Šta je novo?

AVR Onkyo HDMI passthrough - standby; grejanje?

Ma salio sam se za unimer...pretpostavljam ako radi kod drugih, radice i kod mene....samo da nadjem neki tihi cooler...pretpostavljam da je 140mm sasvim dovoljno

Sta se tu konrektno hladi tj kolika je povrsina koju treba ohladiti?
Arctic Cooling i Fractal Design 14cm su dobri ventovi. :)

Pa hladim hdmi plocu, ona je najosetljivija, to je taman za neku 14-icu...e sada, jedino o cemu razmisljam je sto su svi ventilatori na 12V, a pretpostavljam da je usb 5V...

Koliko je ta hdmi plocica?
Vecina ventilatora moze da radi i na 5V (ili manje), radice na manje RPM sto je i dobro, pravice manju buku a verovatno ce biti dovoljno da ohladi.

Ma nista velika, npr kao tvoja zvucna, tako nesto...

Dosta ti je tu i 12cm, moze i 14cm, sve preko je preterivanje.

To je slucaj kod mene.Ja sam probao sa dva ispravljaca od 12v i od 7,5v i dosta manju buku pravi ovaj od 7,5v tako da sam njega stavio.Kuleri po default-u vrte na 600rpm i onako prave solidnu buku,a ja ne mogu da im smanjim broj obrtaja.Tako da sam stavio ispravljac koji radi na 7,5v i samim tim kuleri rade na manjem broju obrtaja i prave manju buku.I opet mogu da izvuku vruc vazduh i da drze risiver mlakim.

Koliko je ta hdmi plocica?
Vecina ventilatora moze da radi i na 5V (ili manje), radice na manje RPM sto je i dobro, pravice manju buku a verovatno ce biti dovoljno da ohladi.

Kod mene na avr, povrsina iznad hdmi ploce je otprilike kao 2x 12cm fan tako da sam stavio dva komada Scythe na 5V preko ispravljaca za tel. Ne cuju se uopste, izbegao sam "prljanje" struje usled obrtaja fanova avr je mlak. Jeidno sto moram rucno da ih ukljucujem i iskljucujem ali to je vec postala rutina za filmove.

Staavio jednu 12-icu (bar mislim da jeste, izvadio iz nekog kucista), AVR hladan kao led...nisam ga nesto odvaljivao, ali se ponasa kao da nije ukljucen :)

Da ne otvaram novu temu : imam onkyo TX-NR1009S 9.2 i 2 subwoofera . Jedan sam ubacio u sub mesto ,gde bi trebalo udenuti kabal od drugog ? Da li u prikljucak odmah ispod ovog obelezenog ?

Da... prvo potrazi odgovarajuce mesto za svaki pa tek onda uradi kalibraciju sistema. Sta cini ostatak sistema?

Da, sw pre out iste je boje. Podesi u podesavanjima, ako treba, da imas 2x sw. Imas u uputstvu sve detaljno.

Da,praticu uputstvo naravno. Samo nije bilo nista o drugom subwooferu .

Thanks Vlado .

Pojma nemam o cemu pricas Vlado :) .

Ovo pdf uputstvo a onkyo sajta mi je skroz konfuzno a nemam stampano . Prikacio sam sve juce znaci 2 kef suba i T305 komplet , onkyou i htpc . Htpc sam stavio na pc ulaz i pokrenem blu ray ...sve ok,trese za sve pare ,i to samo kalibirsano sa audyssey . Nema nikoga u Kg ko bi mogao da mi t ofino sredi a meni ce trebati meseci da sve opcije pretresem , buduci da do sada nisam imao av risiver.
I ste se desi..nesto sam jebavao oko setup ,audio,video i negde sam menjao nesto za video ono passthr,direct... ne znam vise sta . I sada penis , nemam zvuk kada pustim bilo sta od videa sa htpc . Kada nakacim usb stick pozadi ...muzika radi za sve pare .
Ali videos ..nema zvuka pa to ti je. Pretresao sam sve one setupe,menjao ono sto mi je logicno i nista. Vlado help !!!!

Ako ides na ovu stranu ,da svratis ti na vopi ( vise komada) i dok ti pretreses sve i pevac ce u rerni da dobije zlatnozutu boju :)

Kako ti povezan komp, preko hdmi?
Probaj u podesavanja gde dodeljujes koji audio ulaz ide uz koji video. Proveri i na kompu da se nije promenio default audio i sl.
Na zalost ne idem skoro na tu stranu, mada bih voleo da je drugacije. :)

Hajde popodne cu sve da uslikam detaljno i otvoricu novu temu da ne trujem ovde :) A tebi hvala ,again. Ako znas nekoga ovde u blizini da zna sa ovim ...samo javni :)

Pozdrav svima!
Da ne bih otvarao novu temu, odlucio sam da postujem ovde, tema je donekle slicna. Naime, nedavno sam kupio hk avr 370. Za sad jedini source mi je komp na kome imam dosta hd filmova i flac muzike. Reciver sa kompom povezujem putem HDMI kabla. Ne znam kako da napravim setup na kompjuteru tako da se digitalni signal (bilo audio ili video) bez ikakve obrade na kompjuteru salje reciveru. Trenutno kada hocu da gledam hd film samo ga pustim pomocu BS playera i kad utaknem hdmi kabl u komp kliknem na opciju "projector only". Cini mi se da na taj nacin nema nikakvog poboljsanja slike nego kad direktno povezem komp i tv.. Konkretno kako da maksimalno upotrebim avr u obradi slike i zvuka koje saljem sa pc-a?
Hvala svima na odgovorima.

Nazad
Vrh Dno