Šta je novo?

AZBOX - Diskusija

priznajem,nekada sam placao pretplatu ali sada sa prijateljem delim troskove upc kartice i imam sve sto moze da se gleda.nije mi jasno kakve ovo ima veze sa radnom temperaturom.ah da,i az box ima prekidac pozadi ali ga ne koristim,za reboot(jako,jako retko)se koristi dugme na daljincu:)
Ja se ne secam da sam koristio isto ali nije ni bitno.Inace po mojoj matematici oko 36 kesica moze da se napravi! :p

Pozdrav

pa vidi,tvoj kolega rece da ce mu trebati zbog onog hdd-a.salu na stranu,svi mi koji se ovde okupljamo smo ljubitelji slike i zvuka i brate,uzivamo u kvalitetu.nebitno je sta ko vise voli,punoletni smo,odabracemo ono sto nam vise pase.samo,zavaravamo se da je to za dz,sve kosta(uredjaji,internet paketi,dobar protok)pa i ova nasa upc kartica(duplo manje od tvoje matematike) zato,uzivaj i neka te kokicar dugo sluzi u zdravlju i veselju:)

dobrodosli ponovo na temu.nas uvoznike i dilere stalno teraju cim pomenemo az box.zato smo ponovo ovde.par informacija,antenall ce prodavati u veleprodaji a na malo ce biti u deltacom-u na banovom brdu.box bio u nis na atest. btw,vazno upozorenje vlasnicima popcorn-a.ne peci kokice direkt na uredjaju,nije higijenski,razletece se po celoj sobi.uzmi serpicu,ubaci kukuruz i malo ulja i poklopi.za nekoliko minuta imas sveze kokice.probao i ja na az box-u i nije uspelo,nisam mogao da postignem odgovarajucu temperaturu:D

Odlicna informacija. To isto sam kod drugara sa posla video, ali nisam zeleo da iznosim tu cinjenicu, jer bi me svi kritikovali.

slabo je to za astra 2(28e)satelit.vecinu tp-a ces izgubiti uvece.i zasto samo 3 satelita. koliko se secam,imas dm800,gubis puno dobrih hd kanala na ostalim satelitima.optimalno,mabo 140,motor 18,vbox pozicioner a pravo tesenje,mabo 185 offset:)

Nećeš naći kod nas T90 nigde.

evo ga "diler" ponovo.risiveri stigli kod ovlascenog distributera,elite 280 a premium 350:)

slabo je to za astra 2(28e)satelit.vecinu tp-a ces izgubiti uvece.i zasto samo 3 satelita. koliko se secam,imas dm800,gubis puno dobrih hd kanala na ostalim satelitima.optimalno,mabo 140,motor 18,vbox pozicioner a pravo tesenje,mabo 185 offset:)

Imas pravo, za astru 2 je problematican prijem. Ali ipak mnogo mi je draga T-90 antena, pravo je uzivanje promeniti kanal sa 28E na 1W bez cekanja da se okrene rotor. Planiram da montiram jos jednu u Belgiji, tamo nema problema sa prijemom, i ima da naguzim koliko god moze da stane lnb-ova na nju.

Evo jos malo slikica koga zanima na mom novom blogu:

http://www.vladimir-ilic.com/2009/08/wave-frontier-t-90-toroidal-dish-installation-for-2-tv-sets/

OFF:
Ume li ko da podesi T90 sa 8 LNB-ova. Covek koji mi je radio pre dve godine je stavio antenu, lnb-ove ali je lose podesio da sam mogao da gledam samo sa 4 istovremeno na jednom tv-u umesto 8. Doduse, prakticno sam batalio gledanje TV-a i nisam se bakcao da sredim to, niti sam palio risiver preko godinu dana, mada bi trebalo konacno da sredim da radi kako treba (ako nista drugo ono zbog roditelja).

Nije dobro podešen nulti satelit,samoje to u pitanju.

Moracu da procackam oko toga kada stignem. Mada koliko se secam prvo je stavio jedan sa 8 ulaza i jednim izlazom, da bi mi posle par meseci rekao da ne moze tako vec moraju dva od po 4 koji idu u jedan iz koga ide svih 8. Dao mi je te diseke, ali mi nije uspelo da podesim kako treba.

Poslednja izmena:
Dreambox je bolji kao sat risiver, AZ je bolji kao multimedijalna mašina.

Moracu da procackam oko toga kada stignem. Mada koliko se secam prvo je stavio jedan sa 8 ulaza i jednim izlazom, da bi mi posle par meseci rekao da ne moze tako vec moraju dva od po 4 koji idu u jedan iz koga ide svih 8. Dao mi je te diseke, ali mi nije uspelo da podesim kako treba.

Ma jok, lakse je i jeftinije uzeti jedan 8/1 diseqc 1.1 switch. Kod mene radi super, ne vidim razlog zasto komplikovati.

Sve je to super ali nije radilo sem za 4 satelita, a ja ne umem da podesim 8, doduse ni taj momak koji je instalirao nije umeo.

DM 500 je u pitanju, hvala za uputsvo, ali koliko se secam nije prepoznavao osim 4 satelita ma koliko pokusavao da podesim. Sada ne ne secam vise, kada mi prodju ispiti moram da odvojim jedan dan za to, mada nije mi ni problem ni da platim ko ume da namesti.

Ovaj je u pitanju

168.jpg

Poslednja izmena:
vladojko,probleme dm boxa resavajte negde drugde,ova konfiguracija 8/1 radi na az boxu ko singerica:D

Radi i na dreamboxu, jaka stvar, pa to radi na svakom normalnom risiveru.

DM 500 je u pitanju, hvala za uputsvo, ali koliko se secam nije prepoznavao osim 4 satelita ma koliko pokusavao da podesim. Sada ne ne secam vise, kada mi prodju ispiti moram da odvojim jedan dan za to, mada nije mi ni problem ni da platim ko ume da namesti.

Ovaj je u pitanju

garant nisi dobro podesio, ovaj switch moze da radi u 1.0 rezimu (AA/AB/BA/BB) gde ce zaista raditi samo 4 satelita. Da bi ti radilo svih 8, moras da koristis diseqc 1.1

Evo na korak sam da uzmem Azbox HD Elite koji ce ujedno pokriti i potrebe multimedijalne spravice (umesto WD TV Live).

Imao bih nekoliko pitanja:
1. Kakva je trenutna situacija sa reprodukcijom 1080p DTS mkv fajlova? Na nekim forumima pisu da je OK, na drugim da secka itd.
2. Moze li Azbox 24p?
3. Kako radi torrent klijent?
4. Pretpostavljam da obicni divx, avi (brrip) rade bez problema?

Jos ako imate nesto da dodate, predlog, slobodno izvolite. :)
Hvala!

Poslednja izmena:
1) Nikakva, ima problem sa DTS zvukom, sa FWD/RWD kontrolama i transferom preko mreze.
2) Ne trenutno, inace nema razloga da ne podrzi
3) Nije bas medju najboljim klijentima, ali zavrsava posao
4) To radi odlicno

Jow uvek je firmware u beti i ceka se dosta poboljsanja... ali se dosta i ceka...

1) Nikakva, ima problem sa DTS zvukom, sa FWD/RWD kontrolama i transferom preko mreze.
2) Ne trenutno, inace nema razloga da ne podrzi
3) Nije bas medju najboljim klijentima, ali zavrsava posao
4) To radi odlicno

Jow uvek je firmware u beti i ceka se dosta poboljsanja... ali se dosta i ceka...

Hvala na odgovorima.

Ovo za 1080p DTS vazi samo za preko mreze?
Sa USB HDD-a radi OK?

DTS ima generalni problem... ne samo sa mrezom vec i USB i Interni Hard Disk... Par zadnjih firmware je donelo neke promene, tako da mi deluje da intezivno rade na tome.

A DTS preko spoljnog dekodera /AV risiver/ pa na zvucnike?
pretpostavljam da je to OK....
I ja ovih dana ozbiljno razmisljam o njemu...
I ta me multimedijalna, a pogotovu .mkv podrska, zanima...

poz....

AzBox ima trenutno problema sa DTS-om kako kod okrenes :) I preko HDMI, i preko externog receivera, i down sampling na stereo cak pucketa i krcka. Nema neki workaround za to...

Dobro stvar je da imaju DTS licencu pa ce sigurno hteti da opravdaju tu investiciju... Samo je pitanje kada ce to resiti... Ja sam AzBox uzeo dosta rano, pa malo i gubim strpljenje sto se cekanja tice :)

Ali opet nemam neku alternativu jer trenutno to je najbolji satelitski receiver sto se multimedije tice... :(

Uzeo sam Azbox HD Elite. Za sada sve radi OK. DTS jos nisam probao.

Imao bih dva pitanja (ponovo) :)

1. Ne mogu da namestim sharing file-ova na relaciji Axbox - Windows XP (NTFS) kroz TP-Link TL-R402M ruter. Azbox vidi workgroup i racunar, ali ne vidi sharovani folder.
2. Mogu li zvuk sa Azboxa prikljuciti na obicno audio pojacalo, a sliku preko HDMI. Zelimo slusati radio stanice, ali ne na TV zvucnicima, nego preko pojacala i klasicnih zvucnika.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno