Šta je novo?

Hardver AW2723DF ili S3422DWG

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Labello

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2017
Poena
695
Uskoro krecem u sastavljanje novog gaming racunara, i pored komponenti, imam nedoumicu oko izbora monitora.
Cenovno su jako blizu, jer bi ih uzeo ovde kod nas. Jedan je IPS, drugi VA UW. 240hz vs 144hz..

Potrebna mi je pomoc sta je bolje uzeti, prelazak sa HD 60hz monitora. Malo me je razmazio OLED tv, pa sam gledao i nove OLED 27" monitore koji teze ka ceni od 1K evra, sto mi je malo previse.
Da je dostupan AW3423DW po toj ceni, mozda bih prezalio i jurio njega. Iz nekog razloga je kod nas drasticno skuplji nego sto treba.

Sa jedne strane bih da probam UW, i sa 144hz nece mi trebati neka preterana jaka graficka da to iznese sve u 1440p (100-144hz-a).
Dok sa 240, tu nece ni 4090 da mi pomogne, e sad pitanje kakav je overdrive ako su igre tu oko 100-144hz-a na primer (neke vise, neke manje).

Ostatak kompa najverovatnije AM5 platforma sa midrange grafickom kartom (7800XT / 4070).

Sa monitorom idem na duze staze, sadasnji Dell je star vec 11 godina, a kao da sam ga juce izvadio iz kutije.

Pocnes od - do budzeta .. 2 ili 4K pa da krenemo sa preporukama 😎
Izvinjenje ne videh kartu koju uzimas, ocigledno ides na 2K , e sad budzet..
Dodatak .. AW2723DF ako bas hoces DELL-a IPS, dobar VRR, alternativno Gigabyte M27Qx

Poslednja izmena:
Pa budzet je tu oko 70-80K.
Ali ova dva modela su mi u suzenom izboru, ali dobro, moze i neka alternativa ako je bas dobra.

Pa 2K mi je fokus, 4K bi zahtevao dodatna ulaganja, a i ovo mi je previse, u jednom trenutku sam bio da idem na HD, ali 165hz.
Ne igram se toliko kao pre na kompu, ali UW me vuce zbog imerzije rpg igara koje najvise i preferiram.

Vidim da ce na kraju da mi proradi stari kalkulant u sebi kao kod kolege Artur Morgana. :D

Nazad
Vrh Dno