Šta je novo?

AZBOX - Diskusija

ta saka hd kanala broji kod mene 61+jedno 2500 kodiranih sd kanala i 3-4 k slobodnih.ne mogu da pratim 121 hd kanal iz raznoraznih razloga(ne placam sky uk i it,soliter iza kuce pa nemam 5-6 satelita,mnogi ne mogu u cs) svaki hobi kosta.mene ovaj kosta 2700 mesecno.ja vise nemam kola i ne idem na pecanje.bio sam sarandjija,pristalica pokreta uhvati i pusti.sta mislite koliko me kostao taj hobi? btw,i tada sam imao sat. tv

@Zvone

"4:2:2 hd feed"

Trebalo bi da se odnosi na prenose nekih utakmica za potrebe televizija. Na primer ja radim na televiziji i dobijem parametre za neku utakmicu koju prenosimo (poziciju satelita, frekvenciju, polarizaciju i BISS ključ) i te podatke onda obelodanim na nekom forumu i onda svi koji imaju odgovarajuću opremu mogu da prate taj feed.
Ovakvi prenosi uglavnom su kodirani u 4:2:2 color space-u i ne mogu se otvoriti na nekim receiver-ima. Zato ih je Starac Sveta nazvao kako ih je nazvao.

Ovo što sam napisao važi za SD, nisam imao prilike da radim sa HD prenosima pa ne znam da li se ozbiljniji HD prenosi i rade u nečem slabijem od 4:2:2

@Starac Sveta

Kada neko kaže 2500 kodiranih kanala i 4000 FTA digne mi se kosa na glavi. To sam navikao da čujem od preveranata koji ugrađuju antene i prže ljude sa raznim pričama. Na poslu koristim DM 800 HD i CS koji plaćamo 50 € mesečno i verovatno postoji mogućnost da se otvori toliko kanala ali realno za kućnog korisnika sve to može da se svede na 100-inak SD kanala. Za naše područije to bi bilo nešto što D3 ima u kompletnoj ponudi.

Poslednja izmena:
naravno da ne gledam sve ali to dobijam za tu sumu gledao ili ne.meni su vazni hd kanali i to redovno pratim kada vec imam lcd.on je i namenjen hd kanalima.kakva je slika od d3 na lcd-u? za nju je najbolji ctr tv.imam ja i d3 i totaltv(u vikendici za roditelje )i 2mb sbb interneta ali i dalje tvrdim,ako hocete hd-najbolji je satelit.

mnogo to skupo, mora da se ugrađuje :)
btw. znam od koga i uzima

@Starac Sveta

Slažem se, ako neko hoće da gleda HD - jedino satelit. Druga opcija je Radijus Vektor i HD kablovska :)
Ovo za D3 sam ti rekao što se tiče izbora kanala, da se ne lažemo većinu stvari imaš i na D3. Liga šampiona, HBO, muzika... I svakako je jednostavnije i jeftinije.

@renne, DJmihailo i tomato

Smešno a? Šta ćeš takav je posao, ni ja ga ne volim :)

Kada neko kaže 2500 kodiranih kanala i 4000 FTA digne mi se kosa na glavi. To sam navikao da čujem od preveranata koji ugrađuju antene i prže ljude sa raznim pričama. Na poslu koristim DM 800 HD i CS koji plaćamo 50 € mesečno i verovatno postoji mogućnost da se otvori toliko kanala ali realno za kućnog korisnika sve to može da se svede na 100-inak SD kanala. Za naše područije to bi bilo nešto što D3 ima u kompletnoj ponudi.

Dok je ovaca bice i sisanja. Svako sa malo mozga u glavi moze da ima CS uz jednu originalnu karticu koja kosta daleko manje od 50E mesecno.

vec smo govorili o komforu.ti si ugradio torodijal zbog komfora,e pa i mi placamo zbog komfora.nema izgorelih kartica,seckanja, jurnjave za peed-ovima,nerviranja,podrska u svako doba ,sve nariktano,ostaje ti da se zavalis i gledas.

Pa jesam u Belgiji ali imam i ovu antenicu u Srbiji da se nadje kad dodjem na odmor :)

Izvinjavam se onda :)

Reci na primer, da li ti prolaze npr C+ Sport kanali sa Thora i Sentata Sports sa 28.2 na toj anteni na lokaciji ovde?

Ti to naravno znas, ali za druge info da nisu svi transponderi iste jacine i to sto imaju nesto sa nekog satelita ne znaci da ce imati sve ostalo.

Na primer ona dva gore navedena transpondera sa 125cm antenom u BG su onako ok, ali ne verujem da bi prosli na bilo kakvoj multifeed kombinaciji.

Setanta sport 1 i 2 ne rade, ali mi rade obican Setanta Sport i Setanta Ireland.
Thor nece ni da cuje. Ne zaboravi da sam ja 200 km juzno od Beograda, i da su 1W i 28E manje vise krajnji LNB-ovi na anteni. Mozda bi u centralnoj poziciji antene nesto i uhvatilo, ali cisto sumnjam.

Iskreno, ne treba mi da hvata sve to, ima milion drugih kanala na ovim ostalim satelitima koji rade bez ikakvog problema. A i ovaj Telekom ADSL je bas brz, radi cccam ki metak :)

Hvala na info. Nisam ni mislio da osporavam to kao resenje, nego me je zanimalo, bas iz razloga sto su te pozicije dosta van fokusa.

i?

dobro gospodo, gde to (azbx) moze da se kupi, u Beogradu?

jos

jedno pitanje:

da li azbox ima ugradjen pozicioner?

Pa nisco moz' da teras Stab ili neki SuperJack ladno ...

Poslednja izmena:
Jel Azbox podrzava DTS, Dolby Digital 5.1 ?

naravno, opticki audio izlaz.sinoc se nesto zezao sa daljincem i iz cista mira udjem na svoj pc.a tamo,moji filmovi,slike muzika.media plejer sve pusta ali samo ono sto je u onim zutim kovertama na desktopu.

dobrodosli ponovo na temu.nas uvoznike i dilere stalno teraju cim pomenemo az box.zato smo ponovo ovde.par informacija,antenall ce prodavati u veleprodaji a na malo ce biti u deltacom-u na banovom brdu.box bio u nis na atest. btw,vazno upozorenje vlasnicima popcorn-a.ne peci kokice direkt na uredjaju,nije higijenski,razletece se po celoj sobi.uzmi serpicu,ubaci kukuruz i malo ulja i poklopi.za nekoliko minuta imas sveze kokice.probao i ja na az box-u i nije uspelo,nisam mogao da postignem odgovarajucu temperaturu:D

dobrodosli ponovo na temu.nas uvoznike i dilere stalno teraju cim pomenemo az box.zato smo ponovo ovde.par informacija,antenall ce prodavati u veleprodaji a na malo ce biti u deltacom-u na banovom brdu.box bio u nis na atest. btw,vazno upozorenje vlasnicima popcorn-a.ne peci kokice direkt na uredjaju,nije higijenski,razletece se po celoj sobi.uzmi serpicu,ubaci kukuruz i malo ulja i poklopi.za nekoliko minuta imas sveze kokice.probao i ja na az box-u i nije uspelo,nisam mogao da postignem odgovarajucu temperaturu:D

:D kolko li kokica moze samo da se iskoka mesecno za jednu cs pretplatu? :smoke:

Pozdrav

ako je kesica kokica 50 dinara....oko 12 kesica mesechno x)

Poslednja izmena:
priznajem,nekada sam placao pretplatu ali sada sa prijateljem delim troskove upc kartice i imam sve sto moze da se gleda.nije mi jasno kakve ovo ima veze sa radnom temperaturom.ah da,i az box ima prekidac pozadi ali ga ne koristim,za reboot(jako,jako retko)se koristi dugme na daljincu:)

Nazad
Vrh Dno