Šta je novo?

AZBOX - Diskusija

Starac Sveta

Slavan
Učlanjen(a)
31.03.2008
Poena
320
samo se malo strpite.uskoro izlazi sat. hd risiver az box premium baziran na linuxu,spreman za cs a ima i ono sto vas zanima.podrzava 1080p cita .mke i sve ostalo ima wlan,izlazi direkt na you tube i slicne sajtove i kosta 300e.pogledajte recenziju beta testera @telesat na forumu novisf.

samo se malo strpite.uskoro izlazi sat. hd risiver az box premium baziran na linuxu,spreman za cs a ima i ono sto vas zanima.podrzava 1080p cita .mke i sve ostalo ima wlan,izlazi direkt na you tube i slicne sajtove i kosta 300e.pogledajte recenziju beta testera @telesat na forumu novisf.
da malo osvezim temu,pojavio se u halo oglasima,sutra kupujem:)

Az box

da malo osvezim temu,pojavio se u halo oglasima,sutra kupujem:)

Video sam to i sobzirom da se internet u Srbiji mnogo unapredio odustajem od kupovine istog zato sto sve sto ide uzivo mogu da dovucem na svoj comp kad ja hocu da gledam a najranije vec od 12 h+ od trenutka emitovanja.A nacuo sam o skorom novom povecanju brzine za VIP korisnike!

Ps:azbox=390 e
antena+convertor=180 e
eventualno neki card saring=100 e

veoma skupa zabava.

Poslednja izmena:
az box=340,mala ispravka.pa ocigledno nisi nikada imao sat. televiziju kada tako razmisljas.nije sve u filmovima.prednost live dozivljaja bilo sportskog bilo koncerta ili nekog dokumentarca je ono sto mene privlaci znaci sada i odmah na stotinak hd i nekoliko hiljada sd kanala,izbor je veliki.a sto se tice skidanja sa neta,pa az box osim pristupa you toube-u ima mogucnost pristupa torentima pa ti pc i ne treba.kada sve to povezes hdmi-jem na svoj lcd-plazmu uzivanje je potpuno.naravno i av risiver da se sve kompletira.kosta ali ko voli moze da se snadje evo ja sam se odrekao auta:)

Na sajtu www.azbox.eu sam našao ovo:
AZ HD ELITE 299,- EUR
1x CA , 2x CI , 2x USB 2.0 PVR , 1x DVB-S2 , LAN (WIFI is possible by USB WIFI dongle)
AZ HD PREMIUM 349,-EUR
same as ELITE ++ WI-FI , UNI RCU , SATA HDD , , external power supply

Znači li to da ovaj Elite nema mogućnost ugradnje HHD-a? Može li onda na externi HDD da snima, preko USB-a? Wi-fi mi i ne treba jer je prespor za HD. Šta mu znači ono 'UNI RCU'? I zašto navode za Premium da ima 'external psu', znači li to da Elite ima neki interni zvrndavac od napajanja?

Radi li dekoding DTS-a? Podržava li NTFS ili EXT3 formatirane diskove?

Čitao sam neke recenzije o ovom uređaju po netu, ali mi tek sad nije jasno šta sve podržava, koje su razlike između 2 modela i sl.

P.S. Ovi na halo-oglasima prodaju Elite model po ceni Premiuma ... ahh Srbijo ...

kada bude stigao kod mene imacu vise informacija.za sada znam da cita NTFS ali ne snima,snima na EXT2/3 i fat32,podrzava dts(opticki audio izlaz) ali ne znam ima li dekoder,na napajanje se niko nije zalio a sto se tice cene mislim da je korektna obzirom na troskove licnog uvoza.jedino ako imas rodbinu napolju pa da ga prosvercuju preko grane.

@Starac Sveta: Kad stiže? Jedva čekam prve utiske.

Konkretno, ja bih se odrekao i mesta za interni HDD, ako snimanje na eksterni USB-disk funkcioniše kako treba. U tom slučaju bi verovatno i torrenti na eksterni disk šljakali kako treba, mada, ni to mi nije presudno. Ako podržava ext2/3 - super, znači mogu i fajlovi preko 4GB.

I bilo bi lepo da može barem da konvertuje DTS u običan stereo i pusti preko činčeva, za prvu pomoć dok ne nabavim a/v reciever (ne mogu sve u isto vreme, mnogo je kume $$$).

stize tek u utorak,kasno narucen juce(ujutru narucis-sutradan stize).ja ti nisam strucnjak za torrente koliko znam ubacuje se jedan programcic u njega ali ako vec nije bice u novom softveru integrisan torrent client,podrska risiveru je izuzetna,nedeljno izlaze nove verzije,pluginzi ko na traci,pogledaj malo po netu i imaces odgovore na sva pitanja.

az box=340,mala ispravka.pa ocigledno nisi nikada imao sat. televiziju kada tako razmisljas.nije sve u filmovima.prednost live dozivljaja bilo sportskog bilo koncerta ili nekog dokumentarca je ono sto mene privlaci znaci sada i odmah na stotinak hd i nekoliko hiljada sd kanala,izbor je veliki.a sto se tice skidanja sa neta,pa az box osim pristupa you toube-u ima mogucnost pristupa torentima pa ti pc i ne treba.kada sve to povezes hdmi-jem na svoj lcd-plazmu uzivanje je potpuno.naravno i av risiver da se sve kompletira.kosta ali ko voli moze da se snadje evo ja sam se odrekao auta:)

Prvi analogni reciver sam kupio u Yugoslavia comercu-Sony davne 1990 godine marke Uniden i antenu 1.8 m, a prvu satelitsku karticu SS1 davne 1998g.;)

pa tek sada te na razumem.ko jednom udje u svet sat. tel. tesko iz nje izlazi,pogotovo sada u eri hd tv.ja menjam hd risiver jer je ovaj puno napredniji u odnosu na kathrein.naime meni je pc u drugoj sobi pa sam morao da razvucem 20 metara lan kabla do risivera ,zbog cs-a,sada cu u svojoj sobi imati mali multimedijalni centar.posto ima broswer izlazis na net a ne samo na you tube koji je meni opet prioritet kao starom rokeru.a you toube je sada16-9 + hd:)

pa tek sada te na razumem.ko jednom udje u svet sat. tel. tesko iz nje izlazi,pogotovo sada u eri hd tv.ja menjam hd risiver jer je ovaj puno napredniji u odnosu na kathrein.naime meni je pc u drugoj sobi pa sam morao da razvucem 20 metara lan kabla do risivera ,zbog cs-a,sada cu u svojoj sobi imati mali multimedijalni centar.posto ima broswer izlazis na net a ne samo na you tube koji je meni opet prioritet kao starom rokeru.a you toube je sada16-9 + hd:)

Ok.Z:)amolicu te za pomoc a preko PM.Unapred hvala!!!

evo ukratko impresije.odusevljen sam.jednostavan i mocan.idealan za mene,pc analfabetu.otvorio hd kanale koje nije mogao kathrein premijere i canal+,cita sa usb stick-a video,foto i mp3.otvara i pusta you tube,nijednom se nije zablesavio,otvrio sam mu do sada 20% mogucnosti nastavak veceras.nemam na hardu mkv pa ne znam kakav je u tome.

Kakva je slika preko hdmi,vidim da imaju dosta primedbe na kvalitet prenosa slike tj da je slicna analognom SD ?

sd je bolja od kathreina a hd je tu negde,vazno je podesiti rezoluciju kao na tv-u(kod mene 720p)

Ako se ne varam, uzeo si azbox 'elite' model? Jer u njemu nema predviđeno mesto i (IDE ili SATA) konektor za hard-disk?

@Starac Sveta Postoji li sansa za neki mini review AZBOX uredjaja? Neke fotkice, dimenzije i sl. THX

ovaj box je za nas nepismene napravljen ali posto jos nije softverski finalizovan vi pismeni mozete sami da ubacujete sve i svasta.meni ostaje da cekam ili da kukam za pomoc.ipak on je vec sada daleko najjednostavniji linux risiver za rukovanje.zamislite samo ubacivanje novog fw,na netu si,startas sa ok,sacekas da on sve odradi,sam se restarta,sacuva ti sve setinge,ti samo izadjes na neki kanal i nastavis gde si stao.@ gblada ima na netu puno toga,preporucujem(ako je dozvoljeno)novi site,azbox 4yu,gde se okuplja ekipa za podrsku sa legendarnim telesatom na celu. ps.moj je elite,pala cena,320.premium nije jos stigao kod nas.

A Elite preko USB podrzava HDD i jer potpuno funkcionalan kao i kod Premium samo sto mora biti sa strane?

naravno,samo stonisam uspeo da pogledam nista sa mog wd my book a snimljeno sa kathreina.cekam novi fw ili pomoc prijatelja:)

AZBOX je stvarno cudo uredjaj. SAT HD + HD player + Audio/Video player + za net + Recorder w. HDD.... extra! Krivo mi je sto trenutno ne mogu da ga priustim, uredjaj pa uz to i antena i motor i "mesecno odrzavanje" ali otom potom. Za HD kanale (mozda sam pitao ranije ali se ne secam) kolika mi antena treba kao optimum? Mogao bih da je stavim ili na prozor ili (skoro nemoguce) na kosi krov zgrade.

AZBOX je stvarno cudo uredjaj. SAT HD + HD player + Audio/Video player + za net + Recorder w. HDD.... extra! Krivo mi je sto trenutno ne mogu da ga priustim, uredjaj pa uz to i antena i motor i "mesecno odrzavanje" ali otom potom. Za HD kanale (mozda sam pitao ranije ali se ne secam) kolika mi antena treba kao optimum? Mogao bih da je stavim ili na prozor ili (skoro nemoguce) na kosi krov zgrade.
Vlado, pa tebe svuda ima!:D (pozdrav od Totalnog laika sa HIFI-foruma)
Interesuje me gde ima da se nabavi ovo cudo kod nas i koja mu je cena?
Da li je ovo bolja varijanta od nekog dobrog HTPC sa SKY STAR karticom?
Kakva je situacija sa nasim kanalima, tj koliko ih ima na satelitu, koji su, i kakav je kvalitet slike?
Pozz i hvala

za pocetak,mozes ga koristiti kao medija plejer,bez antene,moze se konektovati na pc i obratno pa da ti ljudi salju ripove,pa you toube plejer itd,mogucnosti su ogromne.u sebi ima sigma cip koji se koristi u br plejerima.sto se antene tice,optimum je mabo140+motor,prozor okrenut ka jugu.

AZBOX zvuci extra. Nisam ga uzivo video pa ne mogu reci kakav je kada se poredi sa HTPC. Mozda je za isti novac isplatljiviji ali HTPC je uvek flexibilniji (mozda za dosta veci novac). Meni je PC u istoj sobi sa ostatkom sistema tako da samo kao player ne bi mi mnogo znacio, ali opet moracu da cekam da se finansijski sredim, heh. Meni je prozor jugo-istok.

ja dok to očima ne vidim ne verujem, zato foto aparat u ruke. zanima me kako plejer izgleda, kako meni izgleda, kako izgledaju HD kanali pa čak i neki mkv ako naravno nije problem.

ja dok to očima ne vidim ne verujem, zato foto aparat u ruke. zanima me kako plejer izgleda, kako meni izgleda, kako izgledaju HD kanali pa čak i neki mkv ako naravno nije problem.
zato put pod noge,exerni hdd pod misku(sa sopstvenim napajanjem) pun mkv-a pa ces se uveriti.dobrodosao:)

Nazad
Vrh Dno