Šta je novo?

AXXO - koji program koristi???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

japi

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2005
Poena
309
Da li neko zna slucajno koji program koristi cuvni AXXO za ripovanje diskova???

Sto bi te to interesovalo. Ja sam pogledao preko 20 njegovih ripova i kvalitet nije nista specijalno. Sasvim obicno koliko se moze ocekivati od neke DVDDecrypter+AGK kombinacije

Bogami, ja samo njegova "izdanja" skidam, naravno, ako je nesto novije, znam da ne mogu da pogresim. A kvalitet je stvarno ok.

Kvalitet je uglavnom ok za 1CD ripove. Naleteo sam do sada na dva tri filma koji su bili lošiji, a jedan je imao nesinhronizovan zvuk.

Auto GK koristi. S pravim podesavanjem istog program daje odlicne rezultate. Znaci morate malo da experimentisete ili da vam neko kaze kako sta i to je to. Inace duzi filmovi (tipa 2 sata) vec ne mogu da se napakuju na 700MB a da budu odlicni. Uvek je preporuka spakovati na 1400MB i nasvirati zvuk za kusur ;)
To je uzrok mozda malo losijem kvalitetu a ne sinhronizan zvuk je vec neka greska pri kompresiji, nailazio sam na takve slucajeve... Inace AXXO-va izdanja su skroz Ok, ali ne mogu da iskacu od drugih. U svakom slucaju skidajte samo Xvid :)

Ljudi, skidajte x264 DVDRipove! Normalan film od ~90 minuta je oko 500-550MB, a kvalitetom su ispred Xvid ;) Jos samo da se omasove i da se ljudi naviknu da ih koriste...

Zao mi je sto vracam Tpic iz mrtvih ali moram da dodam dve recenice.
Prva: aXXo ne koristi Auto GK jer svi dobro znate da Ato Gk ne daje rezultate kao nejgovi ripovi, on koristi Virtual Dub Mod sa nekim specijalnim podesavanjima i sa njegovim specijalnim MPEG matricama koje "predpostavljaju" da je sam napravio.
Druga: Falcon care slazem se da je x264 ne sjajan nego fantastican kodek ali brate kako taj isti film da pustim na DVD playeru kad mi on pusta samo divx i xvid ? Aj sad ? :)

Mozda je vreme da razmisliš o nekom uređaju tipa WD TV HD Media Player ili Popcorn Hour A-110 ;)

Ajd kad se spominje AXXO da iskoristim temu za malo upozorenje... Pojavili su se lažni AXXO filmovi, koje kad skinete dobijete upozorenje da možete da ih gledate samo sa posebnim playerom. Dotični player je veoma gadan spyware (ako ne i nešto gore). Postoji način da se takav film dekodira pomoću izvesnog perl skripta, mada najčešće nećete ni naći ono što verujete da ste skinuli.

Pretpostavljam da iza ovoga stoji neka organizacija koja se bori protiv piraterije. Stvar je očigledno protivzakonita, ali ko da dokaže ko stoji iza svega.

reklo bi se da koristi gordian knoth ( bez auto), malo je komplikovaniji za upotrebu ali je zato najbolji...
btw. pored axxo-a odlicne ripove prave i klaxxon, fxm i fxg

Prilozi

• 1.png
    1.png
    47.9 KB · Pregleda: 70
  • 2.png
    2.png
    37.1 KB · Pregleda: 60
  • mp3.png
    mp3.png
    51.7 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Urgh ljudi, imate 22" monitore, C2D masine i JOS UVEK gledate budjavi DIVX. Meni licno je minimum DVD, a sve vise i vise 'konzumiram' HD u 720p/1080p ;)

Inace i ja imam AutoGK, cisto da 'se nadje' i smatram da je program odlican.

Axxo ako se dobro secam jos koristi divx5 :( ...

Poslednja izmena:
Ja u zadnje vrijeme skidam isključivo m-HD x264 :)

Dobar je h264. I ja volim da skinem njega ako ima taj film koji me zanima u toj varijanti.

m-HD su odlicni... Ima i x264 mkv ripova od 400mb. Koji su screen to screen mnogo bolji od DivX!

aXXo - ne mogu da smislim tog klinca i njegove prepakovane ripove. Još kada vidim da stavi AC3 na film od 700MB... Auuu. Skidao sam samo (dok nisam prešao na 720p) scene izdanja.

Nabukodonosor nije H264 vec x264 osim ako ne skidas stvarno H264 full hd od 30+ gb ;)
Swiper je potpuno u pravu za axxo no to drzite se topica i nemojte rasravlajati sta je bolje i sta skidate ;)

Poslednja izmena:
A odakle se to legalno skidaju ripovi? Ja ne znam.
Dok ne naucim, ovaj topic je locked ;)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno