Šta je novo?

Azureus matematika

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Skidam fajl koji je velik 3.97GB, skinuo sam 3.76GB, program kaze skinuo si 86.5%, nesto mi ova matematika ne stima.

To isto u manjoj ili većoj meri rade i drugi programi (naročito Bitcomet). Ovde se pričalo u više navrata o tome ali nije bilo konačnog zaključka.

Ako izuzmemo eksplicitne hash fails, mislim da je glavni razlog činjenica da torrent barata sa parčićima (pieces) i da kada piece nije skinut do kraja (npr. otkačio nas program onoga od koga skidamo) on isti piece počne da skida od početka. Što nam je veza više zagušena to će više biti tajmauta i ovakvih "otkačinjanja" pa će time biti i više parčića koje ćemo morati da skidamo iznova.

Osim toga, neki programi (npr. uTorrent) pri merenju brzine mere celokupni saobraćaj vezan za torrent, ne samo download i upload, moguće je da se i to dodaje u ukupan zbir.

ta razlika ti stoji kao discarded u zagradi pored downloaded a razlog je upravo ovo sto ti je rekao wiz011

to se zove overhead i zavisi od broja konekcija jer veliki deo transfera otpada na IP trafic-u (pokusaju konektovanja, dogovora,..)
a Discarded je djubre u prenosu koje ne bi smelo da ima ili u jako malom procentu 1-2% ako ga ima vise znaci da neko od seeder-a salje lazno djubre i treba ga banovat.... il zabelezit IP adresu i hackovat PC 😛

Azureus računa procenat kao odnos potpuno skinutih parčića i veličine fajla. Tako da uvek skineš više nego što bi očekivao gledajući procenat. Taj višak otpada na parčiće kojima ne prolazi provera CRC-a,nepotpune parčiće i delove parčića koje si dobio više puta

Nazad
Vrh Dno