorrenta u odnosu na azureus i evo shta kazu trenutni zakljuchci. Torrent je relativno mali 32 Mb, 34 seedera i 4 leechera. Oba programa su isto podeshena neogranichen down i 3 Kb up. Otvoreno je 50 konekcija. Nishta drugo nije radjeno na netu, Beotel 256 adsl. Azureus ga je skinuo za 38 minuta, microtorrent za sat i 9 minuta. Prihvatam da je razlika u vremenu ta koja je mozda uticala na veliku razliku u download mogucnostima, ali ipak je primetno brze radio Azureus. Ni u jednom trenutku microtorrent nije ishao u 27 Kb. VIdecu kad bude bilo necheg malo veceg sa drugachijim odnosom seedera i leechera, da li su rezultati isti.

Za kratke testove dosta uticaja ima broj max half open konekcija. One ti u sustini odredjuju brzinu kojom ces da se konektujes na peerove, sto se brze konektujes brze ce poceti i transfer. Ima patcheva za win koji povecavaju winXP ogranicenje, a takodje i u vecini torrent klijenata ima da se podesi. Takodje, treba biti oprezan sa gornjim limitim, jer ako krenu da se prave konekcije previse brzo oce da se zatupe routeri.

Moje dosadasnje iskustvo sa bittorent, bittornadom (ovaj sam dugo koristio) i bitcometom je da su manje vise isti, mada najvise koristim bitcomet zbog interfejsa. U sustini ne bi trebalo da postoje neke velike razlike izmedju klijenata u brzini, imho, jedino ako je neki bas shit :d

Bad MF je napisao(la):
Za kratke testove dosta uticaja ima broj max half open konekcija. One ti u sustini odredjuju brzinu kojom ces da se konektujes na peerove, sto se brze konektujes brze ce poceti i transfer. Ima patcheva za win koji povecavaju winXP ogranicenje, a takodje i u vecini torrent klijenata ima da se podesi.
Kao shto rekoh 50 konekcija.
Inache bitcommet 33 minuta.

Nisu isto half open i obicne konekcije, half open su konekcije koje su inicajalizovane ali se nisu jos do kraja uspostavile i njihov maximalni broj utice na brzinu kojom ce se uspostaviti konekcije i samim tim poceti transfer. Mada na nasim brzinama konekcija kad skidas CD ili DVD to ne utice mnogo...

Nazad
Vrh Dno